Siirry pääsisältöön

Tenho SunJazz: Adrien Tarraga & Tomi Kettunen Gypsy Jazz Connection,Tenho Restobar, helsinki15.7. Klo 20:00

Tomi Kettunen

Tero Tuovinen

Adrien Tarraga

keikka

Luvassa on mustalaisjazzin ilotulitusta kun Adrien Tarraga (kitara), Tomi Kettunen (kitara) ja Tero Tuovinen (kontrabasso) kohtaavat swing-musiikin merkeissä. Tunteikas ja svengaava soitto pääsee valloilleen Django Reinhardtin sävellyksien ja muiden swing-aikakauden klassikkojen kautta.

Adrien Tarraga (Ranska) ja Tomi Kettunen tapasivat toisensa ranskassa vuosia sitten Django Reinhardtille omistetulla festivaalilla Samois-Sur-Seine kylässä. Musiikilliset visiot ja kemiat kohtasivat ja nyt Tenhossa kuullaankin materiaalia heidän juuri julkaistulta levyltä "Studio JJ Sessions".

Soittoaika klo 20. Vapaa pääsy.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Afrojazz Club goes KilomboAlppipuisto, helsinki15.7. Klo 13:00

Afrojazz Quintet

Charlotta Kerbs

Tiempo Habana

Faso Kan

Afrika Akay Degg

Tripple 2

Dj Hermanni

keikka

Alppipuiston kesässä kuullaan ensimmäistä kertaa täyden iltapäivän ajan Suomen parhaimmistoon kuuluvia afrikkalaiseen ja afrokuubalaiseen musiikkiin erikoistuneita kokoonpanoja. Luvassa myös musiikkia ja tarinoita sisältävää lastenohjelmaa, leppoisaan festaripäivään sopivia dj:n soundeja, tanssia, basaari sekä herkullisia makuja maailmalta.

Kesäisen festaripäivän kruunaa takuuvarmaa tanssimeininkiä tarjoava Tiempo Habana (Kuuba/Suomi), joka soittaa modernilla timba-tyylillä tanssittavaa salsaa. Yhtyeen ohjelmisto koostuu pääosin omista kappaleista sekä myös uudelleen sovitetuista kuubalaisten timba-yhtyeiden kappaleista.

Länsi-Afrikan rikkaasta musiikkiperinteestä ponnistavaa melodista ja tanssittavaa musiikkia tarjoilee helsinkiläinen Faso Kan -yhtye (Burkina Faso/Mali/Senegal/Suomi), joka saa yleisön kuin yleisön lämpenemään taitavalla ja riemullisella esiintymisellään, josta välittyy vahvasti soiton, laulun ja tanssin ilo.

Tanssija Malick Ndiayen luotsaama Afrika Akay Degg -sabartanssikollektiivi (Senegal/Suomi) tuo puistoon tanssia, musiikkia ja teatteria yhdistelevää Gaïnde Ndiaye - Simb leijonatanssiperinnettä Senegalista. Simb -tapahtuman muodostavat leijona-asuiset tanssijat ja heitä sabar-rummuilla säestävät muusikot ja laulajat, joiden tehtävänä on maanitella, taltuttaa ja ohjata arvaamatonta leijonaa laulullaan.

Lisäksi tapahtumassa esiintyvät Afrojazz Quintet - Afrosoulia, afrofunkia, reggaeta ja maailmanmusiikkia, laulusolistina sielukas ja karismaattinen soulkuningatar Charlotta Kerbs, (Benin/Suomi), Tripple 2 (Ghana/Suomi) ja Dj Hermanni (Afro Sunday).

Tapahtuma on osa Afrojazz Clubin, Kulttuurikameleontit ry:n ja Kulttuuriyhdistys Kilombo ry:n/ Kilombo Festivalin AfroArts-yhteishanketta, jonka tarkoituksena on edistää afrikkalaisperäisen musiikin, tanssitaiteen ja kulttuurin tunnettavuutta Suomessa.

Tapahtuma on ilmainen ja ikärajaton.