Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 27.3.

helsinki

Αἲτιοn Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki27.3. Klo 21:00

Lasse Lindgren - elektroniikka, basso, laulu

Aino Peltomaa - laulu, harppu, kehärumpu, elektroniikka

Tuukka Tervo – lyömäsoittimet, elektroniikka

Johan Dahlbo Retrospect,Arabiasali, helsinki27.3. Klo 19:00

Johan Dahlbo Retrospect

keikka

Retrospect on kokoelma ajatuksia ja kokemuksia elämän varrelta, jotka kulminoituvat bändin live-esiintymisiin. Yhtyeen instrumentaatio tuo mieleen soul jazzin, musiikki liikkuu kuitenkin tiukan tanssittavasta rytmiikasta myös soljuvampaan ilmaisuun. Kappaleista kuuluu säveltäjä/rumpali Johan Dahlbon monimusiikillinen tausta ja yhtyeen lämmintä soundia kuunnellessa voi tuntea viimeistenkin lumien hiljaa sulavan.

Esiintyjät:
Sami Leponiemi - Tenorisaksofoni Johannes Granroth - Kitara Mikko Antila - Vibrafoni Ilari Kauppi - Urut Johan Dahlbo - Rummut

kuopio

Tribute to Prince – UMO feat. Tuomo & MARiANNA,Maxim, kuopio27.3. Klo 19:00

keikka

UMO herättää eloon popmusiikki-ikoni Princen klassikkoalbumi Paraden Tribute to Prince -konserteissaan Turussa, Hämeenlinnassa, Kuopiossa, Tampereella ja Helsingissä! Laulusolisteina vierailevat Prince-diggari Tuomo sekä valovoimainen ja karismaattinen MARiANNA.

Vuonna 1986 julkaistu Parade oli Princen (1958–2016) kahdeksas albumi ja Under the Cherry Moon -elokuvan soundtrack. Albumin ensimmäinen single Kiss ponnahti saman tien listaykköseksi ympäri maailman ja siitä tuli lopulta yksi Princen suurimmista hiteistä. Albumin sovitukset olivat laajempia kuin Princen aikaisemmissa sävellyksissä, kun maestro täydensi ensimmäistä kertaa soundimaailmaansa puhaltimin ja jousin.

Tässä tribuuttikonsertissa umolaiset saavat runsaasti soolotilaa rohkeasti uudelleensovitettujen mestariteosten myötä. Kappaleet ovat saaneet sovituksissa uusia, kutkuttavia ja jazzmaisia sävyjä. Parade-albumin ohjelmistoa on täydennetty muutamalla Princen tuotannosta poimitulla lisähitillä. Konsertin kapellimestarina toimii Antti Rissanen.

Monipuolinen muusikko, säveltäjä ja laulaja Tuomo Prättälä, taiteilijanimeltään Tuomo, tunnetaan ennen kaikkea Quintessencen ja Ilmiliekki Quartetin riveistä. Suuren yleisön hän on vakuuttanut omalla, arvostelijoiden ylistämällä soolotuotannollaan.

Rohkea tulkitsija MARiANNA on monipuolinen laulaja, joka on valloittanut kuulijansa mm. Classical Trancelations -konserteissa sekä lukuisissa kokoonpanoissa aina covereista jazziin ja klassiseen. Laulamisessa tärkeintä MARiANNAlle on tunteen ja hetken magiikan välittäminen yleisölle.

”Hienojen sovitusten ansiosta Prince-tribuutti ei ollut klassikkoalbumin Paraden toistoa, vaan toi esille aivan uusia puolia. Big band soi sekä notkeasti että muhkeasti.” Helsingin Sanomat, Jazzkeittiö, Katri Kallionpää 2.12.2018

Ennakkoliput 29,50 €, ovelta 35 €

 

Konsertin pituus n. 2 h, sis. väliajan