Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 6.6.

espoo

Juurilla - Naiskuoro KYN & Juurakko (VocalEspoo-festivaali),Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasali, espoo6.6. Klo 19:00

keikka

Naiskuoro KYN ja Juurakko ovat tässä konsertissa juurilla ja mullassa kyynärpäitä myöten.

KYN vie juurille maaliskuussa julkaisemansa Outo kantele -levyn (Alba Records) ohjelmistolla. Konsertissa kuullaan kahta Jukka Linkolan KYN:lle säveltämää sarjaa: Loitsut ja Outo kantele. Molemmat sarjat katsovat menneen kautta tulevaan, kun vanhat tekstit puetaan uuteen raikkaaseen sävelkieleen. Lake Michiganin seudun intiaaniheimojen laulujen ja loitsujen sekä vanhoja suomalaisten loitsujen yhteneväisyyksistä inspiraationsa saanut Loitsut muuttuu Janne Marja-ahon ohjauksessa ja VJ Hellstonen livevisuaaleilla musiikin, liikkeen ja kuvan yhdistäväksi näyttämöteokseksi. Outo kantele -sarja taas tuo kalevalaiseen maailmaan annoksen rohkeata kabareehenkeä, voimakasta, jopa hieman teatterityyppistä ilmaisua sekä ripauksen jazzillista svengiä. Teosta kuoron rinnalla tähdittävät harmonikkataiteilija Johanna Juhola ja pianisti Kirmo Lintinen. Kuoroa johtaa musiikkineuvos Kaija Viitasalo.

Juurimusiikkia ja väkevää tarinankerrontaa yhdistelevä Juurakko risteyttää suomenkielisen blueslaulannan ja perinteisen kotimaisen soittimiston railakkaalla skiffle-asenteella. Rouhea Juurakko-blues vie ajoittain syvälle rämeelle ja toisinaan tanssittaa kepeästi laivan kannella. Yhtye ylittää musiikin tyylirajat riemukkaasti eikä kaihda eriskummallisiakaan tarinoita.
Juurakko: Laura Kaartinen – laulu, matkaharmooni, lyömäsoittimet
Eija Kankaanranta – kanteleet 
Kaisa Saarikorpi – laulu, sikarilaatikkosoittimet, kitarat, lyömäsoittimet
Minsku Tammela – laulu, jouhikko, kampa, munniharppu, lyömäsoittimet
Anna Wiksten – laulu, plankku, lyömäsoittimet

Liput Lippupisteestä 25/20/15 € + toimitusmaksut alk. 1 € (norm/ eläkeläiset/ opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset 4-15 v) taila

Löydät tapahtuman myös Facebookista! Lämpimästi tervetuloa!

P.S. Jos haluat nauttia KYN:n musiikista missä ja milloin haluat, tilaa levy! Erityinen suositus tietenkin tuoreelle Outo kantele -levyllemme (hinta 20€)! Tilaa täältä http://www.kyn.fi/tilaa-levy/outo-kantele/ !

"Äänenkäytön ja intensiteettinsä puolesta kokonaisuus on pakahduttava sanojen, sävyjen ja artikulaation ilotulitus." Keskisuomalainen 16.4.2018

Haluatko kuulla tuoreimmat kuulumisemme ja kurkistaa kulisseihin? Tykkää KYN:stä Facebookissa! Lisää meistä ja musiikistamme myös kotisivuillamme, YouTubessa ja Spotifyssä. Nyt löydät meidät myös Instragramissa nimellä @kynchoir!

"Kyn on noussut yhdeksi Suomen kuorotaivaan kirkkaimmista tähdistä ja jazzmusiikin edelläkävijäksi." HS 18.4.2017 

helsinki

SKARAB Juttutuvan Kesäjazz-klubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki6.6. Klo 21:00

Mika Mylläri – trumpetti ja kosketinsoittimet

Sakari Kukko – tenorisaksofoni

Jouni Ruonala – alttosaksofoni

Aki Haarala – kitara

Tuomas Kolehmainen – rummut

Ari Hossi – kontrabasso