SaloJazz Festival 2018: EMMA SALOKOSKI & ILMILIEKKI,Kulttuuritalo KIVA, salo28.9. Klo 19:00

keikka

 

Liput 24/22(S-etu)/18€ (sis.palvelumaksut)

Emma Salokoski – laulu

Verneri Pohjola – trumpetti

Tuomo Prättälä – piano

Antti Lötjönen – basso

Olavi Louhivuori – rummut

 Laulaja Emma Salokoski ja Ilmiliekki -kvartetti julkaisevat syksyllä 2018 uuden Ligger du fortfarande i sängen? -albuminsa, jonka myötä kokoonpano saapuu Saloon. Emma Salokoski tunnetaan vahvana tulkitsijana ja persoonallisena laulajana niin soolotuotannostaan kuin toiminnastaan muun muassa Quintessence-yhtyeessä. Uuden levyn materiaali keskittyy suomenruotsalaiseen runouteen. Tekstien joukosta löytyy niin Edith Södergrania kuin Elmer Diktoniusta, mutta ennen kaikkea eläviä runoilijoita, jotka kuvaavat tämän päivän haasteita ja kipupisteitä. Yhtyeen jäsenet ovat säveltäneet uutta musiikkia Salokosken valitsemiin runoihin. 

​Suomen eturivin jazzmuusikoista koostuva Ilmiliekki-kokoonpano on saanut kiitosta omintakeisesta otteestaan moderniin pohjoismaiseen jazziin, ja on palkittu mm. Teosto-palkinnolla. Yhtyeen jäsenet ovat kukin tahoillaan tehneet mittavaa ja menestyksekästä solistiuraa. Silti he palaavat aina takaisin tähän kokoonpanoon, jossa ovat yhdessä saaneet tehdä musiikkia jo yli 15 vuoden ajan. 

Keikat samana päivänä kaupungissa salo

SaloJazz Festival 2018: XANTONE BLACQ BANDRikala Bar&Grill, salo28.9. Klo 21:30

Xantone Blacq Band

keikka
Liput 20€ / 18€ (S-etu) / 12€ (sis. palvelumaksut)

Xantone Blacq – laulu ja kosketinsoittimet

Aki Haarala – kitara

Kari Paavola – rummut

Heikki Laine – basso

 

Xantone Blacq on laulaja/lauluntekijä Lontoosta ja tunnetaan erityisesti pestistään Amy Winehousen yhtyeessä. Xantone on esittänyt omaa musiikkiaan ympäri Eurooppaa ja julkaissut kaksi soololevyä. Hän on vieraillut Suomessa aiemmin UMO:n solistina.

 

Xantonen musiikki on täydellistä jazz-, funk- ja soulmusiikista pitävälle yleisölle. Yhtyeenä Xantonella on Suomen rytmitaivaan huiput: Aki Haarala ja Heikki Laine (Q-Continuum, Paleface, etc.) sekä Suomessa kolme vuotta asunut rumpali Kari Paavola.  Yhtyeen tuotanto on enimmäkseen Xantonen käsialaa, sisältäen muutaman funk-klassikon mm. Earth Wind and Firen ja Princen tuotannosta. Ohjelmisto sisältää tanssittavaa funk/soulmusaa josta ei kuitenkaan puutu jazzille ominainen improvisaatio.