Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

STEINWAY JAZZ TALENT COMPETITION 2017,Koko Jazz Club, helsinki17.11. Klo 16:00

"Steinway Piano Gallery Helsinki yhteistyössä Koko Jazz Clubin kanssa järjestää uuden kilpailun nuorille jazzpianisteille, nimellä Steinway Jazz Talent 2017. Kilpailu pidetään Helsingissä 17.11. Koko Jazz Clubilla ja on yhden illan kestävä koko perheen tapahtuma.

Kilpailu on suunnattu 25 -vuotiaille ja sitä nuoremmille lupaaville ja motivoituneille jazzpianisteille, jotka haluavat toimia musiikin parissa ja asuvat Suomessa. Kilpailun on tarkoitus nostattaa nämä lupaavat lahjakkuudet Suomen jazzkartalle. Nuoret soittavat soolokappaleen sekä standardin trion kanssa. Steinway Jazz Talent 2017 on lämminhenkinen kilpailu ja konserttitapahtuma, jossa pianomerkki Steinway & Sons osoittaa omistautumista jazzmusiikille. Steinway & Sons pianoja on soittanut vuosikymmenien saatossa monet nimekkäät jazzartistit kuten mm. Art Tatum, Brad Mehldau, Diana Krall ja Keith Jarrett. Tapahtumassa toimii tuomaristo, johon kuuluu professori Jukkis Uotila, Steinway Artisti Joonas Haavisto sekä jazzmuusikko ja festivaalituottaja Jussi Fredriksson. Nuoret lahjakkuudet palkitaan konserttipalkinnoin, Master Class – palkinnoin ja diplomein. Kilpailun voittaja pääsee elämykselliselle matkalle Hampurin Steinway & Sons tehtaalle. Ilta huipentuu jamitunnelmiin! Tule kuulemaan uusia, nuoria lahjakkuuksia – lavalla tietenkin myös upeaääninen Steinway & Sons flyygeli!

Ovet auki klo 16:00
Palkintojenjako noin 20:00.

Yhteistyössä Steinway & Sons Ovet auki klo 15.45

Liput Tiketistä

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Gypsy swing -yhtye Canarron konserttiUnkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, helsinki17.11. Klo 18:00

Canarro on Unkarin parhaita akustisestikin soittavia django- tai manouche swing -orkestereita. Yhtyeen omalaatuisen soinnin takaavat nuorekas lennokkuus, virtuositeetti, värikkyys ja musiikkiperinteiden kunnioittaminen. Suomessa aiemmin duona esiintynyt Canarro keikkailee Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksessa (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki) pe 17.11. klo 18 alkaen. Vapaa pääsy!

Canarron koko konserttikiertue Helsingissä ja Hyvinkäällä:
ti 14.11. klo 21 Ravintola Kapsäkki (Hämeentie 68, Helsinki) – liput paikan päältä 5 €
ke 15.11. klo 18 Ravintola Harlekiini (Kauppatori 1, Hyvinkää) – liput paikan päältä 15 €, Suomi-Unkari Seuran jäsenille 10 €, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi
to 16.11. klo 19 Art Jazz & Inna In Style Club (Sysimiehentie 39A, Helsinki) – liput paikan päältä 15 €
pe 17.11. klo 18 Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki) – vapaa pääsy

Canarron kiehtova musiikki pohjautuu perinteiseen mustalaisjazziin eli ns. manouche swingiin. Yhtyeen erikoisuutena on, että musiikkiin on vaikuttanut niin belgialaiskitaristi Django Reinhardt kuin ranskalainen ja unkarilainen mustalaismusiikki. Canarron omaperäisessä ohjelmistossa soi yhtyeen omia sävellyksiä sekä maailman joka kolkassa tunnettuja lauluja, kuten kauniita iskelmiä klassisista elokuvista. Ranskalais-belgialainen manouche swing, argentiinalainen tango, brasilialainen bossa-nova, ranskalaiset chansonit ja rauhallinen unkarilainen kahvilamusiikki sekoittuvat ja sävyttävät toisiaan amerikkalaiselle jazzille tyypillisella vapaudella, lennokkuudella ja elämänilolla. Canarron virtuoosimaiset muusikot luovat aivan uuden ja ainutlaatuisen tyylin swingin tyyliin sykkivistä manouche-kappaleista unkarilaisella kansanmusiikilla maustettuna. Canarro on ensimmäinen kyseistä tyyliä edustava yhtye Unkarissa. Jännittävässä musiikkimatkassa henkiin heräävät 1920–30-luvun swing ja jazz nuorekkaan dynaamisella ja improvisatorisella tyylillä ja tunnelmaa nostattavilla kappaleilla. Kaikki alkoi vuonna 2002 harmonikka-viulu-duon muodossa Budapestin kaduilla. Siitä lähtien konsertteja on ollut ympäri maailmaa: Ranskassa, Saksassa, Italiassa ja monta kertaa Suomessakin. Suomen-kiertueella ovat esiintymässä Tamás Szakál (viulu), Attila Sidoo (kitara), Viktor Jakab (kitara) ja Márton Soós (kontrabasso). Lämpimästi tervetuloa!

Tamás Szakál (viulu)
Attila Sidoo (kitara)
Viktor Jakab (kitara)
Márton Soós (kontrabasso)