Summer Jazz Club: Aurora Hentunen Quartet & OK:KO,Poppari, jyväskylä25.7. Klo 20:30

OK:KO

Aurora Hentunen Quartet

keikka

Aurora Hentunen on Jyväskylän kautta Amsterdamiin muuttanut, lappeenrantalaislähtöinen pianisti ja säveltäjä, joka tuo nyt oman kvartettinsa entiseen kotikaupunkiinsa. Myös Hentusen kanssasoittajat ovat toimineet muusikoina Suomen lisäksi sekä Euroopan- että Yhdysvaltojen jazzpääkaupungeissa Amsterdamissa ja New Yorkissa, joten tarjolla on kovan luokan kansainvälisten soittajien paluu kotikentälle.

Hentusen sävellyksissä kuuluu selviä vaikutteita pohjoismaisesta jazzista ja skandinaavisesta kansanmusiikista. Pianistin herkälle kosketukselle muodostavat kiinnostavan vastaparin Ville Luukkosen omintakeiset ja osittain jopa elektroniset rumpukompit. Hentusen ja Luukkosen saumatonta yhteistyötä rikastuttavat basisti Veli-Matti Silanterän monipuoliset, efektoidut bassolinjat ja Joona Kilposen koskettavat trumpettimelodiat ja rohkeat soolo-osuudet.

Aurora Hentunen - Piano
Joona Kilponen - Trumpetti
Veli-Matti Silanterä - Kontrabasso
Ville Luukkonen - Rummut

OK:KO on viimeisen puolentoista vuoden aikana noussut yhdeksi suomijazzin halutuimmista vientituotteista. Rumpali Okko Saastamoisen johtama yhtye voitti viime vuonna Young Nordic Jazz Comets -showcasen Suomen-karsinnan, ja tänä keväänä norjalaisen AMP Music & Recordsin kautta ilmestynyt debyyttialbumi Land E. on puolestaan ollut yksi jazzvuoden ilahduttavimmista yllätyksistä. Sekä levy että yhtyeen keikat ovat keränneet ylistäviä arvioita eri jazzmedioissa pohjoismaista aina Yhdysvaltoihin saakka. Vuonna 2016 yhtye palkittiin We Jazzin arvostetulla Rising Star -tittelillä, ja Suomen-kiertueiden lisäksi bändi on esiintynyt jazzfestivaaleilla ympäri pohjoismaita. Summer Jazz Club -keikka on osa kesäkiertuetta, jonka osana OK:KO esiintyi mm. Pori Jazzin päälavalla.

Okko Saastamoinen - Rummut
Jarno Tikka - Saksofoni
Toomas Keski-Säntti - Piano
Mikael Saastamoinen - Kontrabasso

Liput 8/5 euroa. Lipunmyynti ovelta 20.30, ennakkoliput Popparista.

Keikat samana päivänä kaupungissa jyväskylä

Ei muita keikkoja.