Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Koli Jazz 2017: Pauli Lyytinen Machinery, Light as a Feather, Mikko Pettinen Happy People,Ravintola Grill It!, koli21.1. Klo 19:00

Pauli Lyytinen

Light as a Feather

Mikko Pettinen Happy People (www)

keikka

Suomalaisen jazzvuoden avaava Koli Jazz tarjoaa jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan erittäin mielenkiintoisen, monipuolisen ja kuuntelijaystävällisen ohjelmiston, ja ainutlaatuisen hienossa ympäristössä.

Lauantain iltakonsertin avaa Pauli Lyytinen Machinery. Uudella sooloprojektillaan ja sooloalbumillaan nimekkäimpiin saksofonisteihimme lukeutuva Pauli Lyytinen vie soittimensa äärirajoille. Hänen käsissään saksofoni on yhtä aikaa sekä basso, harmoniasoitin että solistinen instrumentti, usein myös rytminen elementti. Tällä kertaa Lyytinen on yksin, mutta loihtii silti kokonaisia musiikillisia maailmoja, välillä efektein ryhdistettynä, välillä täysin akustisesti, aina hämmästyttävän taidokkaasti ja vangitsevasti.

Yhtye Light as a Feather esittää Chick Corean ja hänen Return to Forever –yhtyeensä musiikkia. Light as a Feather –yhtyeen muusikoita yhdistää kiinnostus Corean sävelkieleen, sen haastavuuteen ja monimuotoisuuteen. Asialla ovat onnekkaasti suomalaisen jazzin parhaat voimat: maan julmetuimman grooven kuulijan korviin lataavat pianisti Kari Ikonen, basisti Timo Hirvonen sekä rumpali Jussi Lehtonen, ja henkäyksen taivaan porteilta tuo Mia Simanainen lauluosuuksillaan. Meediona yhtyeessä toimii saksofonisti-huilisti Ville Vannemaa. Kukin soittaja kokee voimallisesti inspiroituneensa Chick Corean maineikkaasta yhtyeestä, ja musiikki herättää nostalgista riemua niin heissä kuin kuulijoissakin.  

Lauantai-illan päättää vauhdikas kokoonpano Mikko Pettinen & Happy People Combo & TriSis. Trumpetisti-laulaja-kosketinsoittaja-säveltäjä Mikko Pettisen yhtye Happy People Combo on soulia, funkkia, jazzia, poppia ja gospelia yhdistelevä energinen huippukokoonpano, joka soittaa pääasiassa Pettisen omia sävellyksiä.

19.00 Pauli Lyytinen Machinery
20.30 Light As A Feather
22.00 Mikko Pettinen Happy People

Iltakonserttien lippujen hinta on 25 €, kahden illan yhteislippu 46 €, hinta S-etukortilla 40 €. Kirkkokonsertilla on erillinen lipunmyynti.

Keikat samana päivänä kaupungissa koli

Koli Jazz 2017: Ajaton-kvartettiKolin kirkko, koli21.1. Klo 14:00

Ajaton-kvartetti (www)

keikka

Suomalaisen jazzvuoden avaava Koli Jazz tarjoaa jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan erittäin mielenkiintoisen, monipuolisen ja kuuntelijaystävällisen ohjelmiston, ja ainutlaatuisen hienossa ympäristössä.

Lauantaina järjestetään perinteiseen tapaan kirkkokonsertti Kolin kirkossa. Tänä vuonna esiintyjänä kuullaan omaäänisistä ja arvostetuista kansanmusiikin, jazzin ja klassisen musiikin taitajista koostuvaa Ajaton-kvartettia.  Laulaja Mia Simanaisen johtamassa kvartetissa soittavat Henrik Sandås (bandoneon), Mikko Perkola (viola da gamba) ja Kari Ikonen (moog-syntetisaattori), ja yhtye onnistuu luovalla tavalla rakentamaan rikkaasta aineistostaan omanlaisen, kiehtovan sointimaailman. Kamarimusiikkia parhaimmillaan!

Kirkkokonsertin lippujen (20/15/10 €) ennakkomyynti Tiketissä, Levy-Eskoissa ja Kolin Sale-myymälässä.