Alexi Tuomarila Quartet feat Manuel Dunkel,TTT-klubi, tampere19.11. Klo 22:00

keikka

Pianisti Alexi Tuomarila on murtautunut muusikkona ja säveltäjänä eurooppalaiseen tietoisuuteen. Hän on voittanut jazzpalkinnot Monacossa, Granadassa, Avignonissa ja Brysselissä sekä saanut upeita arvosteluja maailman mediassa. Esimerkiksi kirjailija ja kriitikko Stuart Nicholson nosti Tuomarilan kuuden eurooppalaisen muusikon listalleen The Observer -lehdessä.

Tuomarila levyttää brittiläiselle Edition Records -levymerkille, joka julkaisi viimeksi hänen Drifter-yhtyeensä albumin. Kokoonpanon muut soittajat ovat belgialaisia. Konserttirintamalla Tuomarilaa työllistää ehkäpä eniten jäsenyys Tomasz Stanko Bandissa, usein suurten festivaalien lavoilla. Pianistia ei näe liian usein esiintymässä Suomessa, saati sitten Tampereella.

Tuomarilan kvartetin saksofonisti Manuel Dunkel on tullut tunnetuksi vahvoista melodialinjoistaan ja intensiivisestä svengistään. 90-luvun alusta lähtien Dunkel on soittanut UMO:ssa, Jukka Perko & Hurmio-orkesterissa, Platypuksessa sekä omien yhtyeidensä johtajana. Hän on vieraillut solistina sekä Suomessa että ulkomailla ja esiintynyt mm. Paul Jacksonin, Rick Margitzan, Eric Truffaz'n ja Kenny Wheelerin kanssa. Useasti maamme parhaaksi tenorisaksofonistiksi äänestetty Dunkel on saanut Pekka Pöyry -palkinnon ja Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon.

Show klo 22, ovet klo 21.30.

Alexi Tuomarila, piano
Manuel Dunkel, saksofoni
Joonas Tuuri, basso
Markku Ounaskari, rummut

Liput: 15/12 €

Keikat samana päivänä kaupungissa tampere

Ei muita keikkoja.