Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 17.11.

helsinki

STEINWAY JAZZ TALENT COMPETITION 2017,Koko Jazz Club, helsinki17.11. Klo 16:00

"Steinway Piano Gallery Helsinki yhteistyössä Koko Jazz Clubin kanssa järjestää uuden kilpailun nuorille jazzpianisteille, nimellä Steinway Jazz Talent 2017. Kilpailu pidetään Helsingissä 17.11. Koko Jazz Clubilla ja on yhden illan kestävä koko perheen tapahtuma.

Kilpailu on suunnattu 25 -vuotiaille ja sitä nuoremmille lupaaville ja motivoituneille jazzpianisteille, jotka haluavat toimia musiikin parissa ja asuvat Suomessa. Kilpailun on tarkoitus nostattaa nämä lupaavat lahjakkuudet Suomen jazzkartalle. Nuoret soittavat soolokappaleen sekä standardin trion kanssa. Steinway Jazz Talent 2017 on lämminhenkinen kilpailu ja konserttitapahtuma, jossa pianomerkki Steinway & Sons osoittaa omistautumista jazzmusiikille. Steinway & Sons pianoja on soittanut vuosikymmenien saatossa monet nimekkäät jazzartistit kuten mm. Art Tatum, Brad Mehldau, Diana Krall ja Keith Jarrett. Tapahtumassa toimii tuomaristo, johon kuuluu professori Jukkis Uotila, Steinway Artisti Joonas Haavisto sekä jazzmuusikko ja festivaalituottaja Jussi Fredriksson. Nuoret lahjakkuudet palkitaan konserttipalkinnoin, Master Class – palkinnoin ja diplomein. Kilpailun voittaja pääsee elämykselliselle matkalle Hampurin Steinway & Sons tehtaalle. Ilta huipentuu jamitunnelmiin! Tule kuulemaan uusia, nuoria lahjakkuuksia – lavalla tietenkin myös upeaääninen Steinway & Sons flyygeli!

Ovet auki klo 16:00
Palkintojenjako noin 20:00.

Yhteistyössä Steinway & Sons Ovet auki klo 15.45

Liput Tiketistä

Gypsy swing -yhtye Canarron konsertti,Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, helsinki17.11. Klo 18:00

Canarro on Unkarin parhaita akustisestikin soittavia django- tai manouche swing -orkestereita. Yhtyeen omalaatuisen soinnin takaavat nuorekas lennokkuus, virtuositeetti, värikkyys ja musiikkiperinteiden kunnioittaminen. Suomessa aiemmin duona esiintynyt Canarro keikkailee Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksessa (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki) pe 17.11. klo 18 alkaen. Vapaa pääsy!

Canarron koko konserttikiertue Helsingissä ja Hyvinkäällä:
ti 14.11. klo 21 Ravintola Kapsäkki (Hämeentie 68, Helsinki) – liput paikan päältä 5 €
ke 15.11. klo 18 Ravintola Harlekiini (Kauppatori 1, Hyvinkää) – liput paikan päältä 15 €, Suomi-Unkari Seuran jäsenille 10 €, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi
to 16.11. klo 19 Art Jazz & Inna In Style Club (Sysimiehentie 39A, Helsinki) – liput paikan päältä 15 €
pe 17.11. klo 18 Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki) – vapaa pääsy

Canarron kiehtova musiikki pohjautuu perinteiseen mustalaisjazziin eli ns. manouche swingiin. Yhtyeen erikoisuutena on, että musiikkiin on vaikuttanut niin belgialaiskitaristi Django Reinhardt kuin ranskalainen ja unkarilainen mustalaismusiikki. Canarron omaperäisessä ohjelmistossa soi yhtyeen omia sävellyksiä sekä maailman joka kolkassa tunnettuja lauluja, kuten kauniita iskelmiä klassisista elokuvista. Ranskalais-belgialainen manouche swing, argentiinalainen tango, brasilialainen bossa-nova, ranskalaiset chansonit ja rauhallinen unkarilainen kahvilamusiikki sekoittuvat ja sävyttävät toisiaan amerikkalaiselle jazzille tyypillisella vapaudella, lennokkuudella ja elämänilolla. Canarron virtuoosimaiset muusikot luovat aivan uuden ja ainutlaatuisen tyylin swingin tyyliin sykkivistä manouche-kappaleista unkarilaisella kansanmusiikilla maustettuna. Canarro on ensimmäinen kyseistä tyyliä edustava yhtye Unkarissa. Jännittävässä musiikkimatkassa henkiin heräävät 1920–30-luvun swing ja jazz nuorekkaan dynaamisella ja improvisatorisella tyylillä ja tunnelmaa nostattavilla kappaleilla. Kaikki alkoi vuonna 2002 harmonikka-viulu-duon muodossa Budapestin kaduilla. Siitä lähtien konsertteja on ollut ympäri maailmaa: Ranskassa, Saksassa, Italiassa ja monta kertaa Suomessakin. Suomen-kiertueella ovat esiintymässä Tamás Szakál (viulu), Attila Sidoo (kitara), Viktor Jakab (kitara) ja Márton Soós (kontrabasso). Lämpimästi tervetuloa!

Tamás Szakál (viulu)
Attila Sidoo (kitara)
Viktor Jakab (kitara)
Márton Soós (kontrabasso)

joensuu

Silva-Zetterberg-Innanen-Leppänen,Konservatorion konserttisali, joensuu17.11. Klo 19:00

Silva-Zetterberg-Innanen-Leppänen

Silva/Zetterberg/Innanen/Leppänen on uunituore yhtye, joka koostuu kansainvälisestikin tunnustetuista, oman väkevän tyylin omaavista improvisoidun musiikin visionääreistä. Yhtye sai alkunsa rumpali Joonas Leppäsen aloitteesta, kun hän kysyi mukaan muutamia suuresti arvostamiaan muusikoita, jotka kaikki onnekkaasti suostuivatkin ehdotukseen. Jazzia tässä päivässä parhaimmillaan, kansainvälisellä tasolla.


rovaniemi

Timo Lassy Band @ Korundijazz,Kulttuuritalo Korundi, rovaniemi17.11. Klo 20:00

keikka

Suomen tunnetuimpiin jazzartisteihin lukeutuva Timo Lassy viettää soolouransa ja yhtyeensä 10-vuotisjuhlaa vuonna 2017. Puhuttelevasta soundista ja karismaattisista esiintymisistä tunnetun saksofonistin musiikissa yhdistyvät viihdyttämisen lisäksi perinteen kunnioittaminen, vahva luottamus omaan musiikkiin sekä huippuunsa hiottu yhtyesoitto. Rouheus, vuorovaikutus ja svengi ovat Lassyn jazzin ytimessä. Kokeneen ja paljon yhdessä esiintyneen yhtyeen keikat ovat täynnä hypnotisoivia rytmejä, houkuttelevia melodioita ja improvisaation hurmosta.

Timo Lassy – saksofoni

Georgios Kontrafouris – piano & wurlitzer

Antti Lötjönen – basso

Teppo Mäkynen –  rummut

Abdissa Assefa – perkussiot

 

Liput alkaen 43,50€

turku

Flame Jazz: Hobby Horse (US/IT),Bar Ö, turku17.11. Klo 19:00

Hobby Horse (www)

keikka

 

Dan Kinzelman - puupuhaltimet, lyömäsoittimet, laulu, elektroniikka
Joe Rehmer - basso, laulu, elektroniikka
Stefano Tamborrino - rummut, laulu, elektroniikka

Italiasta saapuva trio Hobby Horse on ottanut nimensä Turussakin suosioon nousseesta keppihevosharrastuksesta. Amerikkalais-italialainen kokoonpano yhdistelee musiikissaan akustisia ja elektronisia elementtejä arvaamattomalla tavalla. Hobby Horse ammentaa vaikutteita vaikka mistä - progressiivinen rock, psykedeelinen bossa nova, tekno ja noise sulautuvat vaikuttavaksi musiikilliseksi kokonaisuudeksi Bar Ö:n lämpimässä tunnelmassa.

Liput: 16,5 € / 13,5 € opiskelijat ja eläkeläiset, Tiketti

Lipunmyynti myös ovella klo 18 alkaen.