Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tapio & Tuomi Duo,Kirjasto 10, helsinki31.10. Klo 19:00

keikka

Puhallinsoittaja Jorma Tapion (Rollin' Thunder, Kaski, Sound & Fury) ja lyömäsoittaja Janne Tuomen (mm. Osuma Ensemble, Rakka) duo soittaa intuitiivista ja väkevää free jazzia, jossa on vaikutteita myös kansanmusiikista ja klassisesta musiikista. Kaksikolla on persoonallinen sävelkieli, ja sen ohjelmisto koostuu omista sävellyksistä. Duon viimeisin CD Matka (2016) sai  paljon myönteisiä arvioita, mm. Soundin Arttu Tolonen antoi levylle viisi tähteä. Albumi noteerattiin positiivisesti myös kansainvälisesti. 

Duon keskinäinen yhteys on huomattavan voimakas, soittajat ovat kohdanneet erilaisissa kokoonpanoissa jo 90-luvulta lähtien. Heidän voimakkaan spirituaalinen musiikkinsa on heittäytyvää, dynaamista ja herkästi reagoivaa. Hiljaisemmista kuiskauksista liikutaan ajoittain hyvinkin rajuun vyöryttämiseen. Molempien muusikoiden laaja instrumentaatio tekee äänimaailmasta runsaan ja monipuolisen.

Tapio & Tuomi Duo on tehnyt mm. laajan Siperian kiertuuen ja se esiintyi Flow-festivaaleilla 2016.

Vapaa pääsy!

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

jaZZanti-konsertti: Alexi Tuomarila Lithiumravintola Laulumiehet, helsinki31.10. Klo 19:00

Alexi Tuomarila Lithium

keikka

Lithium, on kolmen lahjakkaan soittajan ja säveltäjän uunituore projekti, jossa yhdistyy määrätietoisuus, nuoruuden palo sekä kypsä kokemus. Lithiumin musiikki ammentaa monista eri tyylilajeista, jotka muovautuvat Alexi Tuomarilan, Jonne Taavitsaisen ja Joonas Tuurin käsittelyssä yhdeksi, isoksi vahvaksi ja oman kuuloiseksi soundiksi.

Lithiumin debyyttialbumi julkaistaan 2017 marraskuussa Hollantilaisen levy-yhtiön Challenge Recordsin kautta.

Alexi Tuomarila: flyygeli
Jonne Taavitsainen: rummut
Joonas Tuuri: kontrabasso

Lithiumin kotisivut

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Jazz Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Kuva Sami Sirniö

Konsertti alkaa n. klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Liput (käteisellä) 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €.

Ravintola Lau­lumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Jos haluat jazzillallisen, tilaa se numerosta 045-2622 991.