Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 12.1.

joensuu

Sole Azul,Teatteriravintolan terassi, joensuu12.1. Klo 19:00

Sole Azul

keikka

SOLE AZUL – TANGOA JA JAZZIA

Kun varkaat veivät soittimet Azulin kaupungissa Argentiinassa, päätti harmonikkataiteilija Harri Kuusijärvi puolestaan viedä mukanaan tangon ja tehdä siitä omansa. Syntyi Sole Azul, v. 2017 perustettu trio, joka Kuusijärven sanoin "repii tangon juuriltaan ja istuttaa sen pohjoiseen ikiroutaan". Yhtye esittää jazzmusiikista tutuin tyylikeinoin itse sävellettyä tangovaikutteista musiikkia sekä sovituksia suomalaisista ja argentiinalaisista tangoista. Koutus -yhtyeestään tunnetun Kuusijärven rinnalla yhtyeessä soittavat eturivin jazznimet saksofonisti Pauli Lyytinen ja kontrabasisti Eero Tikkanen. Yhtye julkaisee ensilevytyksensä vuoden 2018 aikana. Harmonikkataiteilija Harri Kuusijärvi on tunnettu virtuoottisesta soittimen käsittelystään ja monipuolisuudestaan. Kuusijärvi on mm. kantaesittänyt lukuisia harmonikalle sävellettyjä nykymusiikkiteoksia, esiintynyt vuosia Yonan ja Jaakko Laitisen kanssa ja ollut omalla Koutus-yhtyeellään maailmanmusiikkilistojen kärkipaikoilla. Vuoden 2017 Pori Jazzin Ted Curson -palkinnon saanut saksofonisti-säveltäjä Pauli Lyytinen on tullut tunnetuksi mm. yhtyeistään Elifantree, Pauli Lyytinen Machinery, Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri, Equally Stupid ja Raoul Björkenheim eCsTaSy. Eero Tikkanen on yksi Suomen jazzkentän kysytyimpiä basisteja, joka tunnetaan mm. yhtyeistä Mopo, The Mystic Revelation of Teppo Repo, Mikko Innanen 10+ ja Joose Keskitalo. Sole Azul aloittaa vuoden 2018 valtakunnallisella kiertueella.

Konsertin järjestää Jazzkerho -76.
Lisätiedot englanniksi:

Harri Kuusijärvi - harmonikka Pauli Lyytinen - saksofonit Eero Tikkanen - kontrabasso

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Black Motor,Poppari, jyväskylä12.1. Klo 20:00

keikka

Jazz Jkl Liven kevätkausi saa jyrähtävän aloituksen, kun kotimaisen vapaan jazzin ytimessä operoiva Black Motor saapuu pitkästä aikaa Jyväskylään. Tampereen hedelmällisessä musiikillisessa maaperässä jo lähes 15 vuotta kypsyneen ja sieltä kulttimaineeseen kohoneen yhtyeen sielukkaan rehevä free jazz on puhutellut ja valloittanut yleisöjä yli genrerajojen; Flow-festivaalilla arvostettu saksalainen toimittaja Andreas Müller ylisti trioa jopa ”maailman parhaaksi bändiksi”.

Black Motorin kymmenes levy, We Jazz Recordsin kesäkuussa 2017 vinyylinä julkaisema Branches, on voimannäyttö melodisen ja voimakkaasti virtaavan musiikin saralla. Uudet kappaleet ovat uljaasti ryöpsähteleviä teoksia, jotka versovat levyn nimen mukaisesti moniin yllättäviin suuntiin. Black Motorin musiikki on samanaikaisesti pohdiskelevaa ja intensiivistä. Suvantovaiheiden rauha on tyyntä ja roihuavien liekitysjaksojen tuli polttavaa. Levyn CD-versio ilmestyi joulukuussa 2017.

Saksofonisti ja puupuhaltaja Jouni "Tane" Kannisto tunnetaan erityisesti Edward Vesalan Sound & Furyn jäsenenä. Basisti Ville Rauhalan aktiivisimpia yhtyeitä Black Motorin ohella ovat mm. Raoul Björkenheim TRIAD sekä Jorma Tapio & Kaski. Muuramelaislähtöinen rumpali Simo Laihonen toimii jazzin ja improvisoidun musiikin lisäksi aktiivisesti myös rockin ja nykykansanmusiikin parissa sekä useissa eri taidemuotoja yhdistävissä projekteissa. 

Tane Kannisto - saksofoni ja puupuhaltimet
Ville Rauhala - kontrabasso
Simo Laihonen - rummut

”Maailman parasta agraarifreejazzia varmoin käsin runnova porukka!” -Petri Silas, Soundi

”Sekä rubatot että tasaisesti sykkivät rytmit svengaavat kuin Coltranen myöhemmissä bändeissä konsanaan.” -Jan-Erik Holmberg, HBL

Liput 12/8 euroa. Konsertti alkaa klo 20.

http://www.blackmotor.fi/

tampere

Afrojazz Quintet feat. Jimi Tenor & Charlotta Kerbs,Klubi, tampere12.1. Klo 21:00

Afrojazz Quintet

(+ Jimi Tenor, Charlotta Kerbs)
keikka

Afrojazz Club goes Tampere! Suuren suosion pääkaupunkiseudulla saavuttanut Afrojazz Club saapuu Tampereen Klubille. Afrojazz Clubin housebandin Afrojazz Quintetin vieraina kuullaan spacejazz-afrobeat-avantgardisti Jimi Tenor ja soul-blueslaulaja Charlotta Kerbs. Pitkän ja tuotteliaan uran luonut Jimi Tenor tunnetaan mm. itse rakentamistaan soittimista ja yhteistyöstään legendaarisen nigerialaisen rumpalin Tony Allenin kanssa. Charlotta Kerbs hurmaa karismallaan ja sielukkailla tulkinnoillaan. Luvassa tanssiystävällistä afrofunkia ja mieltä ylentävää tunnelmointia alkutalven ratoksi. 

Afrojazz Clubin perusti vuonna 2013 taiteilija-muusikko Alvar Gullichsen ja muusikko-tuottaja Marko Roininen Helsingissä. Klubia on järjestetty säännöllisesti pääkaupunkiseudulla Kumpulan Kylätilassa, Korjaamolla ja Storyvillessä. Afrojazz Club on moninainen ja turvallinen kohtaamispaikka kaikentaustaisille afrobeatin ja maailmanmusiikin ystäville. Sen filosofiana on tarjota esiintymistilaisuuksia Suomessa toimiville monikulttuurisille bändeille ja edistää kulttuurien välistä dialogia taiteellisen yhteistyön hengessä.  Sen lisäksi, että Afrojazz Clubilla tutustuu laadukkaaseen live-musiikkiin kansainvälisten kokoonpanojen esittämänä, se tarjoaa ajankohtaisia puheenvuoroja aktiivisten kansalaisten toimesta klubin arvojen (esim. yhdenvertaisuus, monikulttuurisuus, tasa-arvo, ympäristö, rauha) mukaisesti.

Asiapuheenvuoron Tampereen Klubilla settien välissä pitää muusikko-koreografi Menard Mponda, joka on Tampereella pidettävän Fest Afrika -tapahtuman taiteellinen johtaja ja tuottaja. 

Järjestäjätahoina toimivat Afrojazz Club / Afrowerk AG yhteistyössä Kulttuurikameleontit ry:n ja Tampereen Klubin kanssa. Tapahtumaa tukee Musiikin edistämissäätiö MES.

Jimi Tenor, laulu, tenorisaksofoni, huilu, koskettimet 
Charlotta Kerbs, laulu
Antero Priha, trumpetti, laulu 
Akim Color, congat, talking drum, laulu 
Julius Heikkilä, kitara 
Daniel Iiskola, basso 
Ilmari Heikinheimo, rummut 
Alvar Gullichsen, lyömäsoittimet, laulu

Ovet 20:00
Showtime 21:00

Liput 14,60 €

https://www.facebook.com/ AFROJAZZCLUB 
www.tullikamari.net 
http://www.facebook.com/ KlubiTampere