Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 14.1.

esslingen

Kalle Kalima´s Long Winding Road (w Greg Cohen, bs, Max Andrzejewski, drs) Album ”High Noon” Record release Tour,Dieselstrasse, esslingen14.1. Klo 20:00

keikka

helsinki

Tenhon Sunnuntaijazz: Sole Azul,Tenho Restobar, helsinki14.1. Klo 20:00

Sole Azul (www)

keikka

Tenhon Sunnuntaijazzissa trio Sole Azul!

Kun varkaat veivät soittimet keskellä kirkasta päivää Azulin kaupungissa Argentiinassa, päätti Harri Kuusijärvi viedä tangon ja tehdä siitä omansa. Syntyi Sole Azul. Sole Azul on keväällä 2017 perustettu trio, joka repii tangon juuriltaan ja istuttaa sen pohjoiseen ikiroutaan. Yhtye soittaa Kuusijärven säveltämää tangovaikutteista musiikkia sekä sovituksia suomalaisista ja argentiinalaisista tangoista.

Pauli Lyytinen, saksofoni
Harri Kuusijärvi, haitari
Eero Tikkanen, kontrabasso

Soittoaika klo 20
Vapaa pääsy!

www.tenhorestobar.fi 
www.instagram.com/tenhorestobar 

pori

Validi Karkia: Juhani Aaltonen & Heikki Sarmanto,Porin kaupunginkirjasto, pori14.1. Klo 16:00

keikka

JUHANI AALTONEN & HEIKKI SARMANTO
Jazzia Jumalan armosta -elämäkertakirjan konsertti, mukana kirjailija Hannu Luntila.

Validi Karkia -klubin sunnuntaimatineassa suomalaisen puhallinlegenda Juhani "Junnu" Aaltosen loppuvuodesta julkaistun elämäkertakirjan Jazzia Jumalan armosta -juhlatilaisuudessa keskustelua kirjan kirjoittaja Hannu Luntialan johdolla, sekä itse maestron Junnun ja hänen kanssaan jo 50 vuotta yhteistyötä tehneen säveltäjä-pianisti Heikki Sarmannon yhteiskonsertti. 

Saksofonisti-huilisti Juhani Aaltonen (s. 1935) on käynyt läpi pitkän taipaleen sotalapsesta kaikkien kunnioittamaksi muusikoksi, joka on säilyttänyt nöyryytensä ja vilpittömyytensä vaikeuksienkin keskellä. Hannu Luntiala tavoittaa Aaltosen elämää ja musiikkia käsittelevässä kirjassaan Jazzia Jumalan armosta Junnun luonteen kaikessa syvyydessään. Teos käy kohteensa viitoittamassa vapaassa hengessä läpi Aaltosen kasvun kymenlaaksolaisesta tanssimuusikosta ja sahatyöläisestä Sibelius–Akatemiaan ja pääkaupungin moderneihin jazzvirtauksiin, jotka mullistivat nuoren puhaltajan taidekäsityksen. Viisikymppisenä Juhani Aaltonen koki vakavan henkisen kriisin, jonka seurauksena hän löysi vuosikymmenten mittaan yhä syvenneen henkilökohtaisen uskon. Vaikka Aaltonen välttää korostamasta hengellisyyttään, se kuuluu hänen musiikkinsa joka tahdissa ja sävelessä.

Konsertin aluksi kirjailija Hannu Luntiala haastattelee Aaltosta ja keskustelee kirjasta. Sen jälkeen Heikki Sarmanto ja Junnu soittavat konsertin, joka koostuu pääasiassa Sarmannon sävellyksistä duon pitkän, jo yli 50 vuotta kestäneen yhteistyön varrelta.

Juhani "Junnu" Aaltonen - puhaltimet
Heikki Sarmanto - piano

Showtime klo 16.00, ovet klo 15.30 (kesto n. 1,5 h)
Liput 15 € (Ennakkotiedustelut 044-2409358, kukkesand(at)hotmail.com)
Konsertti on ikärajaton. Ensimmäisille ilmainen kahvitarjoilu. Järjestää Validi Karkia -klubi.