Keskiviikko 3.1.

helsinki

Aurora Hentunen Quartet Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki3.1. Klo 21:00

Aurora Hentunen – piano

Joonas Kilponen – trumpetti

Veli-Matti Silanterä – basso

Ville Luukkonen – rummut

Sunnuntai 7.1.

helsinki

Tenhon Sunnuntaijazz: Aurora Hentunen Quartet,Tenho Restobar, helsinki7.1. Klo 20:00

Aurora Hentunen Quartet (www)

keikka

Aurora Hentunen on Jyväskylän kautta Amsterdamiin päätynyt lappeenrantalaislähtöinen pianisti ja säveltäjä. Myös Hentusen kanssasoittajat ovat meritoituneet akselilla Jyväskylä-Helsinki-Amsterd am-New York, joten tarjolla on kovan luokan kansainvälisten soittajien paluu kotikentälle. 

Hentusen sävellyksissä kuuluu selviä vaikutteita pohjoismaisesta jazzista ja skandinaavisesta kansanmusiikista. Pianistin herkälle kosketukselle muodostavat kiinnostavan vastaparin Luukkosen omintakeiset ja osittain jopa elektroniset rumpukompit. Hentusen ja Luukkosen saumatonta yhteistyötä rikastuttavat basisti Silanterän monipuoliset, efektejä sisältävät bassolinjat ja Kilposen koskettavat trumpettimelodiat sekä rohkeat soolo-osuudet. 

Kvartetti julkaisee debyyttialbuminsa vuoden 2018 alkupuolella.

Aurora Hentunen - piano
Joona Kilponen - trumpetti
Veli-Matti Silanterä - kontrabasso
Ville Luukkonen - rummut

Soittoaika klo 20
Vapaa pääsy!

Keskiviikko 10.1.

helsinki

MOTSTRÖM Quintet Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki10.1. Klo 21:00

Harri Sjöström – saksofonit

Libero Mureddu – piano

Emilio Gordoa – vibrafoni

Teppo Hauta-aho – basso

Janne Tuomi – rummut

pori

Validi Karkia: Sole Azul,Porin kaupunginkirjasto, pori10.1. Klo 19:00

Sole Azul (www)

keikka

Validi Karkia aloittaa uuden vuoden näyttävästi tuoreen Sole Azul tango/jazz-trion Porin debyyttikeikalla. Triossa vaikuttavat mm. Jaakko Laitisen, Yonan, Raoul Björkenheimin, Joose Keskitalon yhtyeistä ja omista Mopo, Magnetia ja Koutus -yhtyeistä tutut huiput harmonikansoittaja Harri Kuusijärvi, saksofonisti Pauli Lyytinen ja basisti Eero Tikkanen. 

Kun varkaat veivät soittimet Azulin kaupungissa Argentiinassa, päätti Harri Kuusijärvi viedä tangon ja tehdä siitä omansa. Syntyi Sole Azul. Sole Azul on keväällä 2017 perustettu trio, joka repii tangon juuriltaan ja istuttaa sen pohjoiseen ikiroutaan. Yhtye esittää jazzmusiikista tutuin tyylikeinoin itse säveltämäänsä tangovaikutteista musiikkia sekä sovituksia suomalaisista ja argentiinalaisista tangoista. Yhtyeen esikoisalbumi julkaistaan kesällä 2018.

Harmonikkataiteilija Harri Kuusijärvi on tunnettu virtuoottisesta soittimen käsittelystään ja monipuolisuudestaan. Kuusijärvi on mm. kantaesittänyt lukuisia harmonikalle sävellettyjä nykymusiikkiteoksia, esiintynyt vuosia Yonan ja Jaakko Laitisen kanssa ja ollut omalla Koutus-yhtyeellään maailmanmusiikkilistojen kärkipaikoilla. Vuoden 2017 Pori Jazzin Ted Curson -palkinnon saanut saksofonisti-säveltäjä Pauli Lyytinen on tullut tunnetuksi mm. yhtyeistään Elifantree, Pauli Lyytinen Machinery, Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri, Equally Stupid ja Raoul Björkenheim eCsTaSy. Eero Tikkanen on yksi Suomen jazzkentän kysytyimpiä basisteja, joka tunnetaan mm. yhtyeistä Mopo, The Mystic Revelation of Teppo Repo, Mikko Innanen 10+ ja Joose Keskitalo.

Harri Kuusijärvi, harmonikka
Pauli Lyytinen, saksofoni
Eero Tikkanen, kontrabasso

Showtime klo 19.00, ovet klo 18.30
Liput 15€ (Ennakkotiedustelut 044-2409358, kukkesand at hotmail.com)
Konsertti ovat ikärajaton. Ilmainen kahvitarjoilu. 
Järjestää Validi Karkia -klubi.

Sole Azul - Mielen laulu: https://www.youtube.com/watch?v=jIVbmoky0Pw  
Sole Azul - Alaovella: https://www.youtube.com/watch?v=L49kN9yvP5k  

https://www.facebook.com/soleazulband/
https://www.paulilyytinen.com 
https://www.harrikuusijarvi.com/ 

Torstai 11.1.

helsinki

Teemu Viinikainen III,Koko Jazz Club, helsinki11.1. Klo 19:00

Teemu Viinikainen III

keikka

Suomalaisen jazzkitaroinnin kruununjalokivi Teemu Viinikainen käynnistää Koko Jazz Clubin konserttikauden 2018! Viinikaisen lisäksi yhtyeessä kuullaan kosketinsoittaja Mikael Myrskogia sekä rumpali Joonas Riippaa. Albumin kappaleet ovat Viinikaisen omia sävellyksiä, lukuun ottamatta vapaita improvisaatioita "Return" ja "Return part II", jotka ovat syntyneet yhteistyössä Myrskogin ja Riipan kanssa. Uutuusalbumi tarjoaakin kuulijalle musiikillisen matkan kohti tuntematonta määränpäätä. "Robert Dickson on palannut takaisin!", innostuu Viinikainen viitaten samalla Tales of Robert Dickson -nimellä julkaistuun, jo vuonna 2005 ilmestyneeseen ensilevyynsä. Useita kotimaisia ja kansainvälisiä tunnustuksia urallaan kerännyt Viinikainen on kenties kotimaansa kysytyin jazzkitaristi. Hän on tullut tutuksi muun muassa pitkästä, vuosien yhteistyöstään saksofonisti Jukka Perkon kanssa. Kansainvälisistä yhteyksistä mainittakoon esiintymiset huippunimien, kuten Joe Lovanon, Vince Mendozan, Randy Breckerin, Dave Liebmanin ja Tim Hagansin kanssa. KSJAZZmerkille ilmestynyttä debyyttilevyä Tales of Robert Dickson seurasivat Prophone- levymerkille ilmestyneet Nyt! vuonna 2011 sekä Hit It! vuonna 2014.


Teemu Viinikainen – guitar Mikael Myrskog – rhodes & moog Joonas Riippa – drums

PERKO/LA

keikka

Suomen jazzkentän kirkkaimpiin tähtiin lukeutuva saksofonisti Jukka Perko sekä yksi Euroopan johtaviin gambisteihin kuuluva Mikko Perkola esiintyvät G Livelabissa. Kaksikon esittämässä musiikissa 1600-luvun luuttulaulut kohtaavat suomalaisuuden ytimessä liikkuvat sävelmät, minkä lisäksi ohjelmistossa kuullaan jazz-standardeja ja kaksikon omia sävellyksiä. Perkon ja Perkolan musiikki alkaa siitä mihin sanat päättyvät.

Liput 20 € (sis. eteispalvelumaksun).

Perjantai 12.1.

joensuu

Sole Azul,Teatteriravintolan terassi, joensuu12.1. Klo 19:00

Sole Azul

keikka

SOLE AZUL – TANGOA JA JAZZIA

Kun varkaat veivät soittimet Azulin kaupungissa Argentiinassa, päätti harmonikkataiteilija Harri Kuusijärvi puolestaan viedä mukanaan tangon ja tehdä siitä omansa. Syntyi Sole Azul, v. 2017 perustettu trio, joka Kuusijärven sanoin "repii tangon juuriltaan ja istuttaa sen pohjoiseen ikiroutaan". Yhtye esittää jazzmusiikista tutuin tyylikeinoin itse sävellettyä tangovaikutteista musiikkia sekä sovituksia suomalaisista ja argentiinalaisista tangoista. Koutus -yhtyeestään tunnetun Kuusijärven rinnalla yhtyeessä soittavat eturivin jazznimet saksofonisti Pauli Lyytinen ja kontrabasisti Eero Tikkanen. Yhtye julkaisee ensilevytyksensä vuoden 2018 aikana. Harmonikkataiteilija Harri Kuusijärvi on tunnettu virtuoottisesta soittimen käsittelystään ja monipuolisuudestaan. Kuusijärvi on mm. kantaesittänyt lukuisia harmonikalle sävellettyjä nykymusiikkiteoksia, esiintynyt vuosia Yonan ja Jaakko Laitisen kanssa ja ollut omalla Koutus-yhtyeellään maailmanmusiikkilistojen kärkipaikoilla. Vuoden 2017 Pori Jazzin Ted Curson -palkinnon saanut saksofonisti-säveltäjä Pauli Lyytinen on tullut tunnetuksi mm. yhtyeistään Elifantree, Pauli Lyytinen Machinery, Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri, Equally Stupid ja Raoul Björkenheim eCsTaSy. Eero Tikkanen on yksi Suomen jazzkentän kysytyimpiä basisteja, joka tunnetaan mm. yhtyeistä Mopo, The Mystic Revelation of Teppo Repo, Mikko Innanen 10+ ja Joose Keskitalo. Sole Azul aloittaa vuoden 2018 valtakunnallisella kiertueella.

Konsertin järjestää Jazzkerho -76.
Lisätiedot englanniksi:

Harri Kuusijärvi - harmonikka Pauli Lyytinen - saksofonit Eero Tikkanen - kontrabasso

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Black Motor,Poppari, jyväskylä12.1. Klo 20:00

keikka

Jazz Jkl Liven kevätkausi saa jyrähtävän aloituksen, kun kotimaisen vapaan jazzin ytimessä operoiva Black Motor saapuu pitkästä aikaa Jyväskylään. Tampereen hedelmällisessä musiikillisessa maaperässä jo lähes 15 vuotta kypsyneen ja sieltä kulttimaineeseen kohoneen yhtyeen sielukkaan rehevä free jazz on puhutellut ja valloittanut yleisöjä yli genrerajojen; Flow-festivaalilla arvostettu saksalainen toimittaja Andreas Müller ylisti trioa jopa ”maailman parhaaksi bändiksi”.

Black Motorin kymmenes levy, We Jazz Recordsin kesäkuussa 2017 vinyylinä julkaisema Branches, on voimannäyttö melodisen ja voimakkaasti virtaavan musiikin saralla. Uudet kappaleet ovat uljaasti ryöpsähteleviä teoksia, jotka versovat levyn nimen mukaisesti moniin yllättäviin suuntiin. Black Motorin musiikki on samanaikaisesti pohdiskelevaa ja intensiivistä. Suvantovaiheiden rauha on tyyntä ja roihuavien liekitysjaksojen tuli polttavaa. Levyn CD-versio ilmestyi joulukuussa 2017.

Saksofonisti ja puupuhaltaja Jouni "Tane" Kannisto tunnetaan erityisesti Edward Vesalan Sound & Furyn jäsenenä. Basisti Ville Rauhalan aktiivisimpia yhtyeitä Black Motorin ohella ovat mm. Raoul Björkenheim TRIAD sekä Jorma Tapio & Kaski. Muuramelaislähtöinen rumpali Simo Laihonen toimii jazzin ja improvisoidun musiikin lisäksi aktiivisesti myös rockin ja nykykansanmusiikin parissa sekä useissa eri taidemuotoja yhdistävissä projekteissa. 

Tane Kannisto - saksofoni ja puupuhaltimet
Ville Rauhala - kontrabasso
Simo Laihonen - rummut

”Maailman parasta agraarifreejazzia varmoin käsin runnova porukka!” -Petri Silas, Soundi

”Sekä rubatot että tasaisesti sykkivät rytmit svengaavat kuin Coltranen myöhemmissä bändeissä konsanaan.” -Jan-Erik Holmberg, HBL

Liput 12/8 euroa. Konsertti alkaa klo 20.

http://www.blackmotor.fi/

tampere

Afrojazz Quintet feat. Jimi Tenor & Charlotta Kerbs,Klubi, tampere12.1. Klo 21:00

Afrojazz Quintet

(+ Jimi Tenor, Charlotta Kerbs)
keikka

Afrojazz Club goes Tampere! Suuren suosion pääkaupunkiseudulla saavuttanut Afrojazz Club saapuu Tampereen Klubille. Afrojazz Clubin housebandin Afrojazz Quintetin vieraina kuullaan spacejazz-afrobeat-avantgardisti Jimi Tenor ja soul-blueslaulaja Charlotta Kerbs. Pitkän ja tuotteliaan uran luonut Jimi Tenor tunnetaan mm. itse rakentamistaan soittimista ja yhteistyöstään legendaarisen nigerialaisen rumpalin Tony Allenin kanssa. Charlotta Kerbs hurmaa karismallaan ja sielukkailla tulkinnoillaan. Luvassa tanssiystävällistä afrofunkia ja mieltä ylentävää tunnelmointia alkutalven ratoksi. 

Afrojazz Clubin perusti vuonna 2013 taiteilija-muusikko Alvar Gullichsen ja muusikko-tuottaja Marko Roininen Helsingissä. Klubia on järjestetty säännöllisesti pääkaupunkiseudulla Kumpulan Kylätilassa, Korjaamolla ja Storyvillessä. Afrojazz Club on moninainen ja turvallinen kohtaamispaikka kaikentaustaisille afrobeatin ja maailmanmusiikin ystäville. Sen filosofiana on tarjota esiintymistilaisuuksia Suomessa toimiville monikulttuurisille bändeille ja edistää kulttuurien välistä dialogia taiteellisen yhteistyön hengessä.  Sen lisäksi, että Afrojazz Clubilla tutustuu laadukkaaseen live-musiikkiin kansainvälisten kokoonpanojen esittämänä, se tarjoaa ajankohtaisia puheenvuoroja aktiivisten kansalaisten toimesta klubin arvojen (esim. yhdenvertaisuus, monikulttuurisuus, tasa-arvo, ympäristö, rauha) mukaisesti.

Asiapuheenvuoron Tampereen Klubilla settien välissä pitää muusikko-koreografi Menard Mponda, joka on Tampereella pidettävän Fest Afrika -tapahtuman taiteellinen johtaja ja tuottaja. 

Järjestäjätahoina toimivat Afrojazz Club / Afrowerk AG yhteistyössä Kulttuurikameleontit ry:n ja Tampereen Klubin kanssa. Tapahtumaa tukee Musiikin edistämissäätiö MES.

Jimi Tenor, laulu, tenorisaksofoni, huilu, koskettimet 
Charlotta Kerbs, laulu
Antero Priha, trumpetti, laulu 
Akim Color, congat, talking drum, laulu 
Julius Heikkilä, kitara 
Daniel Iiskola, basso 
Ilmari Heikinheimo, rummut 
Alvar Gullichsen, lyömäsoittimet, laulu

Ovet 20:00
Showtime 21:00

Liput 14,60 €

https://www.facebook.com/ AFROJAZZCLUB 
www.tullikamari.net 
http://www.facebook.com/ KlubiTampere 

Lauantai 13.1.

göppingen

Kalle Kalima´s Long Winding Road (w Greg Cohen, bs, Max Andrzejewski, drs) Album ”High Noon” Record release Tour,Altes E-Werk, göppingen13.1. Klo 20:30

keikka

salo

Veikko Hakkarainen Trio,Jazzkahvila Mazzuuni, salo13.1. Klo 19:00

Veikko Hakkarainen Trio

Jazzlegenda Veikko "Monk" Hakkarainen tuo trionsa Jazzkahvila Mazzuuniin Salon kaupungin idylliseen Teijon ruukkikylään.

Kokoonpano: Veikko Hakkarainen – piano, Jorma Katrama – basso ja Rami Eskelinen – rummut

Vanhassa masuunirakennuksessa majaansa pitävä Jazzkahvila Mazzuuni on ylpeä voidessaan tuoda tämän legendaksi kanonisoidun muusikon vakituisten ja uusien asiakkaidensa iloksi. Uusien tuttavuuksien saapumista paikalle helpotetaan bussikyydillä, joka lähtee Salon torilta klo 18. Liput tapahtumaan ja kuljetukseen: holvi.com/shop/jazzkahvila


Sunnuntai 14.1.

esslingen

Kalle Kalima´s Long Winding Road (w Greg Cohen, bs, Max Andrzejewski, drs) Album ”High Noon” Record release Tour,Dieselstrasse, esslingen14.1. Klo 20:00

keikka

helsinki

Tenhon Sunnuntaijazz: Sole Azul,Tenho Restobar, helsinki14.1. Klo 20:00

Sole Azul (www)

keikka

Tenhon Sunnuntaijazzissa trio Sole Azul!

Kun varkaat veivät soittimet keskellä kirkasta päivää Azulin kaupungissa Argentiinassa, päätti Harri Kuusijärvi viedä tangon ja tehdä siitä omansa. Syntyi Sole Azul. Sole Azul on keväällä 2017 perustettu trio, joka repii tangon juuriltaan ja istuttaa sen pohjoiseen ikiroutaan. Yhtye soittaa Kuusijärven säveltämää tangovaikutteista musiikkia sekä sovituksia suomalaisista ja argentiinalaisista tangoista.

Pauli Lyytinen, saksofoni
Harri Kuusijärvi, haitari
Eero Tikkanen, kontrabasso

Soittoaika klo 20
Vapaa pääsy!

www.tenhorestobar.fi 
www.instagram.com/tenhorestobar 

pori

Validi Karkia: Juhani Aaltonen & Heikki Sarmanto,Porin kaupunginkirjasto, pori14.1. Klo 16:00

keikka

JUHANI AALTONEN & HEIKKI SARMANTO
Jazzia Jumalan armosta -elämäkertakirjan konsertti, mukana kirjailija Hannu Luntila.

Validi Karkia -klubin sunnuntaimatineassa suomalaisen puhallinlegenda Juhani "Junnu" Aaltosen loppuvuodesta julkaistun elämäkertakirjan Jazzia Jumalan armosta -juhlatilaisuudessa keskustelua kirjan kirjoittaja Hannu Luntialan johdolla, sekä itse maestron Junnun ja hänen kanssaan jo 50 vuotta yhteistyötä tehneen säveltäjä-pianisti Heikki Sarmannon yhteiskonsertti. 

Saksofonisti-huilisti Juhani Aaltonen (s. 1935) on käynyt läpi pitkän taipaleen sotalapsesta kaikkien kunnioittamaksi muusikoksi, joka on säilyttänyt nöyryytensä ja vilpittömyytensä vaikeuksienkin keskellä. Hannu Luntiala tavoittaa Aaltosen elämää ja musiikkia käsittelevässä kirjassaan Jazzia Jumalan armosta Junnun luonteen kaikessa syvyydessään. Teos käy kohteensa viitoittamassa vapaassa hengessä läpi Aaltosen kasvun kymenlaaksolaisesta tanssimuusikosta ja sahatyöläisestä Sibelius–Akatemiaan ja pääkaupungin moderneihin jazzvirtauksiin, jotka mullistivat nuoren puhaltajan taidekäsityksen. Viisikymppisenä Juhani Aaltonen koki vakavan henkisen kriisin, jonka seurauksena hän löysi vuosikymmenten mittaan yhä syvenneen henkilökohtaisen uskon. Vaikka Aaltonen välttää korostamasta hengellisyyttään, se kuuluu hänen musiikkinsa joka tahdissa ja sävelessä.

Konsertin aluksi kirjailija Hannu Luntiala haastattelee Aaltosta ja keskustelee kirjasta. Sen jälkeen Heikki Sarmanto ja Junnu soittavat konsertin, joka koostuu pääasiassa Sarmannon sävellyksistä duon pitkän, jo yli 50 vuotta kestäneen yhteistyön varrelta.

Juhani "Junnu" Aaltonen - puhaltimet
Heikki Sarmanto - piano

Showtime klo 16.00, ovet klo 15.30 (kesto n. 1,5 h)
Liput 15 € (Ennakkotiedustelut 044-2409358, kukkesand(at)hotmail.com)
Konsertti on ikärajaton. Ensimmäisille ilmainen kahvitarjoilu. Järjestää Validi Karkia -klubi.

Maanantai 15.1.

helsinki

UMO plays Olli Ahvenlahti: Seawinds,Koko Jazz Club, helsinki15.1. Klo 19:00

keikka

Olli Ahvenlahti, joka tunnetaan säveltäjänä ja monipuolisena muusikkona, soitti UMOn pianistina vuosina 1976–1982. Samoihin aikoihin Ahvenlahti kunnostautui jazzsäveltäjänä, ja hänen UMO-vuosinaan orkesteri taltioi levyille ja Ylen kantanauhoille peräti 16 Ahvenlahden big band -teosta. Nyt Ahvenlahden sävellykset on nostettu jälleen UMO:n nuottitelineille, ja Ahvenlahti itse tekee paluun tutulle paikalle – UMOn pianojakkaralle. UMO-vuosiensa lisäksi Ahvenlahti on toiminut pitkään studiomuusikkona, sovittajana, tuottajana sekä Ylen kapellimestarina 1990–2002 ja säveltänyt lukuisia kappaleita muun muassa Vesa-Matti Loirin, Irina Milanin, Paula Koivuniemen, Johanna Iivanaisen ja Pepe Willbergin laulettaviksi. 1970-luvulla pianisti julkaisi kaksi ensimmäistä omaa jazzalbumiaan, jotka kuuluvat Suomi-jazzin arvostetuimpiin levytyksiin. Osoituksena Ahvenlahden ansioista jazzmusiikin parissa, hänet palkittiin Yrjö-palkinnolla vuonna 1975. Ahvenlahden uusin jazzalbumi Thinking, Whistling julkaistiin marraskuussa 2017. Konsertin laulut esittää Annimaria Rinne, joka on tullut tutuksi jazz- ja viihdekonserttien valovoimaisena tähtenä. Laulaja on konsertoinut muun muassa The Great Helsinki Swing Big Bandin, UMOn, Helsingin kaupunginorkesterin, Turun filharmonisen orkesterin ja Riku Niemi Orchestran kanssa.

Konsertin kapellimestarina toimii Mikko Hassinen.

Ennen konsertteja UMO järjestää Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuuden, jossa kapellimestari Mikko Hassinen ja Olli Ahvenlahti taustoittavat illan konserttia. Keskustelutilaisuus järjestetään Koko Jazz Clubin baarissa 45 minuuttia ennen konsertin alkua. Ovet auki klo 17.45 Liput Tiketistä


Tiistai 16.1.

helsinki

UMO plays Olli Ahvenlahti: Seawinds,Kanneltalo, helsinki16.1. Klo 14:00

keikka

Olli Ahvenlahti, joka tunnetaan säveltäjänä ja monipuolisena muusikkona, soitti UMOn pianistina vuosina 1976–1982. Samoihin aikoihin Ahvenlahti kunnostautui jazzsäveltäjänä, ja hänen UMO-vuosinaan orkesteri taltioi levyille ja Ylen kantanauhoille peräti 16 Ahvenlahden big band -teosta. Nyt Ahvenlahden sävellykset on nostettu jälleen UMO:n nuottitelineille, ja Ahvenlahti itse tekee paluun tutulle paikalle – UMOn pianojakkaralle. UMO-vuosiensa lisäksi Ahvenlahti on toiminut pitkään studiomuusikkona, sovittajana, tuottajana sekä Ylen kapellimestarina 1990–2002 ja säveltänyt lukuisia kappaleita muun muassa Vesa-Matti Loirin, Irina Milanin, Paula Koivuniemen, Johanna Iivanaisen ja Pepe Willbergin laulettaviksi. 1970-luvulla pianisti julkaisi kaksi ensimmäistä omaa jazzalbumiaan, jotka kuuluvat Suomi-jazzin arvostetuimpiin levytyksiin. Osoituksena Ahvenlahden ansioista jazzmusiikin parissa, hänet palkittiin Yrjö-palkinnolla vuonna 1975. Ahvenlahden uusin jazzalbumi Thinking, Whistling julkaistiin marraskuussa 2017. Konsertin laulut esittää Annimaria Rinne, joka on tullut tutuksi jazz- ja viihdekonserttien valovoimaisena tähtenä. Laulaja on konsertoinut muun muassa The Great Helsinki Swing Big Bandin, UMOn, Helsingin kaupunginorkesterin, Turun filharmonisen orkesterin ja Riku Niemi Orchestran kanssa.

Konsertin kapellimestarina toimii Mikko Hassinen.

Ennen konsertteja UMO järjestää Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuuden, jossa kapellimestari Mikko Hassinen ja Olli Ahvenlahti taustoittavat illan konserttia. Keskustelutilaisuus järjestetään Kanneltalon kahvilassa 45 minuuttia ennen konsertin alkua, 13:15. Liput Lippupiste. 


Keskiviikko 17.1.

helsinki

Gröntz Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki17.1. Klo 21:00

Tuomas Paukku – kitara

Antti Kujanpää – urut

Mikko Arlin – rummut

Torstai 18.1.

helsinki

Riitta Paakki Quartet,Koko Jazz Club, helsinki18.1. Klo 19:00

keikka

Pianisti Riitta Paakki tuo pitkään hiotuneen kvartettinsa Koko Jazz Clubille! Yhtyeen sävelkieli ammentaa amerikkalaisen jazzperinteen valtavuosta skandinaavista vapaata ulottuvuutta unohtamatta. What a treat! Paakin tuore ohjelmisto on parhaimmillaan intiimissä klubiympäristössä. Saksofonisti Manuel Dunkel tukee sensitiivisesti yhtyeen soundia, ja tarjoaa grandiöösiä tenorijulistusta. Rytmisektion omistavat rumpali Joonas Riippa ja basisti Antti Lötjönen.

Ovet auki klo 18
Liput Tiketistä


Sunnuntai 21.1.

helsinki

Jazz'n Jam: Gustavson/Strandberg/Ketola/Gustavson,Malmitalo, helsinki21.1. Klo 17:00

Gustavson/Strandberg/Ketola/Gustavson

keikka

Malmitalo Jazz`n Jam

Konsertin anti on tavallista jazzkonserttia mielenkiintoisempi, kun mukaan on saatu tanssija-koreografi Leena Gustavson. Bändin muusikot ovat kosketinsoittaja Jukka Gustavson, rumpali Markus Ketola ja basisti Jan-Olof Strandberg. Leena Gustavson sai tanssitaiteen valtionpalkinnon 2005 ja nykyisin hän esiintyy suhteellisen harvoin, joten tarjolla on nyt harvinainen tilaisuus. Jukka Gustavson nousi suuren yleisön tietoisuuteen 1970-luvulla progressiivista musiikkia soittavasta Wigwam-yhtyeestä. Hänet tunnetaan myös luovana improvisoijana ja improvisoidun musiikin tulkkina. Yhtyeen rumpali Markus Ketola tunnetaan ehkä parhaiten UMO Jazz Orchestrasta, mutta myös lukuisista omista projekteistaan. Jan-Olof Strandberg on tuttu yleisölle lähinnä Strandberg Projectin esiintymisistä sekä levytyksistä Paul Jacsonin, Mel Gaynorin, Armand Sabal-Leccon sekä Michael Manringin kanssa.

Yhtyeen musiikki pohjautuu pääasiassa omiin sävellyksiin sekä luovaan improvisaatioon koreografialla höystettynä.

Leena Gustavson – tanssi & koreografia, Jukka Gustavson – kosketinsoittimet, Jan-Olof Strandberg – pystybasso & bassokitara, Markus Ketola – rummut & lyömäsoittimet


pori

Validi Karkia: Jussi Syren and The Groundbreakers,Porin kaupunginkirjasto, pori21.1. Klo 18:00

Jussi Syren And The Groundbreakers (www)

keikka

Jussi Syren And The Groundbreakers on kansainvälisesti arvostettu bluegrass-yhtye, joka on esiintynyt kuudessa Euroopan maassa ja yhdeksässä Yhdysvaltain osavaltiossa. Yhtye on julkaissut kymmenen pitkäsoittoa, jotka ovat saaneet highlight-arvioita mm. Country Music People -lehdessä ja Bluegrass Unlimitedissä. Suomalaisille bändi on tuttu mm. Itse valtiaiden tunnusmusiikista ja vuoden 2005 HIM-tribuuttilevystä Heartagrass.

Porin keikalla bändin riveissä on ensi kertaa uusi basisti Tero Mäenpää. Ohjelmisto koostuu pääosin uusimman pitkäsoiton Bluegrass Singerin kappaleista. Bändi luottaa pitkälti bluegrass-perinteeseen, mutta tekee sen omalla tavallaan ja joskus yllättävästikin. Keikalla kuullaan laaja kattaus bluegrassin eri muodoista a cappellasta nopeisiin instrumentaaleihin. Myös paljon radiosoittoa saanut uutuus-sinkku "Words" tullaan kuulemaan konsertissa. Kappale on bluegrass-versiointi F.R.Davidin vuoden 1982 "Europop"-hitistä.

Jussi Syren: laulu, mandoliini
J.P. Putkonen: kitara, taustalaulu
Tauri Oksala: banjo, taustalaulu
Tero Mäenpää: basso, taustalaulu

Liput 15€ (Ennakkotiedustelut 044-2409358, kukkesand at hotmail.com)
Konsertti ovat ikärajaton. Ensimmäisille ilmainen kahvitarjoilu. 
Järjestää Validi Karkia -klubi.

https://www.facebook.com/jussi.syren 
http://syren.fi/

Tiistai 23.1.

helsinki

Lounaskonsertti: UMO – Northern Lights,Savoy-teatteri, helsinki23.1. Klo 12:00

keikka

Tammikuu on paitsi pimeä myös tilastollisesti vuoden kylmin kuukausi. Tästä inspiroituneena kapellimestari Ville Vannemaa on valinnut vuoden ensimmäiseen lounaskonserttiin ohjelmiston, joka heijastelee Pohjolan ankaraa talvea: viiltävää pakkasta, loputonta pimeyttä ja räiskyviä revontulia. Northern Lights -konsertissa pohjoisen ankara talvi saa musiikillisen muodon UMOn esittäessä pohjoismaista jazzia.

Kuten revontulet, myös pohjoismainen jazz näyttäytyy erilaisena säveltäjästä riippuen. Konsertissa kuullaan sävellyksiä muun muassa Palle MikkelborgiltaJarmo SavolaiseltaJan Allanilta ja Kari Kompalta. Solistivetoisissa kappaleissa UMOn virtuoosiset soittajat saavat runsaasti soolotilaa.

Pohjoismainen jazz ­– kuten pohjoismaisuus muutenkin ­– on viime vuosina ollut maailmalla mukavassa nosteessa. Kaikessa yksinkertaisuudessa Nordic jazz -tyylisuunnan voi määrittää pohjoismaisten muusikoiden esittämäksi jazziksi, johon pohjoisen karu ilmasto on jättänyt jälkensä. Mutta miltä revontulet, pakkanen ja pimeys kuulostavat? Tämä selviää Northern Lights -lounaskonsertissa.

Konsertin kapellimestarina toimii Ville Vannemaa.

Vapaa pääsy. Jos haluat varmistaa paikkasi konsertissa, voit varata lipun Kulttuurikeskuksen (Savoy, Vuotalo, Malmitalo, Stoa, Kanneltalo) lipunmyyntipisteistä (0 €) tai Lippupisteestä (1 €).

jaZZanti-konsertti: Adele Sauros Quartet,ravintola Laulumiehet, helsinki23.1. Klo 19:00

keikka

Adele Sauros Quartet soittaa omaleimaista modernia nykyjazzia yhdistellen eri tyylejä ennakkoluulottomasti. Sauroksen tunnelmalliset, monieleiset ja pääosin modaaliset sävellykset kertovat tarinoita. Lukemattomista määrittelemättömistä vaikutteista voi mainita artisteja kuten Keith Jarrett, Brad Mehldau, Mark Turner, John Coltrane, Miles Davis, Jan Garbarek, Ambrose Akinmusire, Walter Smidth III, Seamus Blake, Brian Blade ja Benny Moré.

Yhtye perustettiin 2012 ja debyyttilevy ilmestyi keväällä 2014. Adele Sauros julkaisi ensimmäistä kertaa omalla nimellään My Spontaneous Mind -albumin marraskuussa 2016. Yhtye on keikkaillut levyn tunnelmissa 2017 uudella kokoonpanolla. Levyllä kuultiin myös muun muassa Max Zengeriä, joka on ollut mukana osalla vuoden 2017 keikoista.

Sauros on noussut vauhdilla Suomen jazzin kärkeen. Sauros palkittiin Suomen saksofoniseuran Åke Forsell -tunnustuspalkinnolla maaliskuussa 2017. Hänen muita tunnettuja oman musiikin yhtyeitään ovat muun muassa Katu Kaiku ja JAF Trio. Katu Kaiku julkaisi levyn Tokyo/Kuopio vuonna 2016 ja se voitti Suomen Young Nordic Jazz Cometsin vuonna 2015. Tanskalais suomalainen JAF Trio on We Jazz Rising Star 2017. Adele Sauros Quartetin vakituiset jäsenet kuuluvat Suomen jazzin kärkikastiin jo kokeeneempina muusikoina ja ovat tunnettuja monista eri tyylisistä kokoonpanoista.

Yhtye on erittäin ajankohtainen, erityisesti vuoden 2017 keikat ja My Spontaneous Mind -levy osoittavat sen. Yhtye on keikkaillut vuonna 2017 muun muassa seuraavilla festivaaleilla: Tampere Jazz Happening, Pori Jazz Festival, Kerava Jazz Festival ja Jazz Espa. 

Adele Sauros: tenori- ja sopraanosaksofonit
Seppo Kantonen: flyygeli
Vesa Ojaniemi: kontrabasso
Tuomas Timonen: rummut

 

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

Konsertti alkaa klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Liput (käteisellä) 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €.

Keskiviikko 24.1.

helsinki

Rytmihäiriöklubi: Njet Njet 9,Ravintola Juttutupa, helsinki24.1. Klo 21:00

keikka


Helsinkiläinen Njet Njet 9 on energisistä live-esiintymisistään tunnettu yhtye, jonka soundissa kuuluu jäsentensä laaja ja iloluontoinen suhde musiikkiin. Säveltäjä-kosketinsoittaja Ville Kyttälän johtaman nonetin musisointi maalaa toisaalta nostalgisia, toisaalta utopistisia mielikuvia, ja parhaimmillaan Njet Njet 9:n musiikki kuulostaakin siltä, kuin Zappa ja Zawinul pelaisivat nelinpelitennistä Massive Attackin kanssa kanssa ruotsalaisella kesämökillä. Yhtye tarjoilee kuulijalleen monisävyisen musiikkimaailman, jonka helposti lähestyttävän ulkokuoren alta paljastuu kuitenkin kerta kerralta uusia tasoja.

Toisen albuminsa marraskuussa julkaiseva yhdeksänhenkinen yhtye venyttää jazzmusiikin rajoja yhdistellen kiehtovia elementtejä niin elektronisesta musiikista kuin eri maailmanmusiikkityyleistäkin - kuitenkin jazzperinteeseen nojaten. Njet Njet 9 vangitsee kuulijansa ja saattaa heidät naurujoogan, tanssiterapian ja yksisarvishoidon kautta turvallisesti onnelliseen loppuun.

Ville Kyttälä - Kosketinsoittimet // Martti Vesala - Trumpetti // Mikko Haanpää - Pasuuna // Linda Fredriksson - Saksofoni // Ville Vannemaa - Saksofoni // Pekka Seppänen - Saksofoni // Veikki Virkajärvi - Kitara // Heikki Laine - Basso // Eeti Nieminen - Rummut


turku

Turku Jazz Orchestra & Vellu Halkosalmi: Big Band Classics,Sigyn-sali, turku24.1. Klo 19:00

keikka

Turku Jazz Orchestra
Vellu Halkosalmi | kapellimestari

Kaikella on juurensa, niin myös big band -musiikilla! Turku Jazz Orchestran vuoden aloituskonsertti tekee kunniaa big band -musiikille ja suurille jazzklassikoille kautta aikojen. Kapellimestari Vellu Halkosalmen johtamassa konsertissa parrasvaloihin nousevat orkesterin omat tähdet esittäen soolo-osuuksia omista suosikkikappaleistaan. Turku Jazz Orchestran big band -klassikoiden ilta on täynnä tunnetta ja vauhtia, tiukkaa yhteissoittoa ja tulisia sooloja. Niistä on kovat big bandit tehty!

 Tammikuussa liput opiskelijakortilla puoleen hintaan!

Liput: 25 € / eläkeläinen ja työtön 23 € / S-etu 22,50 € / opiskelija 12,50 €, Tiketti
Kaikki lippuhinnat sisältävät Tiketin toimituskulut 2,5 €.

Torstai 25.1.

jyväskylä

Njet Njet 9,Poppari, jyväskylä25.1. Klo 20:00

keikka

Helsinkiläinen Njet Njet 9 on energisistä live-esiintymisistään tunnettu yhtye, jonka soundissa kuuluu jäsentensä laaja ja iloluontoinen suhde musiikkiin. Säveltäjä-kosketinsoittaja Ville Kyttälän johtaman nonetin musisointi maalaa toisaalta nostalgisia, toisaalta utopistisia mielikuvia, ja parhaimmillaan Njet Njet 9:n musiikki kuulostaakin siltä, kuin Zappa ja Zawinul pelaisivat nelinpelitennistä Massive Attackin kanssa kanssa ruotsalaisella kesämökillä. Yhtye tarjoilee kuulijalleen monisävyisen musiikkimaailman, jonka helposti lähestyttävän ulkokuoren alta paljastuu kuitenkin kerta kerralta uusia tasoja.

Toisen albuminsa marraskuussa julkaiseva yhdeksänhenkinen yhtye venyttää jazzmusiikin rajoja yhdistellen kiehtovia elementtejä niin elektronisesta musiikista kuin eri maailmanmusiikkityyleistäkin - kuitenkin jazzperinteeseen nojaten. Njet Njet 9 vangitsee kuulijansa ja saattaa heidät naurujoogan, tanssiterapian ja yksisarvishoidon kautta turvallisesti onnelliseen loppuun.

Ville Kyttälä - Kosketinsoittimet // Martti Vesala - Trumpetti // Mikko Haanpää - Pasuuna // Linda Fredriksson - Saksofoni // Ville Vannemaa - Saksofoni // Pekka Seppänen - Saksofoni // Veikki Virkajärvi - Kitara // Heikki Laine - Basso // Eeti Nieminen - Rummut

Perjantai 26.1.

espoo

April Jazz Club: Walt Weiskopf Quartet (US/DK),Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo26.1. Klo 19:00

Walt Weiskopf Quartet

keikka

19:00 | Ebeli Show
20:00 | Walt Weiskopf Quartet (US/DK)

Saksofonisti-säveltäjä–kirjailija Walt Weiskopf (US) on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen jazzmaailmaan esiintymällä lukuisilla kriitikoiden ylistämällä albumeilla ja keikkailemalla muiden muassa Buddy Richin, Frank Sinatran, Michael McDonaldin ja Steely Danin kaltaisten suuruuksien kanssa. Hän on julkaissut myös seitsemän arvostettua oppikirjaa, jotka syventyvät jazzimprovisaation saloihin.

Weiskopfin viimeisin albumi “The Way You Say It” (Posi-Tone Records, 2016) on tutkimusmatka jazzin erilaisiin tyylilajeihin ja soundeihin, jotka esitetään tyylikkäällä otteella. Saksofonistina Weiskopf tunnetaan erityisesti huippuunsa hiotusta tekniikasta sekä dynaamisesta soitostaan.

April Jazz Clubilla Weiskopfin saksofoni nousee lentoon Tanskan jazzkentän ykkösketjun siivittämänä: pianossa Carl Winther, bassossa Daniel Frank ja rummuissa Anders Mogensen. Kvartetin ohjelmisto koostuu Weiskopfin nuottisalkun saloista sekä tarkoin valikoiduista yllätyksistä.

Walt Weiskopf: saksofoni
Carl Winther: piano
Daniel Franck: basso
Anders Mogensen: rummut

Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 10 € | Ennakkomyynti alkaa 18.1.2018 (Lippu.fi)
Tapahtuma on ikärajaton

Konsertin lomassa voi halutessaan ruokailla varaamalla pöydän etukäteen Tapiola Gardenin Grill It! -ravintolasta: https://s-varaukset.fi/online/reservation/fi/192. Pöydän varaaminen klubin puolelle edellyttää ruokailua sekä pääsylipun hankkimista ennakkoon tai ovelta.

fribourg

A Novel Of Anomaly,La Spirale, fribourg26.1. Klo 20:30

Guitarist Kalle Kalima has worked together with the Swiss vocalist Andreas Schaerer and drummer Lucas Niggli, and the Italian accordionist Luciano Biondini in a project called A Novel Of Anomaly. They are releasing an album on ACT label in 2018.  

Andreas Schaerer (voc)
Luciano Biondini (acc)
Kalle Kalima (g)
Lucas Niggli (dr, perc)

 

oulu

Njet Njet 9,Vanha Paloasema, oulu26.1. Klo 21:00

keikka

Helsinkiläinen Njet Njet 9 on energisistä live-esiintymisistään tunnettu yhtye, jonka soundissa kuuluu jäsentensä laaja ja iloluontoinen suhde musiikkiin. Säveltäjä-kosketinsoittaja Ville Kyttälän johtaman nonetin musisointi maalaa toisaalta nostalgisia, toisaalta utopistisia mielikuvia, ja parhaimmillaan Njet Njet 9:n musiikki kuulostaakin siltä, kuin Zappa ja Zawinul pelaisivat nelinpelitennistä Massive Attackin kanssa kanssa ruotsalaisella kesämökillä. Yhtye tarjoilee kuulijalleen monisävyisen musiikkimaailman, jonka helposti lähestyttävän ulkokuoren alta paljastuu kuitenkin kerta kerralta uusia tasoja.

Toisen albuminsa marraskuussa julkaiseva yhdeksänhenkinen yhtye venyttää jazzmusiikin rajoja yhdistellen kiehtovia elementtejä niin elektronisesta musiikista kuin eri maailmanmusiikkityyleistäkin - kuitenkin jazzperinteeseen nojaten. Njet Njet 9 vangitsee kuulijansa ja saattaa heidät naurujoogan, tanssiterapian ja yksisarvishoidon kautta turvallisesti onnelliseen loppuun.

Ville Kyttälä - Kosketinsoittimet // Martti Vesala - Trumpetti // Mikko Haanpää - Pasuuna // Linda Fredriksson - Saksofoni // Ville Vannemaa - Saksofoni // Pekka Seppänen - Saksofoni // Veikki Virkajärvi - Kitara // Heikki Laine - Basso // Eeti Nieminen - Rummut

Lauantai 27.1.

bern, ch

A Novel Of Anomaly,BeJazz Winterfestival, bern, ch27.1. Klo 21:45

Guitarist Kalle Kalima has worked together with the Swiss vocalist Andreas Schaerer and drummer Lucas Niggli, and the Italian accordionist Luciano Biondini in a project called A Novel Of Anomaly. They are releasing an album on ACT label in 2018.  

Andreas Schaerer (voc)
Luciano Biondini (acc)
Kalle Kalima (g)
Lucas Niggli (dr, perc)

helsinki

Panurama-klubi: HERD,Lavaklubi, helsinki27.1. Klo 21:00

keikka

Vibrafonisti Panu Savolaisen isännöimän Panurama-klubisarjan pidennetty syyskausi päättyy lauantaina 27.1., kun Kansallisteatterin Lavaklubin lavalle nousee Savolaisen oma jazzyhtye Herd. Energisen ja melodiarikkaan triosoiton pariin  viime vuonna palannut, kovassa keikkakunnossa oleva kolmikko esittää klubilla pääasiassa omia tuoreita sävellyksiään, joissa oikeuksiinsa pääsee yhtyeen yli sadalla keikalla hioutunut yhteissoitto.

Panu Savolaisesta, basisti Mikko Pellisestä sekä rumpali Tuomas Timosesta koostuva Herd on raikastuttanut omintakeisella yhtyesoundillaan Suomen jazzelämää vuodesta 2009 alkaen. Yhtye on tunnettu mm. vuosina 2012-2014 Lavaklubilla pyörineistä omista HERD-klubeistaan, sekä lukuisista yhteistyöprojekteista eri solistien kanssa, joista tunnetuimpana suomalaiseen jazziskelmään pureutunut Jazzbasilli -projekti laulaja Aili Ikosen kanssa. Triona yhtye on niittänyt mainetta mm. voittamalla maineikkaan European Jazz Competition -jazzyhtyekilpailun, julkaisemalla Live!! -albumin (2011), sekä esiintymällä Suomen ohella esim. Meksikossa, Australiassa, Etiopiassa.

Alunperin keväällä 2014 alkaneessa Panurama-klubisarjassa Panu Savolaisen vieraaksi saapuu joka kuukausi suomalaisen musiikkielämän tähtiä, joiden kanssa hän luo jokaiseen iltaan oman mielenkiintoisen ja yllätyksellisen musiikillisen kokonaisuutensa. Aiemmin klubin vieraina on nähty mm. Johanna Iivanainen, Matti Johannes Koivu, Vuokko Hovatta, Teppo Mäkynen, Maria Kalaniemi, Aili Ikonen, Minna Pensola, Timo Lassy, kansanmusiikkiyhtye JPP,Jukka Perko sekä Felix Zenger.

Panu Savolainen, vibrafoni ja isännöinti
Mikko Pellinen, ukulelebasso
Tuomas Timonen, rummut

Liput 12/8 €, ennakkoon Kansallisteatterin lippumyymälästä.

tampere

Jukka Perko Tritone goes Dizzy,TTT-klubi, tampere27.1. Klo 22:00

keikka

Huimaavasti svengaavan jazz-illan resepti: legendaariset sävelmät ja se Suomi-jazzin trio, joka pystyy ne soittamaan! Kultakauden jazzin amerikkalainen jättiläinen, trumpetisti Dizzy Gillespie tarjosi tasan 30 vuotta sitten lentävän lähdön 19-vuotiaalle Jukka Perkolle pestaamalla tämän big bandinsa juhlakiertueelle. Charlie Parkerin kuvioita nuoruutensa treenannut Perko kiersi Gillespien orkesterin riveissä Eurooppaa ja Yhdysvaltoja kahden vuoden ajan. Nyt Dizzy Gillespien syntymän 100-vuotisjuhlan kunniaksi Perko trioineen tekee vastapalveluksen ja hölskyttää Dizzyn poskettomimmat bebopit ja afrokuubalaiset klassikot pirskahtelevaksi cocktailiksi. Muun muassa A Night In Tunisia, Con Alma ja Tin Tin Deo saavat tältä kotimaisen jazzin tähtikolmikolta osakseen juurevan monivivahteiset tulkinnat. Jukan lisäksi triossa soittaa maamme ykköskomppi Antti Lötjönen ja Teppo Mäkynen.

Show klo 22, ovet klo 21:30.

Jukka Perko, saksofoni Antti Lötjönen, basso Teppo Mäkynen, rummut

Keskiviikko 31.1.

espoo

Vanessa Haynes Band (UK-FIN),Sellosali, espoo31.1. Klo 19:00

Vanessa Haynes (www)

keikka

Vanessa Haynes on lontoolainen laulaja, lauluntekija ja jazz/funk-yhtye Incogniton pitkäaikaisin naissolisti, joka tekee omaa funkin, soulin ja jazzin sekoittamaa musiikkia. Sellosaliin Vanessa tuo Kari Paavolan kasaaman brittilais-suomalaisen huippubändinsä. Konsertissa kuullaan materiaalia Vanessan ensimmäiseltä soololevyltä, pari Incognito-hittiä sekä uusia paloja kesällä ilmestyvältä levyltään. Kesto 1 h 30 min, ei väliaikaa Liput alkaen 19/15 € + toimitusmaksu, Lippupiste

Vanessa Haynes (laulu, koskettimet), Tom O'Grady (koskettimet), Kari Paavola (rummut), Markku Kanerva (kitara), Tapio Backlund (basso)

helsinki

Tribute to Special Edition Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki31.1. Klo 21:00

Mikko Innanen – saksofonit

Pauli Lyytinen – saksofonit

Alexi Tuomarila – piano

Ville Herrala – basso

Mika Kallio – rummut

joensuu

Njet Njet 9,Kerubin sali, joensuu31.1. Klo 19:00

keikka

Helsinkiläinen Njet Njet 9 on energisistä live-esiintymisistään tunnettu yhtye, jonka soundissa kuuluu jäsentensä laaja ja iloluontoinen suhde musiikkiin. Säveltäjä-kosketinsoittaja Ville Kyttälän johtaman nonetin musisointi maalaa toisaalta nostalgisia, toisaalta utopistisia mielikuvia, ja parhaimmillaan Njet Njet 9:n musiikki kuulostaakin siltä, kuin Zappa ja Zawinul pelaisivat nelinpelitennistä Massive Attackin kanssa kanssa ruotsalaisella kesämökillä. Yhtye tarjoilee kuulijalleen monisävyisen musiikkimaailman, jonka helposti lähestyttävän ulkokuoren alta paljastuu kuitenkin kerta kerralta uusia tasoja.

Toisen albuminsa marraskuussa julkaiseva yhdeksänhenkinen yhtye venyttää jazzmusiikin rajoja yhdistellen kiehtovia elementtejä niin elektronisesta musiikista kuin eri maailmanmusiikkityyleistäkin - kuitenkin jazzperinteeseen nojaten. Njet Njet 9 vangitsee kuulijansa ja saattaa heidät naurujoogan, tanssiterapian ja yksisarvishoidon kautta turvallisesti onnelliseen loppuun.

Ville Kyttälä - Kosketinsoittimet // Martti Vesala - Trumpetti // Mikko Haanpää - Pasuuna // Linda Fredriksson - Saksofoni // Ville Vannemaa - Saksofoni // Pekka Seppänen - Saksofoni // Veikki Virkajärvi - Kitara // Heikki Laine - Basso // Eeti Nieminen - Rummut