Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Eero Raittinen & Hustle Fuzz – Eeron Elpee -kiertue,Raahesali, raahe5.11. Klo 19:00

Hustle Fuzz

(+ Eero Raittinen)
keikka

Laulaja Eero Raittinen ja soul/jazz -yhtye Hustle Fuzz toteuttavat marraskuussa 2016 harvinaislaatuisen konserttikiertueen juhlistaakseen Eero Raittisen debyyttisooloalbumin Eeron Elpeen uusintajulkaisua. Suomalaisen kevyen musiikin keskiössä jo kuudella vuosikymmenellä vaikuttanut Eero Raittinen on todellinen elävä legenda. Vuonna 1960 alkaneen uransa aikana hän on vaikuttanut lukuisissa merkittävissä yhtyeissä mm. The Boys, The Sounds ja Tasavallan Presidentti, ja on täten ehtinyt kaikkeen aina iskelmästä progressiiviseen rockiin.

Tämän rytmimusiikin "grand old manin" sydän on kuitenkin aina sykkinyt bluesille ja muulle mustalle rytmimusiikille, josta kumpusi myös hänen ensimmäinen sooloalbuminsa, vuonna 1970 julkaistu Eeron Elpee. Svart Records julkaisee lokakuussa uusintapainoksen tästä aikojen saatossa yhdeksi Suomen kalleimmaksi ja arvostetuimmaksi keräilyharvinaisuudeksi nousseesta LP:stä, jota pidetään ensimmäisenä vakavasti otettavana mustan musiikin albumina Suomessa. Levyllä soittivat aikansa kovimmat muusikot aina Albert Järvisestä Jukka Toloseen ja Eero Koivistoisesta Junnu Aaltoseen. Näihin isoihin musiikillisiin saappaisiin astuu kotibilejazzin sanansaattajaksi itsensä ristinyt mod jazz -kvintetti Hustle Fuzz, jonka kriitikoiden ylistämä debyyttialbumi Hustle Timejulkaistiin Pori Jazzeilla 2014.

Hustle Fuzz on tehnyt yhteiskonsertteja Eero Raittisen kanssa eri puolella Suomea vuodesta 2015 lähtien ja julkaissut yhteisen singlen Twerkie Jerkie Dance syyskuussa 2015. Vahvan yhtyesoiton ja visuaalisuuden ympärille rakentuva, eri sukupolvet musiikillisesti yhdistävä konserttisarja jatkaa hienosti Eeron ja Hustle Fuzzin yhteistyötä ja tuo Eeron Elpeen ajattomasti svengaavan ohjelmiston vuoteen 2016.

Eero Raittinen - laulu
Juho Hurskainen - saksofoni
Jussi Reunamäki - urut
Henri Jokinen - kitara
Seppo Kylänpää - basso
Severi Koivusalo - rummut

Liput: 22/18 € 

Keikat samana päivänä kaupungissa raahe

Ei muita keikkoja.