Vapaat äänet 20 vuotta, Juhlkonsertti #2: Andy Emler trio & Mikko Innanen 10+,Sellosali, espoo3.11. Klo 19:00

Andy Emler trio (www)

Mikko Innanen 10+ (www)

keikka

Samaan aikaan kun Suomen Jazzliitto juhlii 50 vuottaan, Vapaat äänet täyttää 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Vapaat äänet ja Suomen Jazzliitto  luotsaavat suomalais-ranskalaisia yhteiskiertueen lisäksi kahden konsertin juhlakattauksen 1. ja 3. marraskuuta 2016. Juhlakonserttien keulahahmoina lavalle nousevat pianisti Andy Emler ja saksofonisti Mikko Innanen, molemmat säveltäjinä ja yhtyeiden johtajina.

Juhlat käynnistyvät Malmitalossa Andy Emlerin Maurice Ravelin musiikista ammentaman oman tulkintansa  voimalla sekä maailmoja syleilevän Gourmet-sekstetin hilpeällä ponnistuksella. Ne saavat komean jatkon Sellosalin lavalla, kun Emlerin valovoimainen ranskalaistrio yhdistetään suomijazzin 12-henkisen superorkesterin, Mikko Innasen 10+  kanssa.

Andy Emlerin  valovoimainen trio basisti Claude Tchamitchianin ja rumpalin Eric Echampardin kanssa teki Suomen debyyttinsä Sellosalissa syksyllä 2007. Helsingin Sanomien kriitikko Jukka Hauru maalaili silloin yhtyeen olevan “pianotrioismin kärkeä maailmassa”. Ympyrä sulkeutuu, kun trio palaa rikospaikalleen lähes 10 vuotta myöhemmin. Trion kolmas levy ”Sad and Beautiful” (La Buissonne, 2014) on saanut erinomaisia arvosteluja. Yhtyeen tiivistä ja samaan aikaan ilmavaa ilmaisua on kiitetty ranskalaisessa ja eurooppalaisessa mediassa. 

Mikko Innanen 10+ on jo pitkän kansainvälisen uran luoneen saksofonisti ja säveltäjä Innasen huima 12-henkinen orkesteri, joka on hurmannut yleisöt mm. Tampere Jazz Happeningissä, Vossa Jazzissa, Moers Festivalilla, Korpo Sea Jazzissa ja Helsingin Koko Jazz Clubissa. Pienoisorkesteri koostuu maamme ehdottomista huippusoittajista, jotka Innasen sävellyksiä soittaessaan puhaltavat yhteen hiileen luoden väkevää ja moniulotteista musiikkia, joka ponnistaa syvältä jazzin perinteestä mutta kurottaa rohkeasti tulevaisuuteen.

Mikko Innanen (altto- ja baritonisaksofoni), Verneri Pohjola ja Jukka Eskola (trumpetti), Pauli Lyytinen (tenori- ja sopraanosaksofoni), Jarno Tikka (tenorisaksofoni),  Jari Hongisto (pasuuna), Juho Viljanen (bassopasuuna), Seppo Kantonen (piano), Ville Herrala ja Claude Tchamitchian (kontrabasso), Joonas Riippa ja Mika Kallio (rummut)

Soittoajat:
klo 19 Andy Emler trio
klo 20 Mikko Innanen 10+

Kesto 2 h 30 min, sis. väliajan
Liput alkaen 15 €, Lippupiste
Naulakkomaksu 2 €

Tapahtuma kuuluu Kaikukortin piiriin. 

Konsertin järjestävät yhteistyössä Vapaat äänet, Suomen Jazzliitto ja Sellosali

Keikat samana päivänä kaupungissa espoo

Ei muita keikkoja.