Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Vapaat äänet: Un Poco Loco & Mika Kallio soolo,Keskus Centralen, loviisa11.11. Klo 19:00

keikka

Viikon mittaisella kiertueella 7.-13.11. ranskalainen trio tulkitsee personallisella tavallaan 1940- ja 50-luvun bebop-sävellyksiä, sekä tarttuu amerikkalaisen kulttuurin suurmonumenttiin: West Side Story’iin. Loviisan konsertissa kuullan myös rumpali-säveltäjä Mika Kallio soolona.

Un Poco Loco on kolmen nykypäivän ranskalaisimprovisoijan uusioversio 40- ja 50-lukujen eksoottissävyisten standardien bebop-repertuaarista. Trio on tarttunut kunnioituksella ja mielikuvituksella huonosti tunnettuihin tai arvaamattomiin teemoihin luoden hienovireistä äänityötä ja dramaturgiaa, jossa perinteinen sanasto sekoittuu heidän omaan, nykykulttuurissa kylpevään kieleensä. Kiitetty ranskalaiskolmikko on valittu vuoden 2016 arvostetuun Jazz Migration -kiertueohjelmaan.

« Feelin’ Pretty » -nimisessä konsertissa trio on tarttunut amerikkalaisen kulttuurin suurmonumenttiin: West Side Story’iin. Léonard Bernsteinin unohtumattomat teemat on ensin riisuttu ja sitten puettu uusiin vaatteisiin. Siinä Tonya, Mariaa, Jettejä ja Sharkkeja ravistellaan lempeästi, kauniit nuotit tarjoavat tekosyyn trion mitä huikeimpiin improvisointeihin.

Vaikka rumpali Mika Kallio (s. 1974) tuntuu olevan kotonaan melkein missä jazztyylissä tahansa, eniten häntä on kuultu yhtyeissä, joiden tyylillinen koti löytyy jazzin valtavirran ulkopuolelta. Näistä hyviä esimerkkejä ovat oma rumpu trio Kallio Slaaki Anssi Nykäsen ja Mikko Hassisen kanssa, Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri, Mikko Innanen 10+, Gourmet. Vapaat äänet -kiertueita Kallio on tehnyt useita. Rumpalin rohkeudesta muusikkona kertovat myös soolokeikat ja monet duo-keikat, esimerkiksi saksofonisti Mikko Innasen tai Verneri Pohjolan kanssa, tai tanssija Satu Rinnetmäen kanssa.

Un Poco Loco
Fidel Fourneyron pasuuna
Geoffroy Gesser
tenorisaksofoni, klarinetti
Sébastien Beliah
kontrabasso

Mika Kallio, rumut, lyömäsoittimet

Kekus Centralen, eteläharju 2

Liput 10 € / lapset ja nuoret vanhempien kanssa ilmaiseksi
Järj. Free Okapi ry Loviisan kulttuuritoimen avulla

 

Keikat samana päivänä kaupungissa loviisa

Ei muita keikkoja.

Ilmoita keikka

Marraskuu 2016
MaTiKeToPeLaSu
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Selaa kaupungeittain


Katso kaikki tapahtumat