Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 20.6.

jyväskylä

Summer Jazz Club: Uniruukki & Lähdesmäki-Kauppinen Trio,Ravintola Poppari, jyväskylä20.6. Klo 20:30

Uniruukki

Lähdesmäki-Kauppinen Trio

keikka

Tiistaina 20.6. Popparissa päästään todistamaan todellista nykyjazzin ilotulitusta, kun lavalle nousevat Suomen kuumimpiin etnojazz-yhtyeisiin kuuluva, maailmallakin mainetta niittänyt Uniruukki sekä Antti Lähdesmäen ja Ari-Pekka Kauppisen musiikkia esittävä trio. Uniruukin esiintymisen myötä Summer Jazz Clubilla kuullaan ensimmäistä kertaa kannelta, ja Lähdesmäki-Kauppinen Trion energinen musiikki tempaisee mukaansa niin kuulijan mielen kuin kehonkin!

HUOM!
Ennakkotiedoista poiketen Hilkka Louhivuori Quartetin esiintyminen kesäkuun Summer Jazz Clubilla on peruttu sairastapauksesta johtuen. Uniruukki korvaa ohjelmistossa Hilkka Louhivuori Quartetin.

Uniruukki vie sinut matkalle maailmaan, jossa sadunomaiset sävyt ja tunnelmat syttyvät ja sammuvat toistensa lomassa, musiikillisten yllätysten ja omituisuuksien maustamana. Uniruukin musiikki on mielikuvituksellista ja leikkisää, unimaailmanmusiikkia.

Syksyllä 2015 esikoisalbuminsa julkaisseen trion yllätyksellinen, proge- ja etnovaikutteinen kantelejazz haali levylle pinon positiivisia arvosteluja, ja Kanteleliitto valitsi Uniruukin vuoden yhtyeeksi 2016. Uniruukki on keikkaillut Suomessa ja Tanskassa, ja se valittiin myös Oslo Jazz Festvalin Nordic Showcaseen.

Lähdesmäki-Kauppinen Trio sai alkunsa vuonna 2014 Summer Jazz Clubilla, kun klubien isäntä, pianisti Antti Lähdesmäki tapasi basisti Kauppisen
ensimmäistä kertaa. Fuusiosta ammentava musiikki on sävelletty yhteisten improvisaatioiden pohjalta, ja musiikin lähtökohtana on antaa sen elää ja kehittyä tilanteen mukaan. Jäsenet ovat käyneet paikan päällä hakemassa oppia ja inspiraatiota musiikkiin niin pohjoismaisesta jazzista kuin afrikkalaisesta musiikista. Trion täydentää Suomen nuoren jazzin huippunimiin kuuluva rumpali Ville Luukkonen, joka on Sibelius-Akatemian lisäksi opiskellut New Yorkin maineikkaassa Manhattan School of Musicissa.

Uniruukki:
Aino Ruotanen
Ari-Pekka Kauppinen
Joona Räsänen

Lähdesmäki-Kauppinen Trio:
Antti Lähdesmäki
Ari-Pekka Kauppinen
Ilkka Oksanen

Summer Jazz Club Jyväskylän Popparissa tiistaina 20.6.2017 kello 20.30.  Liput 8/5 euroa. Lipunmyynti ovelta 20.30, ennakkoliput Popparista.

Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa. Yhteistyössä myös Jyväskylän Yliopistopaino sekä Ravintola Poppari.

Lisätiedot:
Antti Lähdesmäki / Summer Jazz Club
+35850 3020697
antti.lahdesmaki@metropolia.fi