Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 8.11.

helsinki

Gustavson/Strandberg/Törnroos STREET LEVEL,Semifinal, helsinki8.11. Klo 21:00

Street Level

keikka

Street Level on suhteellisen tuore yhtye jonka musiikkivaikutteita löytyy paljolti Progressiivisen Rockin, Bluesin ja Funkin välimaastosta. Omien sävellysten lisäksi yhtye esittää tulkintoja Danny Kirwanin, Beatlesin sekä Ray Charlesin kappaleista.

Jukka Gustavson; laulu & kosketinsoittimet
Jan-Olof Strandberg, basso
Thomas Törnroos rummut.

UMO: Blue Notes on Silver Screen,Kanneltalo, helsinki8.11. Klo 14:00

keikka

Yhdessä UMOn syksyn mielenkiintoisimmista konserteista sukelletaan kiehtovan elokuvamusiikin maailmaan – luvassa ikonisia säveliä, jotka saavat meidät kerta toisensa jälkeen itkemään, nauramaan ja tuntemaan!

”Blue Notes on Silver Screen” sisältää tunnettuja elokuvasävelmiä ja nostalgista big band -musiikkia eri vuosikymmeniltä, aina 1950-luvulta nykypäivään.

Konsertissa kuullaan tunnettuja kiinnostavia teoksia animaatioista kauhuun ja kovaan toimintaan. Mukana on kappaleita muun muassa elokuvista Erään murhan anatomia, Pahan kosketus, Vaaleanpunainen pantteri ja Ihmeperhe. Tuttuja elokuvasäveltäjiä edustavat Duke Ellington, Raymond Scott, Henry Mancini ja Monty Norman. Tässä tunnin mittaisessa päiväkonsertissa UMOa luotsaa kapellimestari Kirmo Lintinen. 

Jazzmusiikki ja elokuva syntyivät samoihin aikoihin 1800-luvun lopulla, mutta toden teolla sinisävelistä päästiin nauttimaan valkokankaalla 1950- ja 60-luvulla. Tuolloin ison jousiston arvokas sointi korvautui big bandin armottomalla räväkkyydellä. Nyt UMO osoittaa oman räväkkyytensä tarttuessaan ennakkoluulottomasti klassikkoelokuvien musiikillisiin aarteisiin. 

Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuus Kanneltalon kahviossa klo 13.15. Konsertin kesto n. 1 h, ei väliaikaa.

Liput Lippupisteestä palvelumaksuineen 10 € + mahd. toim.maksu

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Manuel Dunkel Quartet,Poppari, jyväskylä8.11. Klo 19:00

keikka

Jazz Jkl Live: Manuel Dunkel Quartet

Suomalaisen saksofonismin kovimpaan ytimeen kuuluva Manuel Dunkel on toinen Jazz Jkl Liven syyskauden pääartisteista. Uudella kokoonpanollaan hän esittää tuoreinta ohjelmistoaan, jossa melodisuus ja jazzin perinne yhdistyvät moderneihin sävyihin. Kvartetin kokeneet muusikot ovat saaneet kiitosta erityisesti svengistä, erottuvasta soundista, virtuositeetista ja melodisesta ilmaisustaan. Luvassa on suomalaista kvartettijazzia parhaimmillaan.

Manuel Dunkel on vaikuttanut lukuisissa kokoonpanoissa ja soittanut vakituisesti UMO:ssa vuodesta 1994 lähtien. Viiden sooloalbuminsa lisäksi Dunkel on esiintynyt yli 50 albumilla ja yli 30 maassa. Dunkelille myönnettiin Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto vuonna 2011. Alexi Tuomarila on kansainvälisesti tunnetuimpia jazzpianistejamme, ja yhtyeen juurevasta ja energisestä kompista vastaa Eero Seppä ja Jaska Lukkarinen.

"Valtaisa rutiini kuuluu nyt pelkästään positiivisesti instrumentin täydellisenä hallintana ja improvisaatioiden vakuuttavina suurina linjoina. Dunkel ei lavalla suuremmin elämöi eikä hetku, mutta soittimensa kanssa hän on yhtä." -Pentti Ronkanen, Suomijazz.com

 Poppari, Ilmarisenkatu 2-4, Jyväskylä
Konserttiliput 13,50€/9,50€ Tiketistä. Lippuja saa myös ovelta klo 18.30 alkaen hintaan 10/15 €. 

www.manueldunkel.com

turku

Vapaat äänet: Ikui Doki + Verneri Pohjola & Mikko "Gunu" Karjalainen,Turun seudun musiikkiopisto, turku8.11. Klo 19:00

keikka

Kiehtova Jazzin ja klassisen musiikkikudos Ranskasta ja Suomesta

Verneri Pohjola & Mikko Karjalainen
Verneri Pohjola t
rumpetti
Mikko Gunu Karjalainen trumpetti

Verneri Pohjola ja Mikko Gunu Karjalainen esittävät konsertissa otteita J.S. Bachin soolosellosarjoista sekä vapaata improvisointia kahdella trumpetilla. Näiden instrumenttinsa mestarien pitkäaikainen soittokumppanuus luo pohjan sielukkaalle musiikilliselle kohtaamiselle.

Ikui Doki
Sophie Bernado
fagotti, ääni
Rafaëlle Rinaudo sähköharppu
Hugues Mayot saksofoni, klarinetti

Harpun, fagotin, saksofonin sekä klarinetin harvinainen yhdistelmä saa lähtökohdaksi 20. vuosisadan alun ranskalaisten säveltäjien teoksia. Mm. Ravel, Satie ja Fauré ovat säveltäneet rikkaan repertuaarin noille soittimille, intohimolla ja innovatiivisella otteella. Ikui Doki hakee omia esteettisiä maisemia harmonisesti pitkälle kehitetyistä kuvioista, joissa kaikki muuttuu kiehtoviksi ääniksi, ja Debussy käy Afrikassa! Ikui Dokin soittajat kuuluvat Ranskan uuden jazzkentän kiehtovimpiin tekijöihin. Kiitetty yhtye on valittu vuoden 2018 arvostettuun Jazz Migration -kiertueohjelmaan.

Pääsyiput 10 € käteisellä ovelta
Turun seudun musiikkiopisto, mestarinkatu 2, 20810 Turku

viitasaari

Jazzliiton kiertueella Anni Elif – Edith,Miekkaniemi B&B, viitasaari8.11. Klo 19:00

keikka

Anni Elif Egecioglu on ruotsalais-turkkilainen laulaja, sellisti ja säveltäjä. Moneen taipuva ja useita sävyjä hallitseva Egecioglu on ehtinyt vaikuttaa jo useissa suomalaisissa sekä kansainvälisissä klassisen musiikin, popmusiikin sekä jazzin rajapinnalla liikkuvissa yhtyeissä. Monien vaiheiden jälkeen hän julkaisi vuonna 2017 ensimmäisen albumin omalla nimellään kotimaisella Eclipse Musicilla, jolle myös Egecioglun ehkä tunnetuin kokoonpano Elifantree on levyttänyt. Edith-levy vie kuulijan intiimille matkalle, jossa hienot sävellykset kohtaavat futuristisen äänimaiseman ja improvisaation. Lyriikat pohjautuvat pääosin Edith Södergranin runoihin. Hänen tuotannolleen oli tyypillistä näynomaisuus ja aikakauden futuristiset ja symboliset virtaukset, jotka kietoutuvat saumattomasti Anni Elifin sävellyskieleen.

Anni Elif Egecioglu - laulu, syntetisaattori, sävellys
Sigurdur Rögnvaldsson - Fender bass VI
Pauli Lyytinen - saksofoni, EWI, efektit, rumpukone
Tuomas A. Turunen - piano, syntetisaattori

Liput 15€