Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

SaloJazz Festival 2018: CONNECT QUARTET,Bar Bizarre, salo29.9. Klo 12:00

Connect Quartet

keikka

Vapaa pääsy, Connect Quartet esiintyy 12.00, 14.00 ja 16.00

​Rajoitettu paikkamäärä, paikkavaraukset p. 040 1389 108

 

Teppo Mäkynen - rummut

Max Zenger - saksofoni

Tomi Nikku - trumpetti

Joonas Tuuri - basso

 Connect Quartet tarttuu rohkeasti amerikkalaiseen laulukirjaan, vakaasti uskoen löytävänsä oman persoonallisen lähestymistavan lauluihin, joita jazz-standardeiksikin kutsutaan. Horisontaalinen muotojen rikkominen, armoton mutta kevyt svengi sekä improvisoinnin lupa vapauteen ja löytämiseen ovat tuoreen nelikon aseet tässä haasteessa.

Suomen ykkösrivin jazz-rumpali Teppo Mäkynen on koonnut rinnalleen uuden polven kiinnostavimmat ja lupaavimmat muusikot

Keikat samana päivänä kaupungissa salo

SaloJazz Festival 2018: JUSSI FREDRIKSSON TRIOTaidemuseo Veturitalli, salo29.9. Klo 19:00

keikka
Liput 20€ / 12€ (sis. palvelumaksut)

Jussi Fredriksson – piano

Jori Huhtala – basso

Mika Kallio – rummut

Fredrikssonin sävellystyyli on vahvasti tarinallinen. Kappaleet soljuvat eteenpäin kiireettä, mutta intensiteettinsä säilyttäen. Kotimaista jazz-kärkeä edustava trio soittaa yhteen hyvällä intuitiolla toistensa ideoita tukien, ja onnistuu tuomaan persoonallisia ja tuoreita sävyjä usein käytettyyn yhtyeformaattiin. Trion tuorein albumi ! (2018) kumartaa Thelonious Monkin ja Ahmad Jamalin minimalismille – toisaalta kirpeät ja runsaat harmoniat iskevät voimalla. Kyvykäs trio vie musiikkia staattisista teemoista yllättäviin käänteisiin. Yhtyeen sointi on sulavan pehmeä, ja elastinen rytminkäsittely luo ilmaisuun syviä ulottuvuuksia.

 

SaloJazz Festival 2018: SAMI SAARI & JAZZPOJAT + päätösjamitHometown, salo29.9. Klo 22:00

keikka
Liput 14€ / 10€ (sis. palvelumaksut)

Sami Saari - laulu ja kitara

Mikael Myrskog - piano
Eero Seppä - basso
Ville Pynssi - rummut

Sami Saari ja Jazzpojat -yhtyeen musiikki on korvia hivelevää ja tanssittavan svengaavaa jazzia ja soulia meiltä ja muualta. Suomalaisen soulmusiikin pienviljelijänä ja suurkuluttajana tunnettu Saari on aina ollut sielultaan jazzmies ja on siitä syystä koonnut yhtyeen, jossa vahva solismi sekä pettämätön svengi yhdistävät voimansa karismaattisen solistin kanssa. Yhtye kiertää ahkerasti ympäri Suomea ja julkaisee debyyttialbuminsa vuonna 2018 sopivasti SaloJazz Festivalin alla.