SaloJazz Festival: Wonder Girls,Hometown, salo30.9. Klo 22:30

keikka

Liput: 13,5€/9,5€

Kokoonpano:
Saana Murtojärvi - laulu
Hanna-Mari Riihimäki - laulu
Sanna Vartiainen - laulu
Henri Mäntylä - koskettimet
Ilpo Murtojärvi - kitara
Vesku Saloranta - basso
Jani Riihimäki - rummut

Wonder Girls esittää Stevie Wonderin loistavaa tuotantoa 1960-luvun lopulta 1980-luvun puoliväliin aina herkistä balladeista tiukkaan funkpoljentoon. Kappaleiden lauluosuudet on sovitettu kolmelle naisäänelle sopiviksi mehukkaiksi harmonioiksi. Turkulais-salolais-helsinkiläinen yhtye perustettiin vuonna 2007 yhteisestä rakkaudesta Stevie Wonderin sielukkaaseen musiikkiin. Wonder Girls viettää siis tänä vuonna kymmenvuotisjuhlaansa!

Bändin soittajat löytyvät Suomen teatteri- ja jazzmusiikin huipulta. Kitaraa soittaa Turku Jazzin vuoden artisti 2015, Ilpo Murtojärvi, ja koskettimien takaa löytyy monitaituri Henri Mäntylä, jota voi kuulla mm. Timo Lassyn, Nina Mayan ja oman Aura Flows -yhtyeiden riveissä.

Keikan jälkeen päätösjamit.

Keikat samana päivänä kaupungissa salo

SaloJazz Festival: 3TM (Mäkynen / Lötjönen / Kannaste)Taidemuseo Veturitalli, salo30.9. Klo 19:00

keikka

Liput: 22,50€/17,50€

Kokoonpano:
Teppo Mäkynen - rummut
Antti Lötjönen - basso
Jussi Kannaste - tenorisaksofoni

3TM on trio, jonka ilmaisu perustuu keskinäiseen vapauteen ja yksilölliseen vastuunottoon. Musiikki saa löytää uusia suuntia ja hengittää vapaasti, mutta pysähtyy välillä teknon kaltaiseen toistoon. Jokainen soitin on yhtä tärkeä ja tavoitteena on luoda yhteinen syvä sointi eli soundi. Kehyksen trion musiikille muodostavat Mäkysen originaalisävellykset, joiden akustista äänimaisemaa rikastuttavat samplerin elektroniset värit. Minimalismi ja maksimalismi kohtaavat.

Teppo Mäkynen on salolaislähtöinen muusikko, jonka musiikki ja rummut ovat valinneet palvelijakseen. Dynaamisuus ja herkeämätön svengi ovat Mäkysen tavaramerkkejä. Jussi Kannaste on maamme valovoimaisin tenorisaksofonisti, musiikillinen mietiskelijä ja temaattinen taituri. Antti Lötjönen on tarkka, svengaava ja kauniin oman äänensä löytänyt, maamme ylivoimaisesti käytetyin kontrabasisti.