Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Jazzliiton kiertueella Gourmet,Maxim, kuopio14.2. Klo 19:00

keikka

GOURMET Jazzliiton kiertueella  

Vuonna 1997 perustettu Gourmet julkaisi huhtikuussa 2018 neljännen albuminsa En garde, joka edeltäjiensä tavoin sisältää yhtyeen perustajien Mikko Innasen ja Esa Onttosen sävellyksiä. Jo 15 vuotta nykyisessä kokoonpanossaan – Innanen (saksofoni), Onttonen (kitara), Veli Kujala (harmonikka), Ilmari Pohjola (pasuuna), Petri Keskitalo (tuuba), Mika Kallio (rummut) – toimineen yhtyeen tyyli on alusta alkaen onnistunut välttämään tiukkaa lokerointia. Levy- ja konserttiarvioissa kuusikon musiikissa onkin havaittu niin elokuvallisia sävyjä, iskelmää, marssia ja rautalankaa kuin viitteitä Pariisin ja New Orleansin musiikkiperinteiden suuntiin. Ennen kaikkea Gourmet on kuitenkin jazzyhtye, jolle jazz on ennemminkin asenne kuin musiikkityyli. 

En garde -albumi ja sitä seuranneet festivaaliesiintymiset Ranskassa ja Suomessa saivat erinomaisen vastaanoton niin yleisöltä kuin lehdistöltäkin. "Gourmet on Suomen oloissa omaa luokkaansa", kirjoitti Helsingin Sanomat viiden tähden arviossaan levystä. SuomiJazz.comin mukaan "yhtye on yksi suomalaisen rytmimusiikin tärkeimmistä instituutioista" kuvaillessaan Gourmet'n esiintymistä vuoden 2018 Raahen Rantajatseilla. 

Yhtyeen edellisen, vuonna 2011 julkaistun Cosmopolitan Sideshow -levyn jälkeen Gourmet on esiintynyt pääkaupunkiseudun lisäksi enimmäkseen ulkomailla, kuten Belgiassa, Hollannissa, Itävällassa, Ranskassa, Saksassa, Unkarissa ja Marokossa, jossa yhtye esiintyi yhdessä marrakeshilaisen Bnet Houariyat -yhtyeen kanssa. 

Suomen Jazzliiton kiertueella helmikuussa 2019 Gourmet esittää En garde -sävellysten ja vanhempien Gourmet-klassikoiden lisäksi uusia ennenkuulumattomia ja -kuulemattomia sävellyksiä.  

Mikko Innanen – saksofoni, Esa Onttonen – kitara, Ilmari Pohjola – pasuuna, Harri Kuusijärvi – harmonikka, Petri Keskitalo – tuuba, Mika Kallio – rummut

Keikat samana päivänä kaupungissa kuopio

Ei muita keikkoja.