Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 16.5.

helsinki

Lounaskonsertti: UMO & Jarmo Julkunen,Savoy-teatteri, helsinki16.5. Klo 12:00

Säveltäjä Sami Klemolan tilausteos big bandille ja banjolle saa kantaesityksensä toukokuussa, kun UMO ja banjosolisti Jarmo Julkunen vierailevat Savoy-teatterissa kevään viimeisessä maksuttomassa lounaskonsertissa.

Banjolla on jazzmusiikissa pitkä historia; se oli suosittu erityisesti 1910- ja 20-luvun sävellyksissä. Tässä konsertissa banjo nostetaan statistin roolista konsertin keskipisteeksi ja kuullaan mitä tapahtuu, kun nykysäveltäjä tarttuu toimeen ja ryydittää banjorytmejä elektronisilla efekteillä. Upouudessa teoksessa absurdi rytmiikka kohtaa täysin omassa maailmassaan elelevän äänimaailman. Luvassa on kuitenkin energistä ja helppoa kuunneltavaa keskipäivään.

Banjoa konsertissa soittaa monipuolisena muusikkona ja säveltäjänä tunnettu Jarmo Julkunen (s. 1973). Klassisen ja kamarimusiikin ohella hän on tehnyt paljon yhteistyötä niin jazzmuusikkojen kuin runoilijoidenkin kanssa sekä työskennellyt teatterimuusikkona. Julkinen kertookin poikkitaiteellisten projektien olevan lähellä sydäntään.

Musiikin monitoimimies Sami Klemola (s. 1973) on kitaristi ja säveltäjä, joka on säveltänyt mm. kamarimusiikkia, orkesterimusiikkia, oopperaa sekä ääni-installaatioita. Sävellystyön lisäksi Klemola opettaa Sibelius-Akatemiassa ja toimii Tampere Biennalen taiteellisena johtajana.

Konsertin kapellimestarina toimii Kirmo Lintinen.

Konsertti pidetään Savoy-teatterin salissa klo 12-13 ja siihen on vapaa pääsy. Voit halutessasi nauttia lounaan Ravintola Prestossa joko ennen tai jälkeen konsertin, hinta alk. 10,20 €. Lounasta ei ole pakko syödä vaan voit osallistua pelkästään konserttiin.

Tuotanto: UMO Jazz Orchestra, Savoy-teatteri ja Ravintola Presto.