Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Jazz-Espa: Haarla-Orma-Takamäki-Vesala,Espan lava, helsinki3.8. Klo 17:30

keikka

Iro Haarla – p, comp, Jukka Orma – el. gtr, Jone Takamäki – ten. sax, Aniida Vesala – drs

Iro Haarla on palkittu ja arvostettu pianisti-harpisti-säveltäjä, joka on tehnyt merkittävän uran kotimaisella jazzkentällä. Hänen uusi kokoonpanonsa esittelee kitaristikonkari Orman ja saksofonimaestro Takamäen ohella raikkaan rumpalilupauksen, Aniida Vesalan. Yhtyeen mieleenpainuvien melodioiden ympärille kietoutuu syvä sointimaailma, jossa kohtaavat mustan musiikin rockin rytmiikka ja uljas, sydäntäsärkevä avaruudellisuus.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Jazz-Espa: Sonja Virtanen QuartetEspan lava, helsinki3.8. Klo 12:00

keikka

Sonja Virtanen – alto sax, Markus Tiiro – gtr, Timo Tuppurainen – db, Kimmo Salminen – drs

Saksofonisti Sonja Virtasen johtama kvartetti julkaisi tänä keväänä esikoisalbuminsa Vim and Vigor. Yhtyeen monipuolisessa ohjelmistossa hard bop- ja soul jazz -kappaleet soljuvat kokeneiden muusikoiden käsissä saumattomaksi kokonaisuudeksi. Virtasen tavaramerkit, vahva groove ja kuulaat melodiat, vievät kuulijaa kesäpäivässä 50-luvun newyorkilaistunnelmiin ja toisaalta taas pohjoisen lakeuksille.

Jazz-Espa: Jean ErikEspan lava, helsinki3.8. Klo 16:00

keikka

Pauli Lyytinen – sax, Artturi Rönkä – p, Janne Tuovinen – db, Anssi Tirkkonen – drs

Jean Erik on basisti Janne Tuovisen luotsaama uusi yhtye. Ohjelmisto koostuu Tuovisen sävellyksistä, joissa muusikot pääsevät heittäytymään vahvoista riffeistä räiskyviin kollektiivisiin improvisaatioihin. Tuovinen on koonnut yhteen lempimuusikkonsa tulkitsemaan musiikkiaan haastaen heidät myös irtaantumaan soitinten perinteisistä rooleista.