Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 1.11.

helsinki

UMO & KYN: Kaipaan,Mikael Agricolan kirkko, helsinki1.11. Klo 18:00

keikka

Suomen big band -ylpeys UMO ja maailman kuudenneksi parhaaksi naiskuoroksi rankattu KYN jatkavat yhteistyötään kahdella konsertilla pyhäinpäivän alla. Kun tahot viimeksi kohtasivat, syntyi jotain aivan uutta.

”Luulin, että kuorolaulu ja jazz ovat kuin tuli ja vesi, mutta olin väärässä. Muutin mieleni, kun kuulin naiskuoro KYN:n ja jazzorkesteri UMOn yhteiskonsertin. Kiehtovinta konsertissa oli se, miten 50 naisen kuoro sai 16 miehen big bandin kuulostamaan jotenkin erilaiselta. Aivan kuin konsertissa olisi laulanut kaksi kuoroa rinnakkain ja toisiaan kommentoiden.” Helsingin Sanomat, Jazzkeittiö-blogi 18.4.2017, Katri Kallionpää

UMO ja KYN ovat koonneet marraskuun alun konsertteihin uusitun ohjelmistokokonaisuuden, jossa kuullaan pyhäinpäivän tunnelmaan sopivaa musiikkia mm. Anna-Mari Kähärältä ja Kaj Chydeniukselta. Muistojen, muistelemisen ja kaipauksen äärelle vievät tätä konserttia varten Mikko Hassiselta tilatut sovitukset esimerkiksi kappaleista Aamulla varhain ja Sinua, sinua rakastan.

Naiskuoro KYN on kunnianhimoinen kuoromusiikin uudistaja. Helsingin Sanomat on tituleerannut KYN:ä yhdeksi Suomen kuorotaivaan kirkkaimmista tähdistä ja jazzmusiikin edelläkävijäksi. KYN:n viime vuoden meriittilistalle kuuluvat muun muassa Grand Prix -voitto ja erikoispalkinto erinomaisesta lavaesiintymisestä Berliinissä sekä valinta Vuoden kuoroksi. Maaliskuussa 2018 KYN julkaisi yhdeksännen albuminsa, Outo kantele.

Orkesteria johtaa Kirmo Lintinen, kuoroa johtaa musiikkineuvos Kaija Viitasalo.

Liput Tiketistä palvelumaksuineen 25 € / 20 € / 15 € + mahd. toim.maksu. 

Konsertin kesto n. 75 min, ei väliaikaa. 

jyväskylä

Vapaat äänet: Vincent Courtois trio,The Local Culture Hostel & Cafe, jyväskylä1.11. Klo 19:00

Vincent Courtois trio (www)

keikka

Sellovirtuoosi Vincent Courtois tuo takaisin Suomeen kiitetyn trionsa tenorisaksofonisti Daniel Erdmannin ja Robin Finckerin kanssa loka-marraskuussa. Kuuden konsertin kiertueellaan harvinaislaatuinen saksalais-ranskalainen huippukokoonpano esittää kaksi uutta ohjelmistoa: Bandes originales – vapaa kunnianositus elokuvamusiikin säveltäjille, sekä Jack Londonin tekstien inspiroima repertuaari Love of Life.  Jyväskylän konsertissa intiimisessä The Local Culture Hostel & Cafessa trio soittaa molempien ohjelmien kappaleita.

Bandes originales -ohjelmisto pureutuu elokuvamusiikin ilmaisuvoimaiseen kerrontaan trion tulkitessa mm. Michel Legrandin, Nino Rotan, Giovanni Fuscon sekä Marin Marais’n elokuvasävellyksiä. Mukana on myös musiikkia Courtois’n kynästä. "Bandes originales uudelleentulkitsee musiikkia kymmenestä elokuvasta, joita kaikkia yhdistää niiden säveltäjien harvinainen kyky luoda yksinkertaisia, mutta väkevällä kerronnan voimalla ladattuja sävelmiä", sellisti avaa ohjelmiston konseptia. Bandes originales -albumi on ilmestynyt lokakuussa 2017 maineikkaan Label La Buissonne -levymerkin julkaisuna.

Kiertueella kuullaan myös yhtyeen tuoretta, 1900-luvun alussa vaikuttaneen amerikkalaiskirjailija Jack Londonin tekstien inspiroimaa Love of Life -ohjelmistoa, jonka ensi-ilta oli Budapestissa viime toukokuussa. "Jack Londonin rikas, voimakas ja usein autobiografinen tuotanto on viime vuosina seurannut mukanani niin arjessa kuin matkoilla, ja näin ollen myös suoraan inspiroinut minua sävellystyössäni", Courtois kertoo. "Londonista on tullut ikään kuin ystävä, kaukainen esi-isä, jolta joka päivä toivotaan uusia kertomuksia. Nyt on meidän vuoromme antaa takaisin ja jakaa uusia tarinoita yleisöjemme kanssa."

Vincent courtois trio
Vincent Courtois, sello
Daniel Erdmann, tenorisaksofoni
Robin Fincker, tenorisaksofoni, klarinetti

THE LOCAL CULTURE HOSTEL & CAFÉ
Liput 15€ / 10€ (käteisellä ovelta)
Seminaarinkatu 32, Jyväskylä | thelocalhostel.fi

oulu

OMJ Jazz & Etno 2018: Tuomo Prättälä Trio,Vanha Paloasema Bar, oulu1.11. Klo 20:00

keikka

Torstai 1.11. klo 20
Vanha Paloasema Bar 
Liput 15/10 €, Jazz 20 ry:n jäsenet 10 €
Ticketmaster Suomi kautta maan. Lipunhintaan lisätään toimituskulut.
Liput ilman toimituskuluja Oulu 10 -palvelupisteet ja Valveen lippumyymälä. Ovelta tuntia ennen konserttia (käteinen ja pankkikortti).

Monipuolisen pianisti-laulaja Tuomo Prättälän taidot ja näkemys ihastuttavat kontekstiin katsomatta. Tällä kertaa Tuomo on koonnut loisteliaan jazztrion, joka sukeltaa Kurt Weillin, Cole Porterin ja Rodgers & Hart -lauluntekijäduon klassikkokappaleiden maailmaan. Lisäksi kuullaan uusia sovituksia alun perin vähemmän jazzillisista sävelmistä. Tuomon mukaan luvassa on viihdettä ja taidetta, svengillä ja tunteella.

Tuomo Prättälä | laulu ja piano
Ville Herrala | basso
Jaska Lukkarinen | rummut

 

tampere

Spotlight on Austria,Klubi, tampere1.11. Klo 19:00

keikka

MARIO ROM’S INTERZONE (AT)
Mario Rom - trumpet
Lukas Kranzelbinder - double bass
Herbert Pirker - drums

KOMPOST 3 (AT)
Martin Eberle - trumpet, slide-trumpet, fluegelhorn
Benny Omerzell - rhodes, hammond, piano
Manu Mayr - electric & double bass
Lukas König - drums, percussions, synthesizers

ELEKTRO GUZZI (AT)
Bernhard Breuer - drums
Bernhard Hammer - guitar
Jakob Schneidewind - electric bass

Vapaa pääsy!