Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 9.10.

groningen

Aurora Hentunen Quartet,Smederij, groningen9.10.

keikka

Amsterdamissa vaikuttavan nuoren pianisti-säveltäjä Aurora Hentusen luotsaama yhtye Aurora Hentunen Quartet on yksi suomalaisen jazzmusiikin nousevista nimistä. Modernia pohjoismaista jazzia soittava yhtye julkaisi Second Spring -debyyttialbuminsa huhtikuussa 2018 ja musiikki on otettu erittäin hyvin vastaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. 

”A tasteful album, full of surprises, refreshing arrangements and unexpected moments. A definite touch of ”the Scandinavian”. Well-played by top musicians from the new generation!” – Jasper van’t Hof 

”Pianisti Aurora Hentusen ensilevy – omakustanteena huhtikuussa julkaistu Second Spring – paljastaa monipuolisen ja kypsän näkemyksen. Heti alusta tulee fiilis, että tässähän ollaan hyvän äärellä.” -Jazzpossu 

Jazz-harmoniat sekä erilaiset elektroniset efektit ja monimuotoiset rytmit tuovat uuden modernin näkökulman pohjoismaisille kansanmusiikinomaisille melodioille. Musiikki vie kuulijan hyytävän kylmältä Lapin tunturilta Italian Ustica-saaren rauhaan, nostalgisista lapsuusajan muistoista huutavaan kaipuuseen. 

Kvartetin 2. levyn on määrä ilmestyä vuonna 2019 ja keikalla kuullaan myös tulevan albumin materiaalia. 

Kokoonpano: 
Aurora Hentunen – piano, laulu 
Tomi Nikku – trumpetti 
Veli-Matti Silanterä – kontrabasso 
Ville Luukkonen – rummut, perkussiot

Kuva: Nichon Glerum

helsinki

Maailmanluokan jazzkitaristi Teemu Viinikainen ja UMO yhdistävät voimansa jälleen lokakuussa! Konsertissa kuullaan Viinikaisen omia sävellyksiä sekä konsertin kapellimestarina toimivan Mikko Hassisen säveltämää ja sovittamaa musiikkia.

”Teemu Viinikainen kuuluu maailman 20 parhaan jazzkitaristin joukkoon”,toteaa myös kansainvälisesti arvostettu professori, kirjailija ja kriitikko Stuart Nicholson.

Teemu Viinikainen (s. 1975) on yksi Suomen tunnetuimmista ja arvostetuimmista jazzkitaristeista. Hänen soitossaan ilmaisuvoima, svengi ja virtuositeetti ovat tärkeitä elementtejä, mutta päällimmäisiksi tuntemukseksi häntä kuunnellessa nousevat kuitenkin vahva läsnäolo, herkkyys ja kitaran kaunis sointi.

Tämä suvereeni instrumentalisti on vuosien mittaan soittanut lukuisten huippuyhtyeiden riveissä. Mm. Jukka Perkon, Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan kokoonpanot sekä maineikas U-Street All Stars ovat tehneet Viinikaisen tunnetuksi jazzyleisön keskuudessa. Hän on tehnyt yhteistyötä merkittävien ulkomaisten artistien, kuten Joe Lovanon, Tim Hagansin ja Randy Breckerin kanssa. Viinikaisella on tähän mennessä ollut kolme omaa kokoonpanoa, joista uusin, Teemu Viinikainen III, tekee paluun sähköisempien sointien maailmaan. Viinikaisen, kosketinsoittaja Mikael Myrskogin ja Joonas Riipan sähäkkäsointinen debyyttilevy Return of Robert Dickson ilmestyi syksyllä 2017.

Viinikainen on huomioitu mm. Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla ja Jazz-Emmalla. Hänen poikkeuksellisesta kyvykkyydestään myös pedagogian puolella todistavat kaksi jazzkitarointiin perehdyttävää oppikirjaa, Rytmi elää ja Komppi elää.

Liput Lippupisteestä palvelumaksuineen 10 € + mahd. toim.maksu. 

Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuus Malmitalon kahvilassa klo 14.15. Konsertin kesto n. tunnin, ei väliaikaa.

jaZZanti-konsertti: Pepa Päivinen & Good Romans - Felix Culpa,ravintola Laulumiehet, helsinki9.10. Klo 19:00

Pepa Päivinen & Good Romans

(+ Pertti "Pepa" Päivinen, Ilari Filander, Jussi Miettola)
keikka

Pepa Päivinen: saksofonit ja huilut, Ilari Filander: kitara ja Jussi Miettola: rummut

Yrjö-palkittu puhallinsoittaja Pertti ”Pepa” Päivinen ja duo Good Romans jatkavat seikkailuaan vapaan musiikin maastossa improvisoiden. Runsaasti kehuja keränneet albumit Ghost Of A Dog (Presence Records) ja Tadpoles (Karkia Mistika Records) saavat tänä vuonna jatkoa, kun trio julkaisi kolmannen pitkäsoittonsa ”Felix Culpa”. jaZZanti-konserttiin on luvassa hetken laulu, jonka trio säveltää virhettä pelkäämättä.

Good Romans FB-sivut

Good Romans kotisivut