Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 1.2.

helsinki

Joonatan Rautio Trio Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki1.2. Klo 21:00

Joonatan Rautio – saksofonit

Ville Herrala – basso

Joonas Riippa – rummut

pori

Vapaat äänet & Validi Karkia -Klubi: Matthieu Metzger,Porin pääkirjasto, pori1.2. Klo 19:30

Matthieu Metzger SelfCooking (www)

keikka

Ranskalainen fonistilahjakkuus Matthieu Metzger keittää kokoon omaperäisiä runollisia ja oudon kauniita luomuksia elektroniikan keinoja taidokkaasti hyödyntäen

Saksofonisti Matthieu Metzger on outo lintu ranskalaisen jazzkentän uusien tulokkaiden joukossa. Häntä kiehtovat musiikin runollinen ulottuvuus sekä keinot tuoda se esille muusikkona ja joskus myös äänittäjänä. Hän on yhtä hyvin kotonaan jazzin, nykymusiikin, kansanmusiikin, rockin ja metallin parissa. Hän johtaa omaa Killing Spree -trioa, soittaa mm. klarinetisti Louis Sclavisin kanssa Amarillys Ensemblessä ja on ollut Orchestre National de Jazzin jäsen vuosina 2010-2014. Hän on käynyt aikaisemmin Suomessa Louis Sclavisin kvintetissä Kerava Jazz -festivaalilla vuonna 2009.

Tällä talvikiertueella Metzger työstää SelfCooking -levynsä materiaalia (Ayler Records, 2013).  Kiitetystä albuminsa syntymästä hän kertoo näin: ”Eräät sävellykset harhailivat omissa muistoissani ja kaapeissani. Toiset syntyivät tätä aina outoa ja innostavaa tilaisuuttaa varten, jota uuden albumin suunnittelu merkitsee. Ilman että tarvitsi perustella kokonaisuutta tai laatia vakavaa konseptia, oli kyse enemmän jostain abstraktista ja iloisesta kokkaamisesta.”

Matthieu Metzgeria kuullaan Suomessa myös maaliskuussa yhdessä harmonikan soittajan Armelle Dousset’n kanssa Rhizottome-duossa.

 

Validi Karkia –klubi
Porin pääkirjasto

Gallen-Kallelankatu 12 

Liput 10 € / Ovet auki klo 19

turku

Vapaat äänet : Equally Stupid,Tiirikkala, turku1.2. Klo 20:00

Equally Stupid

(+ Pauli Lyytinen, Sigurdur Rögnvaldsson, David Meier)
keikka

Kiitetty suomalais-sveitsiläis-islantilainen trio Equally Stupid syventää mielikuvituksellista urbaania ilmaisuaan ja julkaisee juuri toisen albuminsa Eclipse Music -levymerkille.

“All are equal. Some are more equal than others. But only very few are equally stupid.”

Suomalais-sveitsiläis-islantilainen jazztrio Equally Stupid on saksofonisti Pauli Lyytisen, kitaristi Sigurdur Rögnvaldssonin ja rumpali David Meierin muodostama vahva ja energinen yhtye, jonka tuotanto on melodista ja rytmisesti monikerroksista. Menevät ja mm. progressiivisesta rockmusiikista ammentavat sävellykset jättävät runsaasti tilaa väkeville solisteille. Eclipse Musicin helmikuussa 2014 julkaisema debyyttilevy Exploding Head sai riemastuttavan vastaanoton niin levyllä kuin keikkalavoillakin. Trion toinenkin albumi Escape From The Unhappy Society julkaistaan Eclipse Music levymerkillä Vapaat äänet – kiertueen yhteydessä. Toisella albumillaan Equally Stupid vie musiikkinsa entistä persoonallisempaan ja rikkaampaan suuntaan monenkirjavine sävellyksineen ja soitinyhdistelmineen.

Equally Stupid koostuu kolmesta omaleimaisesta artistista, joista jokaisella on takanaan jo yli kymmenen vuoden aktiivinen kansainvälinen ura oman musiikin parissa. Lyytisen viime vuosien aktiivisimpia yhtyeitä ovat olleet mm. Elifantree, Pauli Lyytinen Machinery ja Raoul Björkenheim eCsTaSy. Rögnvaldsson on tullut tutuksi mm. Sigurdur Rögnvaldsson Dark Forest, DEFEKT ja Uinuva yhtyeistään. Meierin on viime vuosina ollut esillä mm. schnellertollermeier, Trio Riot ja Hunter-Gatherer yhtyeillään.

EQUALLY STUPID
Pauli Lyytinen
tenori- basso ja alttosaksofoni, efektit, syntetisaattori, sävellys
Sigurdur Rögnvaldsson
baritonikitara, sävellys
David Meier
rummut
www.equallystupid.net


Keikan alku klo 20:00
Vapaa pääsy

Vähätori, Linnankatu 3, 20100
Puhelin 044 756 6160