Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Vapaat äänet: Machado Ithursarry,Salon taidemuseo Veturitalli, salo10.10. Klo 19:00

Machado Ithursarry (www)

keikka

Pianisti Jean-Marie Machado sekä harmonikan soittaja Didier Ithursarry esiintyvät harvinaisella kiertueella Suomessa 9.-11.10. Ranskalainen jazzduo Machado Ithursarry saapuu Saloon tiistaina 10.10.

Jean-Marie Machado on erilaisten musiikkityylien sekoituksessa keitetty pianisti, joka on musiikissaan hypännyt aina rohkeasti eteenpäin kohti tulevaa ja omaksunut rohkeasti soittoonsa eri maiden kulttuurisia sävyjä ja tyylejä. Haitaristi Didier Ithursarrysta Machado on löytänyt vertaisensa, seikkailulliseen dialogiin taipuvan maailmanmatkaajan. Jean-Marie Machadon ja Didier Ithursarryn yhteissoitto on telepaattista ja raikasta. Ranskalaisduo antaa paljon tilaa runollisuudelle ja tunteellisuudelle, mutta osaa myös venyttää ilmaisupalettiaan dissonanssiin ja unenomaisiin tunnelmiin.

Suomen- ja Viron-kiertueella Machado Ithursarry esittelee erityisesti tuoreen Lua-albuminsa materiaalia. Tuoreella julkaisulla duon musiikki tuntuu määräilevän itse itseään, kuin sitä kuljettaisi eteenpäin kiiheä, pysähtymätön hengitys. Tunteelliset ja eläväiset sävellykset herkistävät, ja kahden muusikon syvällinen ja tiivis musiikillinen dialogi tuntuu rikastavat niin sielua, kehoa kuin mieltäkin.

MACHADO ITHURSARRY 
Jean-Marie Machado, piano & sävellykset / Didier Ithursarry, harmonikka

Liput 12 €, koululaiset 5 €, myös ennakkoon taidemuseon lipunmyynnistä
Salon taidemuseo Veturitali
Mariankatu 14, 24240 Salo
Puh. +358 (0)2 778 4892

Keikat samana päivänä kaupungissa salo

Ei muita keikkoja.