Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 7.12.

espoo

Johanna ja Mikko Iivanainen, Maria Kalaniemi ja Timo Alakotila: Seimiyö,Sellosali, espoo7.12. Klo 19:00

keikka

Tunnelmallinen joulukonsertti tuo samalle lavalle ensimmäistä kertaa neljä maamme eturivin muusikkoa. Konsertissa kuullaan rakastetuimpia joulun sävelmiä sekä kansanlauluja taiteilijoiden omilla sovituksilla. Sävelmät saavat sävyjä niin jazz- kuin kansanmusiikistakin. Lauluja tulkitsee heleän kaunisääninen ja palkittu Johanna Iivanainen yhdessä harmonikkataiteilija Maria Kalaniemen, pianisti Timo Alakotilan ja kitaristi Mikko Iivanaisen kanssa.

Kesto 1 h, ei väliaikaa
Liput alkaen 16 €

helsinki

We Jazz 2017: Signe, Milo & Moses,Hotel Fabian, helsinki7.12. Klo 17:00

Signe (www)

Milo & Moses (www)

keikka

Big Room House on iso juttu tietyissä musiikkipiireissä. Meillä ei ole sitä, mutta sen sijaan täältä löytyy Small Room Jazz. Tässä kaksi esimerkkiä yllättävistä esitystiloista, musiikista kosketusetäisyydellä, ja erinomaisista nuorista yhtyeistä.

We Jazz -festivaali tarjoaa svengiä vuoden pimeimpään aikaan, kun jazztähdet muuttavat Helsingin kansainvälisen huipputason jazzkaupungiksi 3.-10.12. Ohjelmisto ja tarkemmat tiedot: wejazz.fi/2017

We Jazz 2017: August Rosenbaum (DK), Maria Faust Solo (EE/DK),WHS Teatteri Union, helsinki7.12. Klo 20:00

August Rosenbaum (www)

Maria Faust (www)

keikka

Viime vuoden We Jazzissa WHS Teatteri Unionissa koettiin berliiniläinen ilta, joka oli Helsingin Sanomien mukaan ”niin energisoiva, että konsertista suorastaan lensi kotiin”. Tällä kertaa tarjolla on kaksi esiintyjää Kööpenhaminasta. Maria Faust aloittaa miniresidenssinsä harvinaisella sooloesityksellä ja August Rosenbaum tarjoilee audiovisuaalisen Elämyksen isolla alkukirjaimella.

We Jazz -festivaali tarjoaa svengiä vuoden pimeimpään aikaan, kun jazztähdet muuttavat Helsingin kansainvälisen huipputason jazzkaupungiksi 3.-10.12. Ohjelmisto ja tarkemmat tiedot: wejazz.fi/2017

oulainen

Jazzliiton kiertueella Raoul Björkenheim Triad,Kinokulma, oulainen7.12. Klo 20:00

keikka

Huippukitaristi Raoul Björkenheimin kesytöntä alkuvoimaa

Ennakkoluulottomaan nykymusiikkiin erikoistunut tamperelaislevymerkki Eclipse Music julkaisi Triad-trion esikoislevyn Beyond kesällä 2017. Albumilla räyhäkitaristi Björkenheimin johtama kolmikko tutkii maailmanjärjestyksemme kaaosta doom-vivahtein pöristen. Keikalla muusikoiden energia on vertaansa vailla. Must hear -listalle kuuluu ainakin vinksahtanut tulkinta Somewhere Over the Rainbow -kappaleesta, joka kuulunee settiin Jazzliiton kiertueellakin.

Syksyllä Jazz Finland -kiertueilla nähdään Raoul Björkenheim Triadin lisäksi Flame Jazz Messengers ja Kalevi Louhivuori Quintet syyskuussa ja Timo Lassy Band marraskuussa. Suomen Jazzliitto tuottaa Louhivuoren ja Björkenheimin kiertueet sekä tukee Flame Jazz Messengersin ja Timo Lassy Bandin kiertueita. Kiertuetoiminta on tärkeä osa 50-vuotisen Jazzliiton missiota saada elävä jazz soimaan kaikissa muodoissaan ympäri maata.

Raoul Björkenheim Triad
Raoul Björkenheim - sähkökitara
Ville Rauhala - kontrabasso
Ilmari Heikinheimo - rummut


Kiertueaikataulu:

Ke 29.11. Joensuu, Kerubi
To 30.11. Kuopio, King's Crown
La 2.12. Tallinna, Philly Joe's
Ti 5.12. Lappeenranta, Ravintola Kolme Lyhtyä
To 7.12. Oulainen, Kinokulma
Pe 8.12. Turku, Bar Ö
La 9.12. Maarianhamina, Alandica
Su 10.12. Savonlinna, Wanha Kasino

tampere

TTT-klubi: Aki Rissanen Trio levyjulkaisukiertueella,Tampereen Työväen Teatteri, tampere7.12. Klo 19:00

keikka

Maineikas brittiläinen Edition Records -levymerkki julkaisee Suomi-jazzin huippunimistä koostuvan Aki Rissanen Trion uuden Another North -albumin 10.11. Pianisti Aki Rissasen, basisti Antti Lötjösen ja rumpali Teppo Mäkysen muodostaman kokoonpanon tuorein julkaisu on kunnianhimoinen ja rytmisesti intensiivinen jatke Amorandom-debyytille, joka voitti Jazz-Emma-palkinnon vuonna 2016. Lokakuisen Japanin-kiertueen jälkeen Aki Rissanen Trio esiintyy muun muassa Lontoon tunnetulla PizzaExpress-jazzklubilla sekä Saarbrucken Jazz Festivalilla Saksassa. Suomessa uutta levyä juhlistetaan keikoilla Espoon Sellosalissa, TTT-klubilla Tampereella sekä Koko Jazz Clubilla Helsingissä.

Aki Rissanen tunnetaan oman trionsa ohella myös lukuisten huippukokoonpanojen kuten Verneri Pohjola Quartetin, Mikko Hassinen Elektro GT:n ja Lauri Porra Flyoverin luottomiehenä. Hän on julkaissut 9 albumia eri levy-yhtiöille kotimaan lisäksi USA:ssa, Ranskassa, Iso-Britanniassa ja Ruotsissa.

Aki Rissanen, piano
Antti Lötjönen, basso
Teppo Mäkynen, rummut

Show klo 19, ovet klo 18.