Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 2.10.

helsinki

UMO & Mikko Innanen: Five for Ferlinghetti,Savoy-teatteri, helsinki2.10. Klo 12:00

keikka

Saksofonisti Mikko Innasen viisiosainen sarja yhdysvaltalaisrunoilija Lawrence Ferlinghettin teksteihin saa big band -kantaesityksensä, kun UMOn nuori solisti 1996 Innanen saapuu orkesterin eteen viidentoista vuoden tauon jälkeen. Vanhin sarjan osista, Jazz & Poultry, on vuodelta 2003 ja loput neljä osaa Innanen sävelsi New Yorkissa vuonna 2012. Big band -versiot Innanen on sovittanut erityisesti UMOa varten. Laulusolistina konsertissa vierailee Sanni Orasmaa ja kapellimestarina toimii Mikko Hassinen.

Mikko Innanen (s. 1978) on saksofonisti, säveltäjä ja yhtyeenjohtaja, joka tuntuu olevan aina siellä missä tapahtuu. Vuonna 2017 hän otti musiikillista kantaa Itämeren tilaan konsertoidessaan yksin muovijätelautalla keskellä Aurajokea. Viime vuoteen mahtui myös Innasen ja yhteistyökumppaniensa spiraalis-globaalisen maakuntalaulu-uudistuksen 17 konsertin Suomen-kiertue. Niin ikään viime vuonna Innanen toteutti 12-henkisen 10+-orkesterinsa ja turkulaisen 16-henkisen Key Ensemble-kuoron kanssa 50-minuuttisen Fryygia-teoksensa.

Innanen on luonut jo mittavan kansainvälisen uran esiintymällä omien pitkäaikaisten yhtyeidensä Innkvisition, 10+:n, PLOP:in, Deliriumin ja Gourmetinlisäksi esimerkiksi Kalle Kaliman, Andrew Cyrillen, John Tchicain, Han Benninkin, Ingrid Jensenin ja Wadada Leo Smithin kanssa. Innasen diskografia käsittää tällä hetkellä yli 50 levytystä. Vuoden 2008 Yrjö-palkittu Innanen on noussut jo neljä kertaa peräkkäin DownBeat-lehden kriitikkoäänestyksen Rising Star -listalle.

Mikko Innanen – Five for Ferlinghetti
That ’Sensual Phosphorescence
Looking for Love
Jazz & Poultry
Cast Up!
Among the Lolly Flowers

Konsertti pidetään Savoy-teatterin salissa klo 12-13 ja siihen on vapaa pääsy. Voit varmistaa paikkasi konsertissa varaamalla lipun Savoy-teatterin lipunmyyntipisteistä (0 €) tai Lippupisteestä (1 €). Voit halutessasi nauttia lounaan Ravintola Prestossa joko ennen tai jälkeen konsertin.

Tuotanto: UMO Jazz Orchestra, Savoy-teatteri ja Ravintola Presto.