Siirry pääsisältöön

Ikonostasis,Pakkahuone, joensuu11.10. Klo 19:00

Ikonostasis (www)

keikka

Ikonostasis on sarja pianisti-kosketinsoittaja ja säveltäjä Kari Ikosen musiikillisia kuvia, sekä sävellettyjä että improvisoituja, joka on suunniteltu esitettäväksi joko sooloesityksenä tai yhdessä valittujen säveltäjän mielimuusikoiden kanssa.

Kari Ikonen on valmistellut jo muutaman vuoden sooloalbumia toisella pääsoittimellaan Moog-syntetisaattorilla, alun perin 1960-luvun populaarin elektronimusiikin tunnetuksi tekemällä instrumentilla, jonka mestarillisena taiturina Ikonen on tullut tunnetuksi. Kiitosta saaneita näyttöjä on kuultu erityisesti Karikko –yhtyeen useilla levytyksillä, sekä vuosi sitten UMO Jazz Orchestran solistina säveltäjä Antti Auvisen uutuusteoksessa Twelve FN Keys.

Äskettäin Ozella –levymerkillä julkaistulla levyllä Ikosen soittokumppaneina ovat klarinetisti Louis Sclavis, rumpali Bob Moses sekä trumpetisti Mathias Eick erilaisissa kokoonpanoissa. Ikonen luo instrumentillaan vahvoja, rikkaita sävyjä niin soolonumeroissaan kuin villeissä pyörteissä Sclavisin klarinetin kanssa. Tunnelmat levyllä vaihtelevat vauhdikkaista herkkiin, jopa hartaisiin, kuitenkin Ikosen visioiden yhteen nivomina.

Nyt Ikonostasis kiertää levynjulkaisun merkeissä Ikosen valitsemien kotimaisten mielimuusikoiden kokoonpanolla. Saksofonisti Joakim Berghäll ja rumpali Mika Kallio ovatkin oivat tulkit tämän musiikin suomalaisversioille.

Konsertin järjestää Jazzkerho -76.

Kari Ikonen – Moog-syntetisaattori
Joakim Berghäll – saksofonit, klarinetit ja sello
Mika Kallio – rummut ja lyömäsoittimet

Lippujen hinnat 15 €, jäsenet 10 €, opiskelijat 6 €. Ennakkomyynti Levy-Eskot.

Keikat samana päivänä kaupungissa joensuu

Ei muita keikkoja.