Keskiviikko 29.11.

helsinki

Selma Savolainen Quartet Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki29.11. Klo 21:00

Selma Savolainen – laulu

Artturi Rönkä – kosketinsoittimet

Joonas Tuuri – basso

Jesse Ojajärvi – rummut

Finnish Jazz Legends meet Monk,Koko Jazz Club, helsinki29.11. Klo 19:00

keikka

Tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta paitsi Suomen itsenäistymisestä, myös jazzin suurmiehen Thelonius Monkin syntymästä. Merkkivuoden kunniaksi Suomen jazzlegendat kohtaavat Monkin tunnetut sävellykset Koko Jazz Clubin lavalla keskiviikkona 29.11.2017. Kyseisenä päivänä tulee kuluneeksi tasan 60 vuotta siitä, kun Thelonius Monk ja John Coltrane esiintyivät yhdessä legendaarisessa Carnegie Hallin konsertissaan, josta on myöhemmin tehty sekä kirja että äänilevy.

Plonk Music Quartetin ja jousikvartetti 4-Spheren yhteiskonsertin ohjelmistossa on Monk–Coltrane-konsertissa soitettuja kappaleita, mutta myös Veikko Hakkaraisen ja Eerik Siikasaaren originaalisävellyksiä. Plonk Music Quartetin ”John Coltrane” on Seppo ”Paroni” Paakkunainen – tähän mennessä viimeisin Suomen Jazzlegenda. Suomen ”Thelonius Monkin” eli pianisti Veikko Hakkaraisen lisäksi kvartettiin kuuluvat Eerik Siikasaari ja Rami Eskelinen. Jousikvartetti 4-Speheren muodostavat Lotta Pitkänen, Silva Kallionpää, Ari Poutiainen ja Jorma Katrama.

Konsertin yhteydessä jaetaan vuoden 2017 Suomen Jazzlegenda -palkinnot. Musiikkiarkisto on päättänyt elvyttää vuosittaisen Jazzlegenda-palkinnon, joita jaettiin vuosina 2001–2014. Tunnustuspalkinto myönnetään merkittäville, pitkän linjan suomalaisille muusikoille, jotka esiintyvät yhä aktiivisesti. Konsertin yhteydessä palkittavat kaksi uutta jazzlegendaa nousevat yleisön riemuksi Koko Jazz Clubin lavalle näyttämään taitonsa muun muassa Monkin tunnettujen sävellysten parissa.

Jousikvartetti 4-Sphere:
Lotta Pitkänen, viulu
Silva Kallionpää, viulu
Ari Poutiainen, alttoviulu
Jorma Katrama, sello

Plonk Music Quartet:
Paroni Paakkunainen, saksofonit
Veikko Hakkarainen, piano
Eerik Siikasaari, basso
Rami Eskelinen, rummut

Liput 18 / 15 € ovelta alkaen klo 18.00

Visa Luttinen & Suuri Orkesterinsa - Ensi-ilta!,Malmitalo, helsinki29.11. Klo 19:00

keikka

Yksi Malmitalon suursuosikeista Nat Newborn tulee kaapista ulos, mikä tarkoittaa, että nyt hän on Visa Luttinen, joka ensiesittää uutta suomenkielistä materiaaliaan suuren, uuden orkesterinsa kera.

Kesto noin 90 min väliaikoineen. Liput 21,50 €. Lipunmyynti p. 09 310 120000 ja Lippupiste. Yhteistyössä HIT IT Records ja Malmitalo

joensuu

Jazzliiton kiertueella Raoul Björkenheim Triad,Kerubi, joensuu29.11. Klo 19:00

keikka

Huippukitaristi Raoul Björkenheimin kesytöntä alkuvoimaa

Ennakkoluulottomaan nykymusiikkiin erikoistunut tamperelaislevymerkki Eclipse Music julkaisi Triad-trion esikoislevyn Beyond kesällä 2017. Albumilla räyhäkitaristi Björkenheimin johtama kolmikko tutkii maailmanjärjestyksemme kaaosta doom-vivahtein pöristen. Keikalla muusikoiden energia on vertaansa vailla. Must hear -listalle kuuluu ainakin vinksahtanut tulkinta Somewhere Over the Rainbow -kappaleesta, joka kuulunee settiin Jazzliiton kiertueellakin.

Syksyllä Jazz Finland -kiertueilla nähdään Raoul Björkenheim Triadin lisäksi Flame Jazz Messengers ja Kalevi Louhivuori Quintet syyskuussa ja Timo Lassy Band marraskuussa. Suomen Jazzliitto tuottaa Louhivuoren ja Björkenheimin kiertueet sekä tukee Flame Jazz Messengersin ja Timo Lassy Bandin kiertueita. Kiertuetoiminta on tärkeä osa 50-vuotisen Jazzliiton missiota saada elävä jazz soimaan kaikissa muodoissaan ympäri maata.

Raoul Björkenheim Triad
Raoul Björkenheim - sähkökitara
Ville Rauhala - kontrabasso
Ilmari Heikinheimo - rummut


Kiertueaikataulu:

Ke 29.11. Joensuu, Kerubi
To 30.11. Kuopio, King's Crown
La 2.12. Tallinna, Philly Joe's
Ke 6.12. Lappeenranta, Ravintola Kolme Lyhtyä
To 7.12. Oulainen, Kinokulma
Pe 8.12. Turku, Bar Ö
La 9.12. Maarianhamina, Alandica
Su 10.12. Savonlinna, Wanha Kasino

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Nassaun Fasaani,Poppari, jyväskylä29.11. Klo 21:00

keikka

Syyskauden päättävässä Jazz Jkl Live -konsertissa keskiviikkona 29.11. on luvassa Nassaun Fasaanin musiikkia. Yhtye on räjähtävän virtuoottisen rumpali Toni Porthenin ja erehtymättömän saksofonitaituri Joonatan Raution yhteinen näkemys tämän päivän jazzfunkista, jossa rytmi- ja etnomusiikin eri tyylit yhdistyvät äkkiväärissäkin sovituksissa. Yhtye on saanut toisen levynsä valmiiksi ja kiertää kotimaata julkaisun myötä. Bändissä soittaa Rhodesia ja Moogia Jussi Fredriksson, sähköbassoa Juho Kivivuori ja lyömäsoittimia Abdissa ”Mamba” Assefa.

vantaa

Balázs Elemér Group: Kodály-etnojazzkonsertti,Kulttuuritalo Martinus, vantaa29.11. Klo 19:00

Elemér Balázs

Balázs Elemér Groupin Kodály-etnojazzkonsertti Kulttuuritalo Martinuksessa 29.11. klo 19 Kodály-muistovuoden kunniaksi arvostettu ja taiturimainen jazzyhtye Balázs Elemér Group esiintyy Kulttuuritalo Martinuksessa (Martinlaaksontie 36, Vantaa) keskiviikkona 29.11. klo 19 alkaen. Ohjelmistossa kuullaan etnojazz-sovituksia Zoltán Kodályin keräämistä unkarilaisista kansanlauluista.

Lippuja (20 / 15 €) voi ostaa sivulta www.ticketmaster.fi.

Unkarin suosituimpiin jazzyhtyeisiin lukeutuvan Balázs Elemér Groupin perusti vuonna 2000 kansainvälisestikin kuuluisa jazzrumpali Elemér Balázs. Loistavista jazzmuusikoista koostuva yhtye on saavuttanut menestystä kotimaassaan (mm. Fonogram-palkinto vuonna 2005) sekä arvostetuilla eurooppalaisilla jazzfestivaaleilla vaikuttavien esitystensä ansiosta (mm. Wienissä, Lontoossa, Berliinissä, Haagissa, Prahassa, Bratislavassa ja Skopjessa). Yhtye on kehittänyt oman silmiinpistävän uniikin melodisen tyylinsä, johon kietoutuu kiehtovia rytmikuvioita. Lisäksi nais- ja miesvokalistien kontrasti luo musiikille jännittävän rakenteen. Balázs Elemér Groupin musiikki on jazzin ja kansanmusiikin näppärän sekoittamisen ansiosta erittäin monipuolista. Balázs Elemér Groupin musiikki on etnojazzia parhaimmillaan – siinä on vaikutteita hyvin erilaisista musiikkikulttuureista. Tämä monimuotoisuus kuvaa hyvin neljää albumia, jotka yhtye on tähän mennessä julkaissut. Kukin albumi luo täysin omanlaisensa tunnelman, oman musiikkimaailmansa. Kriitikkojen mukaan Balázs Elemér Groupin musiikista voi nauttia missä vain mielentilassa ja tilanteessa. Viimeisimmällä levyllään yhtye on yhdistellyt loistavasti kotimaansa Unkarin kansanlauluja omaan omalaatuiseen tyyliinsä.

"Elemér on mielestäni tämän hetken parhaita rumpaleita. Hänen soittoaan siivittää upea musikaalisuus ja hienous. Elemérin jokaisessa musiikin hetkessä tapahtuvan spontaanin päätöksenteon ansiosta kaikki hänen kanssaan soittavat ovat parhaimmillaan. Hänellä on lisäksi loistava ote soittimeensa – nautin aina hänen kanssaan soittamisesta ja hänen kuuntelemisestaan." – Pat Metheny