Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 7.11.

helsinki

Ikue Doki (FR) Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki7.11. Klo 21:00

keikka

Sophie Bernado fagotti, ääni

Rafaëllesähköharppu

Hugues Mayotsaksofoni, klarinetti

(Vapaat äänet –tuotantoa)

Harpun, fagotin, saksofonin sekä klarinetin harvinainen yhdistelmä saa lähtökohdaksi 20. vuosisadan alun ranskalaisten säveltäjien teoksia. Mm. Ravel, Satie ja Fauré ovat säveltäneet rikkaan repertuaarin noille soittimille, intohimolla ja innovatiivisella otteella. Ikui Doki hakee omia esteettisiä maisemia harmonisesti pitkälle kehitetyistä kuvioista, joissa kaikki muuttuu kiehtoviksi ääniksi, ja Debussy käy Afrikassa! Ikui Dokin soittajat kuuluvat Ranskan uuden jazzkentän kiehtovimpiin tekijöihin. Kiitetty yhtye on valittu vuoden 2018 arvostettuun Jazz Migration -kiertueohjelmaan.


Rytmihäiriöklubi @ Juttutupa
vapaa pääsy | säästöpankinranta 6, Helsinki

 

UMO: Blue Notes on Silver Screen,Musiikkitalo, helsinki7.11. Klo 13:00

keikka

Yhdessä UMOn syksyn mielenkiintoisimmista konserteista sukelletaan kiehtovan elokuvamusiikin maailmaan – luvassa ikonisia säveliä, jotka saavat meidät kerta toisensa jälkeen itkemään, nauramaan ja tuntemaan!

”Blue Notes on Silver Screen” sisältää tunnettuja elokuvasävelmiä ja nostalgista big band -musiikkia eri vuosikymmeniltä, aina 1950-luvulta nykypäivään.

Konsertissa kuullaan tunnettuja kiinnostavia teoksia animaatioista kauhuun ja kovaan toimintaan. Mukana on kappaleita muun muassa elokuvista Erään murhan anatomia, Pahan kosketus, Vaaleanpunainen pantteri ja Ihmeperhe. Tuttuja elokuvasäveltäjiä edustavat Duke Ellington, Raymond Scott, Henry Mancini ja Monty Norman. Tässä tunnin mittaisessa päiväkonsertissa UMOa luotsaa kapellimestari Kirmo Lintinen. 

Jazzmusiikki ja elokuva syntyivät samoihin aikoihin 1800-luvun lopulla, mutta toden teolla sinisävelistä päästiin nauttimaan valkokankaalla 1950- ja 60-luvulla. Tuolloin ison jousiston arvokas sointi korvautui big bandin armottomalla räväkkyydellä. Nyt UMO osoittaa oman räväkkyytensä tarttuessaan ennakkoluulottomasti klassikkoelokuvien musiikillisiin aarteisiin. 

Konsertin kesto n. 1 h, ei väliaikaa.

Konsertti on osa Avantin, UMOn ja FiBOn yhteistä AUF-konserttisarjaa.

Sarjalipulla kolme konserttia kahden hinnalla! AUF-sarjalipulla pääset kuuntelemaan edullisesti kaikki sarjan kolme konserttia. Yksittäinen lippu konserttiin Musiikkitalosta ostettuna 10 €, sarjalippu 20 €. Jos ostat liput Ticketmasterista, lisätään hintoihin palvelumaksut 1 € / 2,50 €.

To 27.9.2018 klo 13 Musiikkitalo
FiBO: 
Pariisin taivaan alla – ranskalaista barokkia >> Osta liput 

Ke 7.11.2018 klo 13 Musiikkitalo
UMO: Blue Notes on Silver Screen – jazzia elokuvissa >> Osta liput 

Ma 19.11.2018 klo 13 Musiikkitalo 
Avanti!: old and gay >> Osta liput

>> Osta sarjalippu kolmeen konserttiin 

tampere

Jazzliiton kiertueella Anni Elif – Edith,Kaupin vastaanottokeskus, tampere7.11. Klo 19:00

keikka

Anni Elif Egecioglu on ruotsalais-turkkilainen laulaja, sellisti ja säveltäjä. Moneen taipuva ja useita sävyjä hallitseva Egecioglu on ehtinyt vaikuttaa jo useissa suomalaisissa sekä kansainvälisissä klassisen musiikin, popmusiikin sekä jazzin rajapinnalla liikkuvissa yhtyeissä. Monien vaiheiden jälkeen hän julkaisi vuonna 2017 ensimmäisen albumin omalla nimellään kotimaisella Eclipse Musicilla, jolle myös Egecioglun ehkä tunnetuin kokoonpano Elifantree on levyttänyt. Edith-levy vie kuulijan intiimille matkalle, jossa hienot sävellykset kohtaavat futuristisen äänimaiseman ja improvisaation. Lyriikat pohjautuvat pääosin Edith Södergranin runoihin. Hänen tuotannolleen oli tyypillistä näynomaisuus ja aikakauden futuristiset ja symboliset virtaukset, jotka kietoutuvat saumattomasti Anni Elifin sävellyskieleen.

Anni Elif Egecioglu - laulu, syntetisaattori, sävellys
Sigurdur Rögnvaldsson - Fender bass VI
Pauli Lyytinen - saksofoni, EWI, efektit, rumpukone
Tuomas A. Turunen - piano, syntetisaattori

Vapaa pääsy