Wayne Krantz & 2X Salvation, Espoo Big Band & Husband,Tavastia-klubi, helsinki29.11. Klo 19:00

Espoo Big Band

Husband

Wayne Krantz & 2X Salvation (www)

keikka

Yhdysvaltalainen Wayne Krantz tunnetaan monipuolisena kitaristina, joka fuusioi rockin, bluesin ja jazzin sävyjä. Uran alkuaikoina Krantz esiintyi ja levytti Steely Danin, Michael Breckerin ja Billy Cobhamin kaltaisten suuruuksien kanssa. Sittemmin mies on keskittynyt soolouraansa johtaen omia trio-kokoonpanojaan, joissa hänen rytmi- ja harmonian käsittelytaitonsa pääsevät parhaiten esille.

Undercover Pop Tourin konserteissa Krantzin visionääriseen käsittelyyn pääsevät muun muassa Princen, Bob Dylanin, Nine Inch Nailsin, Talking Headsin ja Sonic Youthin kappaleet. Tavastialla nähtävässä 2X Salvation -kokoonpanossa soittavat Krantzin lisäksi basisti Nate Wood ja rumpali Zach Danziger. Wood on multi-instrumentalisti, joka on kiertänyt ja esiintynyt muiden muassa Stingin, Chaka Khanin ja George Harrisonin kanssa. Danziger puolestaan on työskennellyt hyvin laaja-alaisesti muusikkona, säveltäjänä ja tuottajana lukemattomien artistien kanssa, kuten U2, Rod Stewart, Mary J. Blige, Miley Cyrus, Busta Rhymes ja Primal Scream.

Yhtenä Suomen suurten jazzorkesterien valioista tunnettu Espoo Big Band (EBB) julkaisi keväällä albumin yhdessä rock-fuusiota soittavan Husband -yhtyeen kanssa. Lauma-albumin musiikki on Varre Vartiaisen ja Jarmo Saaren käsialaa, ja kapellimestarina taituroi Marzi Nyman.

Wayne Krantz and 2X Salvation, showtime 19:30
Espoo Big Band & Husband, showtime 21:15
Tavastia-klubi, Helsinki, 29.11.
Ovet klo 19:00
Liput ennakkoon Tiketistä alk. 22 €, ovelta 24 €

Järjestäjä: Espoo Big Band ry

http://www.waynekrantz.com/ 
http://ebb.fi/ 

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Max Zenger Quintet – GlobusMusiikkitalo, Black Box, helsinki29.11. Klo 19:00

keikka

Saksofonisti Max Zenger on uransa aikana kerännyt vaikutteita ja inspiraatiota monilta reissuiltaan ja seikkailuiltaan maailman perukoihin, niin eri kulttuureista kuin tapaamiltaan muusikoilta ja opettajiltaan. Konsertissa kuullaan Zengerin muutamien vuosien aikana tekemiä jazzsävellyksiä, joissa vaikutteet sekoittuvat hänen omaan näkemykseensä ja soittotyyliinsä. Konsertissa soittaa Zengerin itsensä lisäksi hänen pidempiaikaisia ja uudempia suosikkisoittajiaan.

Max Zenger, saksofoni
Kasperi Sarikoski, pasuuna
Mikael Myrskog, piano
Heikko Remmel, kontrabasso
Anssi Tirkkonen, rummut