Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 20.9.

helsinki

Jazzliiton kiertueella L'Alliance Takalo,Koko Jazz Club, helsinki20.9. Klo 19:00

keikka

L'Alliance Takalo
Arttu Takalo - vibrafoni
Niko Kumpuvaara - harmonikka
Ville Herrala - basso
Ville Pynssi - rummut

Useiden tunnetuimpien rockmuusikoidemme ja muun muassa fantasiajazz-yhtye XL:n taustalta tutun Arttu Takalon uusin kokoonpano L'Alliance Takalo perustettiin vuonna 2015 esittämään musiikkia vibrafonisti-säveltäjän kahdeksalta soololevyltä. Syyskuussa 2017 L'Alliance Takalo -albumi tuli ulos edeltäjiensä tapaan Rockadillo Recordsille, mutta musiikki on aikaisempia levyjä akustisempaa ja hienovaraisesti modernin jazzin kanssa flirttailevaa. Pariisilaisesta bistrotunnelmasta ammentava levy sisältää säveltäjänsä mukaan "eurooppalaisia, piiloromanttisia ja lähes kulturelleja sävyjä". Elokuvamaisten melodioiden ja koskettavien sovitusten mestarin kokoama allianssi tulkitsee tunnelmia kuin pieni kamariorkesteri, herkällä korvalla toinen toistaan kuunnellen ja ympäristöään aistien.

Kiertuepaikat:
19.9. Salo Jazz Festival Kick-Off, Hometown, klo 20, liput 12/5€
20.9. Koko Jazz Club, Helsinki, klo 19, liput 18/15€, Tiketti.fi
21.9. April Jazz Club, Espoo, Tapiola Garden, klo 20 (klo 19 ensimmäinen bändi), liput 10€
22.9. Flame Jazz Cruise, Turku, Viking Grace, klo 22, liput risteilylle Viking Linelta
25.9. Kulmajazz, Oulainen, Kinokulma, klo 19, liput 15€
26.9. Vanha Paloasema Bar, Oulu, klo 20, liput 15/10€, Ticketmaster.fi
27.9. Hygge Bro, Kuopio, klo 19.30,
28.9. Koko Jazz Club Iisalmi,
29.9. Raahen teatteri, Raahe, klo 19, liput 15/10€
30.9. Hotelli Alma, Seinäjoki, klo 16, liput 10/7€

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Kari Ikonen Trio,Ravintola Fuuga, jyväskylä20.9. Klo 19:00

keikka

Kari Ikonen Trion keikka korkkaa Jazz Jkl:n konserttitoiminnassa uuden esiintymispaikan. Valovoimainen ja voimakaspiirteisen imagonsa ansainnut yhtye esiintyy Ravintola Fuugassa, Suomalaisella Musiikkikampuksella. Trio on huolella laadituilla omintakeisilla sävellyksillään, konventioista poikkeavilla sovituksillaan ja säkenöivän energisellä soitollaan jo kuuden vuoden ajan hurmannut kuulijansa ympäri maailmaa. Ikosen hienorakenteiset sävellykset henkivät upeassa suhteessa suomalais-slaavilaista melankoliaa, rikkaita sointivärejä, irvikästä huumoria ja äkkiväärää rytmikkyyttä.

Maineikas saksalainen Ozella Music julkaisi yhtyeen kansainvälistä kiinnostusta herättäneen ensilevyn Bright vuonna 2013. Pari vuotta myöhemmin julkaistu Beauteous Tales and Offbeat Stories päätyi Emma-ehdokkaaksi ja peräti kymmenelle eurooppalaiselle "vuoden parhaat levyt" -listalle. Trion kolmas levy Wind, Frost & Radiation ilmestyi huhtikuussa 2018 ja on edeltäjiensä tavoin saanut poikkeuksetta ylistäviä arvosteluja.

Vuonna 2013 Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon saanut Kari Ikonen kuuluu Suomen jazzpianistien eliittiin. Ikonen on palkittu Jazz-Emmalla kunnianhimoisesta debyyttilevystään 2001 sekä voittanut kaksi kansainvälistä jazzsävellyskilpailua. Hänet tunnetaan Trionsa ja Karikko-yhtyeensä lisäksi myös kokoonpanoista Mr. Fonebone, Quartet Ajaton, Ahava ja Gnomus. Ikonen on säveltänyt runsaasti musiikkia myös suuremmille kokoonpanoille, kuten UMO:lle ja Jyväskylä Big Bandille.

Ikosen Trioa täydentävät rumpali Markku Ounaskari ja basisti Olli Rantala, jotka molemmat tiedetään suvereeneiksi instrumenttiensa hallitsijoiksi ja vaikuttaviksi solisteiksi.

"Kari Ikonen trioineen näyttää uudella levyllään taivaan merkit." -Hannu Lahtonen, Kauppalehti

"Pianisti Kari Ikosen trion debyyttilevy Bright tuo poikkeuksellista valoa ja energiaa suomalaiseen nykyjazziin... Ikonen erottuu uljaasti edukseen tavanomaisista jazzliruttelijoista. Hän ei arkaile eikä säästele, vaan antaa musiikille koko sielunsa." -Harri Hautala, Aamulehti

Hinta: 9,50 € - 13,50 €

Liput osoitteesta: Tiketti
Konserttiin vain Tiketin lipuilla.
Ravintola Fuuga, Suomalainen Musiikkikampus (JAMK) Pitkäkatu 18-20, Jyväskylä

lappeenranta

Aapo Heinonen Quintet,Ravintola Lamppu, lappeenranta20.9. Klo 19:00

Aapo Heinonen Quintet esiintyy Ravintola Lampussa 20.9. levynjulkistuskonsertissa, jossa kuullaan musiikkia tuoreelta albumilta TARA. Aapo Heinonen Quintet liikkuu suvereenisti melankolisesta tunnelmoinnista energiseen iloitteluun. Kokonaisuus tarjoaa siis modernia big band -soundia pienyhtyeen notkeudella, jolla Aapo Heinonen Quintet taipuu jazzin, progressiivisen rockin ja elokuvamusiikin ristiaallokossa. Kvintetin musiikille on ominaista vahvat melodiat ja mielikuvitukselliset sovitukset, jotka vievät kuulijansa elokuvalliseen atmösfääriin. Lipunmyynti ovelta.