Siirry pääsisältöön

Vapaat äänet: Philipp Gropper's Philm,Turun seudun musiikkiopisto, turku29.11. Klo 19:00

Philipp Gropper's Philm (www)

keikka

 Berliiniläinen jazz-yhtye Philipp Gropper’s Philm Turun seudun musiikkiopistossa 28.11.

 

Saksofonisti Philipp Gropperin johtama Philm-kvartetti esiintyy marras-joulukuun vaihteessa Suomessa viidellä paikkakunnalla. Kiertue poikkeaa Turun seudun musiikkiopistossa torstaina 29.11. Huipputason jazzyhtyeessä soittavat Gropperin lisäksi pianisti Elias Stemeseder, basisti Robert Landfermann sekä rumpali Oliver Steidle.

 

Saksalaisen jazzin eturiviin noussut Philipp Gropper's Philm saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen 28.11.–2.12. Charles Gilin Vapaat äänet -agentuurin tuottamalle kiertueelle. Yhtye vierailee Hämeenlinnassa, Turussa, Tampereella, Porissa ja Helsingissä, 

jossa Philm esiintyy Helsingin We Jazz -festivaalilla ja jakaa lavan brittiläisen Phronesiksen kanssa.

 

Philipp Gropper's Philmin vuonna 2017 julkaistu Sun Ship nostettiin alan lehdissä vuoden parhaiden jazzalbumien listalle, ja yhtyeen tuorein julkaisu Live at Bimhuis (2018) esittelee kokoonpanon monitahoista livesoundia. Vahvasti jazztraditiosta ponnistava kvartetti ei pelkää venyttää ilmaisuaan kohti kokeilevia ja seikkailullisia sfäärejä. Saksofonisti-säveltäjä Gropper kuvaileekin tradition merkitystä musiikilleen sekä perinteen sisäistämisen että sen kehittämisen kautta: ”Yritän jatkuvasti ymmärtää ja viedä eteenpäin jazzperinteen elinvoimaa ja tulta, ja tehdä samalla osani sen eteen, että vanhojen mestarien vaikutus kuuluu ja tuntuu yhä”.

 

Vuonna 2012 perustetun Philm-yhtyeen jäsenet kuuluvat tämän päivän saksalaisen jazzin kärkimuusikoihin: Elias Stemeseder on All About Jazzin eurooppalaisten jazzareiden kärkikastiin nostama pianisti, basisti Robert Landfermann on menestynyt myös soolourallaan ja rumpali Oliver Steidle tunnetaan Suomessa mm. kitaristi Kalle Kaliman Klima Kalima -yhtyeestä. Lähes seitsemän vuoden kiertämisen ja neljän albumin äänittämisen jälkeen kokoonpano on hitsaantunut luontevasti yhteen soittavaksi yksiköksi, jossa jokainen muovaa musiikkia omalla panoksellaan. Taitavan kokoonpanon tiivis ja orgaaninen yhteissoitto kuljettaa yleisöä vaihtelevien tunnelmien läpi soljuvana rytmisenä kudoksena, joka pyrkii Gropperin mukaan monimutkaisuudestaan huolimatta ensisijaisesti "koskettamaan sieluja ja soittamaan musiikkia kaikille". 

Philipp Gropper tenorisaksofoni
Elias Stemeseder piano
Robert Landfermann basso
Oliver Steidle rummut

Pääsyiput 10 € käteisellä ovelta
Turun seudun musiikkiopisto, mestarinkatu 2, 20810 Turku

 

Kiertueen tuotanto ja managerointi: Vapaat äänet

Kiertueen tuki: Goethe Institut

Yhteistyössä: Kumu-rummut

 

Keikat samana päivänä kaupungissa turku

Ei muita keikkoja.