jaZZanti-konsertti: Yoko Miura ja Teppo Hauta-aho,ravintola Laulumiehet, helsinki22.11. Klo 19:00

keikka

Yoko Miura: flyygeli ja Teppo Hauta-aho: basso ja sekalaiset instrumentit

Yoko Miura on syntynyt Tokiossa, Japanissa. Hän opiskeli klassista pianon soittoa viidestä kahdeksaantoista ikävuoteen asti. Hän kiinnostui klassisen musiikin lisäksi jazzista (esimerkkinä Thelonious Monk, Eric Dolphy Paul Bley, Masahiko Togashi ja japanilainen säveltäjä Toru Takemitsu,). Hänen opettajinaan olivat Masahiko Sato, Takashi Kako ja Takehisa Kosugi ja myöhemmin Yoshio Suzuki ja Naruyoshi Kikuchi.

Yoko on soittanut useiden japanilaisten muusikoiden ja taiteilijoiden kanssa Kanji Nakao (saksofonit, vetopasuuna, klarinetti), Osamu Kuroda (performance), Isao Makino (taidemaalari), Ryouichi Saito (kitara), Jyunzo Tateiwa (perkussiot), SACHI-A (rummut), Chintai jinkaku (theremin), Yikihiro Isoo (noh-kan), Noribumi Uchida (shamisen, basso), Yuki Yoshida (kiinalainen viulu), Toshihiro Koike (vetopasuuna) ja Masaki Yoshihisa (kitara).

Vuodesta 2001 lähtien Yoko on esiintynyt aktiivisesti Euroopassa, mm. 2003 kiertue Paed Concan, Hans Kochin ja Margrit Rieben kanssa (Sveitsi, Saksa, Hollanti, Italia), heinäkuussa 2008 osallistui Festivaliin “R-de-choc” in Pariisissa soittaen Teppo Hauta-ahon, Steve Beresfordin ja Didier Lasserren kanssa. Yoko piti 2010 “Mopomoso free improvisation Festival” Lontoossa soolokonsertin. Tänä vuonna on konsertoinut mm. Italiassa ja Ranskassa ja esiintyy myös ensi viikolla Lontoon Jazz festivaaleilla.

Teppo Hauta-aho suomalaisen jazzin ja vapaan improvisaation pioneeri. Hän on myös säveltänyt ehtymättömän määrän sävellyksiä kontrabassolle, joita esitetään ympäri maailmaa.

Konsertin ensimmäisessä osassa kuulemme Yokon soolo-osuuden, jossa hän soittaa omia sävellyksiään ja improvisaatioita, lyhyen tauon jälkeen mukaan tulee Teppo Hauta-aho sekä sävellyksiä että improvisaatioita yhdessä esittäen. Japanilaisen musiikkiperinteen ja jazzin taitaja kohtaa suomalaisen vapaan improvisaation taitajan – mitä siitä syntyykään?

Yoko vieraili jaZZanti-konsertissa edellisen kerran 2013 ja konsertista on julkaistu myös CD.

Lisätietoja verkossa kotisivuilla Yoko Miura

Lisätietoa Teposta: Teppo Hauta-aho

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

Konsertti alkaa klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2. (www.digelius.com) tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €..

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Heikki Sarmanto Serious Music EnsembleG Livelab, helsinki23.11. Klo 19:00

keikka

Moniulotteisen säveltäjä-pianistin Heikki Sarmannon ura on jatkunut jo viisi vuosikymmentä ja tuotanto ulottunut aina jazzista avantgardeen ja oopperamusiikkiin. Svart Records julkaisee marraskuussa Sarmannon kolmen albumin sarjan The Helsinki Tapes, joka on äänitetty vuosina 1971 ja 1972 Helsingin N-Clubilla. Nauhat jäivät unohduksiin yli 40 vuodeksi, kunnes Sarmanto löysi ne ullakoltaan. Nyt tätä musiikkia kuullaan livenä Heikki Sarmanto Serious Music Ensemblen ainoalla keikalla.

Heikki Sarmanto, pno / Pekka Sarmanto, bss / Eero Koivistoinen, sax / Juhani Aaltonen, sax / Lance Gunderson, g / Thomas Törnroos, dr / Maija Hapuoja, voc

Liput 23 €

Luca Aquino OverDOORS (ITA) RytmihäiriöklubillaRavintola Juttutupa, helsinki23.11. Klo 21:00

Luca Aquino – trumpetti, elektroniikka

Antonio Jasevoli – kitara

Dario Miranda – basso

Lele Tomasi – rummut

Yoko Miura (JP) & Teppo Hauta-aho DuoTeatteri Kallio, helsinki23.11. Klo 19:00

Teppo Hauta-aho

Yoko Miura

Japanilaisen huippupianistin ja suomalaisen improvisoidun musiikin pioneerin ja legendan Teppo Hauta-ahon yhteiskonsertti.

Liput 5 €

 

Il Mondo di Karri: Her BlameCafe Carusel, helsinki23.11. Klo 19:00

keikka

Tämä bändi on syntynyt Italian Rietin kaupungissa. Omia sävellyksiään esittävän kvartetin musiikissa on läsnä originaalisuus; vaikutteita voi kuulla mm. Välimeren alueen musiikkikulttuurista. Italialaisia saksofonisti Renato Coluccia ja rumpali Angelo Di Verolia täydentävät chileläinen basisti Hernan Meza sekä suomalainen pianisti Karri Luhtala.

Renato Colucci - alttosaksofoni
Karri Luhtala - piano
Hernan Meza - basso
Angelo Di Veroli - rummut

https://youtu.be/2pgDXUXBhBw