Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

jaZZanti-konsertti: Adele Sauros Quartet,ravintola Laulumiehet, helsinki23.1. Klo 19:00

keikka

Adele Sauros Quartet soittaa omaleimaista modernia nykyjazzia yhdistellen eri tyylejä ennakkoluulottomasti. Sauroksen tunnelmalliset, monieleiset ja pääosin modaaliset sävellykset kertovat tarinoita. Lukemattomista määrittelemättömistä vaikutteista voi mainita artisteja kuten Keith Jarrett, Brad Mehldau, Mark Turner, John Coltrane, Miles Davis, Jan Garbarek, Ambrose Akinmusire, Walter Smidth III, Seamus Blake, Brian Blade ja Benny Moré.

Yhtye perustettiin 2012 ja debyyttilevy ilmestyi keväällä 2014. Adele Sauros julkaisi ensimmäistä kertaa omalla nimellään My Spontaneous Mind -albumin marraskuussa 2016. Yhtye on keikkaillut levyn tunnelmissa 2017 uudella kokoonpanolla. Levyllä kuultiin myös muun muassa Max Zengeriä, joka on ollut mukana osalla vuoden 2017 keikoista.

Sauros on noussut vauhdilla Suomen jazzin kärkeen. Sauros palkittiin Suomen saksofoniseuran Åke Forsell -tunnustuspalkinnolla maaliskuussa 2017. Hänen muita tunnettuja oman musiikin yhtyeitään ovat muun muassa Katu Kaiku ja JAF Trio. Katu Kaiku julkaisi levyn Tokyo/Kuopio vuonna 2016 ja se voitti Suomen Young Nordic Jazz Cometsin vuonna 2015. Tanskalais suomalainen JAF Trio on We Jazz Rising Star 2017. Adele Sauros Quartetin vakituiset jäsenet kuuluvat Suomen jazzin kärkikastiin jo kokeeneempina muusikoina ja ovat tunnettuja monista eri tyylisistä kokoonpanoista.

Yhtye on erittäin ajankohtainen, erityisesti vuoden 2017 keikat ja My Spontaneous Mind -levy osoittavat sen. Yhtye on keikkaillut vuonna 2017 muun muassa seuraavilla festivaaleilla: Tampere Jazz Happening, Pori Jazz Festival, Kerava Jazz Festival ja Jazz Espa. 

Adele Sauros: tenori- ja sopraanosaksofonit
Seppo Kantonen: flyygeli
Vesa Ojaniemi: kontrabasso
Tuomas Timonen: rummut

 

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

Konsertti alkaa klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Liput (käteisellä) 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Lounaskonsertti: UMO – Northern LightsSavoy-teatteri, helsinki23.1. Klo 12:00

keikka

Tammikuu on paitsi pimeä myös tilastollisesti vuoden kylmin kuukausi. Tästä inspiroituneena kapellimestari Ville Vannemaa on valinnut vuoden ensimmäiseen lounaskonserttiin ohjelmiston, joka heijastelee Pohjolan ankaraa talvea: viiltävää pakkasta, loputonta pimeyttä ja räiskyviä revontulia. Northern Lights -konsertissa pohjoisen ankara talvi saa musiikillisen muodon UMOn esittäessä pohjoismaista jazzia.

Kuten revontulet, myös pohjoismainen jazz näyttäytyy erilaisena säveltäjästä riippuen. Konsertissa kuullaan sävellyksiä muun muassa Palle MikkelborgiltaJarmo SavolaiseltaJan Allanilta ja Kari Kompalta. Solistivetoisissa kappaleissa UMOn virtuoosiset soittajat saavat runsaasti soolotilaa.

Pohjoismainen jazz ­– kuten pohjoismaisuus muutenkin ­– on viime vuosina ollut maailmalla mukavassa nosteessa. Kaikessa yksinkertaisuudessa Nordic jazz -tyylisuunnan voi määrittää pohjoismaisten muusikoiden esittämäksi jazziksi, johon pohjoisen karu ilmasto on jättänyt jälkensä. Mutta miltä revontulet, pakkanen ja pimeys kuulostavat? Tämä selviää Northern Lights -lounaskonsertissa.

Konsertin kapellimestarina toimii Ville Vannemaa.

Vapaa pääsy. Jos haluat varmistaa paikkasi konsertissa, voit varata lipun Kulttuurikeskuksen (Savoy, Vuotalo, Malmitalo, Stoa, Kanneltalo) lipunmyyntipisteistä (0 €) tai Lippupisteestä (1 €).