Vapaat äänet: Vincent Peirani & Emile Parisien,Malmitalo, helsinki7.10. Klo 19:00

Vincent Peirani & Emile Parisien (www)

keikka

Palkittu ranskalainen jazzduo, haitaristi Vincent Peirani ja saksofonisti Emile Parisien nähdään kiertueella Suomessa ja Baltiassa syys-lokakuussa. Arvostetulla saksalaislevymerkki ACT Recordsilla albumin vuonna 2014 julkaissut duon Suomen-kiertue alkaa Malmitalosta perjantaina 7. lokakuutta. Kiertueen tuottaa 20-vuotista taivaltaan juhlistava Vapaat äänet -agentuuri.

Ranskalaisen jazzin tämän hetken kuumin duo, harmonikan soittaja Vincent Peirani ja sopraanosaksofonisti Emile Parisien, esiintyy Helsingin Malmitalossa 7.10. Duo on valloittanut viime vuosina festivaalien ja konserttisalien lavoja ympäri maailmaa hurmaten yleisön perinteisiä chansoneja sekä modernia jazzilmaisua yhdistävällä energisellä ja vangitsevalla tulkinnallaan. Vuonna 2014 arvostettu saksalainen jazziin keskittynyt ACT Records –levy-yhtiö julkaisi kaksikon Belle Époque -albumin, mikä keräsi ylistäviä arvioita eurooppalaisessa musiikkimediassa.  Peirani ja Parisien esiintyivät Suomessa viimeksi tänä keväänä April Jazzeilla sekä Satahäme Soi -tapahtumassa heinäkuussa ja kiertävät nyt esiintymässä kuudella paikkakunnalla ympäri Suomen.

Peiranin ja Parisienin yhteissoitto on täynnä myös vaikutteita ranskalaisesta jazztraditiosta sekä erityisesti Ranskassa 1950-luvulla suurta menestystä nauttineen sopraanosaksofonisti Sidney Bechetin musiikista. Kaksikko kunnioittaa menneitä sukupolvia tyylillä, samalla säilyttäen kuitenkin tunnistettavan modernin soundinsa. Sekä Peirani että Parisien on palkittu Ranskassa musiikkialan arvostetuimmassa gaalassa, Victoires du Jazzissa vuoden artistina – saksofonisti Parisien vuonna 2014 ja haitaristi Peirani vuotta myöhemmin. Vuonna 2015 duo palkittiin myös parhaana yhtyeenä Saksan vastaavassa gaalassa, ECHO Jazz Awardsissa.

pe 7.10.2016 klo 19.00 Malmitalo Malmisali
Ala-Malmin tori 1, Helsinki
Liput 12 €

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Vapaat äänet: Peirani & Parisien ”Belle Epoque”Malmitalo, helsinki7.10. Klo 19:00

keikka

Ranskalaisduo Vincent Peirani ja Emile Parisien on valloittanut viime aikoina festivaalien ja konserttisalien lavoja ympäri maailmaa hurmaten yleisön energiallaan ja luovuudellaan kuten April Jazzissa 2016. Molemmat on palkittu Ranskassa musiikkialan arvostetuimmassa gaalassa (Victoires du Jazz) vuoden artistina – saksofonisti Emile Parisien vuonna 2014 ja haitaristi Vincent Peirani vuotta myöhemmin. Vuonna 2015 duo palkittiin myös parhaana yhtyeenä Saksan vastaavassa gaalassa (ECHO Jazz Awards).

Vincent Peirani – harmonikka, Emile Parisien – sopranosaksofoni

Kesto noin 75 min, ei väliaikaa.

Yhteistyössä Vapaat äänet ja Helsingin kulttuurikeskus.

Kiertuetta tukevat Adami, Spedidam ja Ranskan Instituutti.

Liput 12 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Ticketmaster Suomi

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki