Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Turku Jazz Orchestra & Jimi Tenor: Quantum Connection,Börs Night Club, turku28.9. Klo 21:00

keikka

Säveltäjä ja multi-instrumentalisti Jimi Tenor saapuu ensi kertaa Turkuun esittämään big band -musiikkiaan. Konsertissa Turku Jazz Orchestran kanssa kuullaan läpileikkaus kansainvälisestikin kulttimaineen saavuttaneen Jimi Tenorin big band -sävellyksistä, sekä ennenkuulemattomia big band -sovituksia hänen uusimmalta Order of Nothingness -levyltään.

Jimi Tenor (Lassi Lehto, s. 1965) aloitti uransa 1980-luvun puolivälissä ja oli tuolloin kokeellisine industrial-elektrosoundeineen outolintu ja marginaalihahmo punkin jälkeisessä suomalaisessa rockissa. Suomalaisen vaihtoehtotaidemusiikin kentällä uraauurtavassa musiikissaan Tenor seilaa aina avantgardistisesta taiderockista lo-fi -souliin, fuusiojazziin, afrobeatiin ja free jazzin rajamaille. Jo uransa alkutaipaleilla Tenor muutti työskentelemään ulkomaille ja on luonut jo kulttimaineeseen yltänyttä uraa Suomen lisäksi mm. Berliinissä, New Yorkissa, Barcelonassa ja Lontoossa. Jazzin saralla tunnustuksen Tenor sai vuonna 2014 Gilles Petersonin Worldwide Awards -palkintogaalassa Lontoossa, John Peel Play Some Jazz -erikoispalkinnon muodossa.

Big bandille Jimi Tenor alkoi säveltää musiikkia pasunisti Markku Veijonsuon kehotuksesta ja ensimmäisen big band -konsertin Jimi Tenor toteutti UMOn kanssa vuonna 2002. Kyseisessä konsertissa kuullut Nuclear Fusion ja Trumpcard -kappaleet tullaan kuulemaan myös syyskuussa Turussa. Pääasiassa konsertin ohjelmisto koostuu UMOn kanssa vuonna 2015 julkaistulle Mysterium Magnum -levylle ja Jimi Tenorin omalle big bandille sävelletystä musiikista, mutta konsertissa kuullaan myös ennenkuulemattomia big band -sovituksia kappaleista kuten Max Out ja Quantum Connection Tenorin tuoreelta Order of Nothingness -levyltä.

Liput: 27€ / opiskelijat, työttömät, eläkeläiset 20€ / S-etulippu 25€ (max. 2 lippua/asiakas)
Kaikki hinnat sisältävät Tiketin palvelumaksun 2,5€

Keikat samana päivänä kaupungissa turku

Turku Jazz Orchestra & Jimi Tenor: Quantum ConnectionBörs Night Club, turku28.9. Klo 21:00

keikka

Turku Jazz Orchestra
Jimi Tenor – kapellimestari, saksofoni, huilu, syntetisaattori, laulu

Säveltäjä ja multi-instrumentalisti Jimi Tenor saapuu ensi kertaa Turkuun esittämään big band -musiikkiaan. Tenor tunnetaan niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin uraauurtavasta ja perinteitä ravistelleesta taidemusiikistaan joka ei tunne genrerajoja. Tenorin big band musiikissa kuuluu vahva elokuvallisuus ja yllätyksellisyys, tyylilajeissa seilataan aina avantgardistisesta taiderockista lo-fi -souliin, fuusiojazziin, afrobeatiin ja free jazzin rajamaille.

Konsertissa Turku Jazz Orchestran kanssa kuullaan läpileikkaus Jimi Tenorin big band -sävellyksistä. Mukana on materiaalia UMO:n kanssa vuonna 2015 julkaistulta Mysterium Magnum -levyltä sekä Jimi Tenorin omalle big bandille säveltämästään musiikista. Konsertissa kuullaan myös ennenkuulemattomia big band -sovituksia kappaleista kuten Max Out ja Quantum Connection Tenorin tuoreelta Order of Nothingness -levyltä. Tämä konsertti ei taatusti ole big band musiikkia sieltä tavanomaisimmasta päästä!

 

Liput: 27€ / opiskelijat, työttömät, eläkeläiset 20€ / S-etulippu 25€ (max. 2 lippua/asiakas), TIKETTI