Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 28.3.

espoo

Verneri Pohjola Group: Pekka,Sellosali, espoo28.3. Klo 19:00

keikka

Konsertissa kuullaan Verneri Pohjolan ja hänen yhtyeensä tulkintoja sähköbassolegenda Pekka Pohjolan upeista sävellyksistä. Vuonna 2017 Yrjö-palkittu Verneri Pohjola on luonut jo vuosikaudet uraa yhtenä Suomen johtavista jazzmuusikoista, mutta vasta nyt on kulunut niin paljon aikaa, että hän tuntee voivansa tarttua isänsä musiikkiin omana itsenään. Hienon vastaanoton saanut Pekka-levy julkaistiin kesällä 2017. Verneri on valinnut ohjelmistoon omia suosikkejaan isänsä laajasta tuotannosta. Intiimistä räjähtävään improvisointiin ulottuva kokonaisuus kattaa tuotantoa 1970-luvulta 1990-luvulle saakka. Kyse ei ole tribuutista, vaan uudelleentulkinnoista musiikki edellä - Vernerin lisäksi korvaamattoman panoksensa kokonaisuuden syntymiseen antavat hänen yhtyeessään soittavat suomalaisen jazzin ykkösnimet.

Kesto 1 h 40 min, sis. väliajan Liput alkaen 19,50 € + toimitusmaksu, Lippupiste

Esiintyjät:
Verneri Pohjola (trumpetti), Teemu Viinikainen (kitara), Tuomo Prättälä (koskettimet), Antti Lötjönen (kontrabasso), Mika Kallio (rummut)

helsinki

Dunkel-Haavisto-Kivivuori-Pynssi Quartet Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki28.3. Klo 21:00

Manuel Dunkel – saksofoni

Joonas Haavisto – piano

Juho Kivivuori – basso

Ville Pynssi – rummut

vantaa

Silent Music: UMO & Johanna Iivanainen,Pyhän Laurin kirkko, vantaa28.3. Klo 19:00

keikka

UMO on konsertoinut pääsiäisen alla lähes 20 vuoden ajan erityisellä Silent Music -teemalla. Konserteista on muodostunut myös kuulijoille yksi hiljaisen viikon uusista traditioista. Tänä vuonna konserttien solistina nähdään laulaja-lauluntekijä Johanna Iivanainen, joka on löytänyt tiensä suomalaisten sydämiin mm. SuomiLOVE-ohjelman kautta sekä yhteistyönsä myötä mm. Antti Sarpilan, Eero Koivistoisen ja Jukka Perkon kanssa. Tämä sävykäs tulkitsija on palkittu Jazz-Emmalla 2005 ja valittu vuoden parhaaksi naislaulajaksi Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestyksessä 2006.

Konstailemattomien, hengellisten konserttien ohjelmisto tukee pääsiäisviikon harrasta tunnelmaa. Pääpaino on tutuissa ja rauhoittavissa virsissä, kuten Ystävä sä lapsien, Mä silmät luon ylös taivaaseen, Pyhäaamun rauha ja Mun kanteleeni kauniimmin, joista kapellimestari Mikko Hassinen on tehnyt sovitukset big band -kokoonpanolle.

– Lämmöllä odotan tulevia pääsiäisviikon konsertteja UMOn kanssa. Tämä on ehdottomasti yksi rakkaimmista ohjelmistoista, joita olen UMOn kanssa saanut esittää. Mikko Hassisen upeat sovitukset avasivat minulle aivan uuden näkymän siitä, miten big band voikin soida niin kauniisti ja pehmeästi kirkkosaleissa ja tukea virsien hartautta. Pyhyys ja rauha soivat sieluun saakka, Johanna Iivanainen tunnelmoi.

Ovet auki 18:15. Konsertin kesto n. 75 min, ei väliaikaa.
Liput: 22,50 / 17,50 / 11,00 € Ticketmasterista. Hinnat sisältävät käsittelykulut.