Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Joona Toivanen Trio 20-vuotiskiertueella,Konservatorio, joensuu1.11. Klo 19:00

keikka

 

Joona Toivanen Trio, yksi hienoimmista suomalaisista jazzyhtyeistä, juhlii jo 20 vuoden taivalta! Kansainvälisestikin menestyneen ja eri puolilla maailmaa esiintyneen trion musiikkia voisi kuvailla lyyriseksi ja elegantiksi, kuitenkin samalla vahvasti omintakeiseksi ja uskaliaaksi materiaaliksi, jossa voi kuulla vaikutteita suomalaisesta luonnosta sekä rikkaasta kansantarustosta. Trion tuorein levytys November oli Jazz-Emma-ehdokkaana v. 2015 ja Joona Toivasen soololevytys Lone Room tänä vuonna.

Joona Toivanen trio perustettiin jo vuonna 1997, ja tämä kunnianhimoinen kolmikko on varauksettomalla ja luonnollisella asenteellaan ja soittotyylillään kohonnut yhdeksi kansainvälisesti suosituimmista suomalaisista jazzyhtyeistä. Yhtye on esiintynyt Euroopassa, Australiassa sekä Aasiassa suurimmilla jazzfestivaaleilla sekä pienemmissä konserttipaikoissa ja kerännyt osakseen sekä kriitikoiden että yleisön kiitosta. Vuonna 2000 trio voitti Young Nordic Jazz Comets -kilpailussa Islannissa, ja on vuosien varrella tehnyt itsensä kuuloista musiikkia joka on persoonallinen yhdistelmä modernia pianotriojazzia, lyyrisyyttä, energiaa ja saumatonta yhteissoittoa. 

Nyt kahdenkymmenen vuoden ikään tullut trio julkaisee juhlavuoden kunniaksi kuudennen levynsä ”XX”, ja konsertti on osa trion levynjulkaisukiertuetta.

Joona Toivanen - piano
Tapani Toivanen - basso
Olavi Louhivuori - rummut

Keikat samana päivänä kaupungissa joensuu

Ei muita keikkoja.