Sid Hille F# & Enzo Favata Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki6.3. Klo 21:00

Enzo Favata (ITA) – saksofoni

Sid Hille – kosketinsoittimet, elektroniikka

Jori Huhtala – basso

Markus Ketola – rummut

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Avoimet harjoitukset: UMO & Jussi Lampela: Jazz NoirAvantin harjoitussali, Kaapelitehdas, helsinki6.3. Klo 13:00

keikka

UMO pureutuu vuoden ensimmäisissä avoimissa harjoituksissa Jussi Lampelan Jazz Noiriin, joka vie kuulijan konserttimatkalle 1940–50-lukujen crime jazzin ja film noirin tummanpuhuviin maisemiin. Assosiaationsa intohimodraamoista ja rikoselokuvien klassikoista lainaava teos on Lampelan säveltämä ja johtama musiikillinen kokonaisuus big bandille, kahdelle solistille, ääninauhalle ja visuaaliselle lavaprojisoinnille.

UMOn solisteina Savoy-teatterin konsertissa ovat maamme eturivin jazzpuhaltajat, saksofonisti Jukka Perko ja trumpetisti Jukka Eskola. Elokuvallisen jännitystunnelman konserttisaliin tuovat läpi konsertin jatkuva videotaiteilija Joonas Tikkasen videoinstallaatio klassisista film noir -elokuvien maisemista ja nauhalta kuultavat katkelmat muutamista aikakauden tärkeimmistä poliittisista puheista.

Videoinstallaatiota ja UMOn solistivieraita ei nähdä avoimissa harjoituksissa, vaan vasta varsinaisessa konsertissa Savoy-teatterissa 8.3.2019. Varsinainen konsertti on osa Savoy JAZZFest -festivaalia ja saman illan aikana esiintyy myös Billy CobhamCrosswinds Project. Lue konsertista lisää täällä.

Avoimissa harjoituksissa tutustutaan big bandin työskentelyyn autenttisessa harjoitustilanteessa ja esimerkiksi kappaleiden tiettyjä osuuksia saatetaan käydä useita kertoja läpi. Avoimet harjoitukset ovat osa UMOn yleisötyötoimintaa. Lue UMOn yleisötyöstä lisää täällä.

Aaron Goldberg Trio (US)G Livelab, helsinki6.3. Klo 19:00

Aaron Goldberg Trio

Yhdysvaltalainen jazzpianisti Aaron Goldberg saapuu keväällä Helsinkiin. Maineikas säveltäjä-pianisti on julkaissut urallaan viisi soololevyä ja hänet tunnetaan lisäksi yhteistyöstään Joshua Redmanin, Wynton Marsaliksen ja Kurt Rosenwinkelin kaltaisten nimien kanssa. Goldberg esiintyy G Livelabissa At the Edge of the World -uutuuslevyltä tutun triokokoonpanon kanssa, jossa mukana ovat basisti Matt Pennman ja rumpali/perkussionisti Leon Parker.

Aaron Goldberg, piano / Matt Pennmann, bass / Leon Parker, drums & perc

Liput 42€ (sis. eteispalvelumaksu)