SaloJazz Festival: Claudia Campagnol (DK) feat. Verneri Pohjola,Teatteri Provinssi, salo29.9. Klo 19:00

keikka

Liput: 22,5€/17,5€, S-Etu 20,5€

 

 

Kokoonpano:
Claudia Campagnol - laulu
Verneri Pohjola - trumpetti
Teemu Viinikainen - kitara
Timo Hirvonen - basso
Jussi Lehtonen - rummut

 

 

Tanskassa nykyisin vaikuttava, unkarilaissyntyinen laulajatar Claudia Campagnol on herättänyt yleisön ja kriitikoiden huomion ympäri Eurooppaa ja varsinkin Skandinavian jazz-areenoilla. Monipuolinen muusikkous kuultaa läpi joka henkäyksellä hänen taipuisassa jazzvokalismissaan. Lisäksi Claudia on erinomainen pianisti, joka sekä soittaa että tuottaa oman musiikkinsa itse. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Marcus Millerin, Manu Katchén ja Antonio Faraon kanssa. SaloJazz Festivalilla hänen kanssaan lavalla on Suomen jazz-huipulta koottu kvartetti.

Trumpetisti Verneri Pohjola on luonut jo vuosikaudet uraa yhtenä Suomen johtavista, myös kansainvälistä menestystä saavuttaneista jazzmuusikoista. Bullhorn-levy vuonna 2015 osoittautui taiteelliseksi täysosumaksi, mitä on seurannut vuonna 2017 julkaistun Pekka-albumin suosio.

 

 

 

Keikat samana päivänä kaupungissa salo

SaloJazz Festival: D-BoosterRikala Bar&Grill, salo29.9. Klo 21:30

keikka

Liput: 19,5€/11,5€, S-Etu 17,5€ 

Kokoonpano:
Jari Perkiömäki - saksofonit
Jussi Fredriksson - koskettimet
Jarno Kukkonen - kitara
Juho Kivivuori - basso
Markus Ketola - rummut

Syksyllä 2010 perustettu D-Booster esittää originaalia materiaalia, jonka innoittajana on 1970 ja 1980  -lukujen groovejazz ja sen suuret nimet, kuten Dave Sanborn, Stuff, Freddie Hubbard, Herbie Hancock ja George Benson. Yhtyeessä kohtaa kaksi muusikkosukupolvea: 1960-luvulla syntyneet Perkiömäki, Kukkonen ja Ketola, sekä nuoremman polven aktiiviset ja asemansa jo vakiinnuttaneet edustajat Fredriksson ja Kivivuori.

Bändin musiikissa värikäs soundimaailma kohtaa mukaansatempaavan sykkeen, jonka sisällä toteutuu perinnetietoinen jazzillinen vuorovaikutus soittajien kesken. D-Boosterin musiikin ytimessä ovat groove, funk ja blues. Yhtyeen kappaleisiin on rakennettu tarkoituksella tarttumapintaa myös jazziin vihkiytymättömille kuulijoille, kuten mukaansatempaavaa groovea, toistuvia riffejä ja tarttuvia melodioita, taiteellisesta laadusta kuitenkaan tinkimättä. D-Boosterin esikoisäänite D-isco julkaistiin joulukuussa 2013.