Jusu Heinonen & Gyl5 + päätösjamit,Hometown, salo1.10. Klo 21:00

Jusu Heinonen & Gyl5

keikka

Liput 12/8 €

Multi-instrumentalisti Jusu Heinosen soitinvalikoima kattaa eri saksofonit, klarinetin, bassoklarinetin, poikkihuilun ja haitarin. Naantalista kotoisin oleva Heinonen on opiskellut Metropolia Ammattikorkeakoulussa pop&jazz-linjalla saksofonin soiton musiikkipedagogiksi. Turun konservatoriolla hän on toiminut lehtorina vuodesta 2010 alkaen ja vuodesta 2015 pop/jazz-musiikin vastaavana.

Heinonen on myös yksi Turku Jazz Orchestran perustajajäsenistä ja on toiminut yhdistyksen puheenjohtaja vuodesta 2014 alkaen. Hän luotsaa omaa Relax Corner-bändiä ja on soittanut useiden Suomen huippuartistien kuten Sami Saaren, Veeti Kallion, Johanna Förstin, Niko Ahvosen, Tapani Kansan, Pepe Willbergin ja monien muiden kanssa. Heinonen on ollut tuttu näky myös teatterimuusikkona Turussa vuodesta 2009 alkaen, ja hän vastaa useiden ravintoloiden, kuten Rennon, Tiirikkalan ja Julinian musiikkituotannoista.

Omaksi valtikseen Heinonen mainitseekin monipuolisuuden. Leikillisesti jopa määrä korvaa laadun. Kaikki musiikki on hyvää, kun sitä tehdään hyvin, toteaa Heinonen.

SaloJazz Festivalissa Heinonen esiintyy kokoonpanonsa Jusu Heinonen & Gyl5 kanssa. Turkulaisista luottomusikoista kootun bändin soittajat ovat tuttuja useista yhteisistä yhtyeistä ja kaikki ovat mukana esimerkiksi Turku Jazz Orchestrassa ja Relax Cornerissa.

Jusu Heinonen sax
Ilpo Murtojärvi gtr
Timo Kajamies keyb
Vesa Saloranta bass
Taneli Korpinen drs

Keikat samana päivänä kaupungissa salo

Salo Jazz Festival: Jukkis Uotila Quartet feat. Billy Hart (FIN/SWE/USA)Teatteri Provinssi, salo1.10. Klo 19:00

Jukkis Uotila Quartet feat. Billy Hart (FI/SE/US)

keikka

Liput: 20/15€, S-etu 18€ (+ palvelumaksu)

Suomalaisen jazzmusiikin merkittävä vaikuttaja rumpali-pianisti Jukkis Uotila tuo Saloon mukanaan yhdysvaltalaisen rumpalilegenda Billy Hartin. Muusikoiden ensikohtaaminen vuonna 1977 johti viimein vuonna 2015 ilmestyneeseen ”The Herbie Hancock Legacy”-albumin julkaisuun. Yhtye soittaa Hancockin musiikin lisäksi myös Uotilan omaa uutta sävellysmateriaalia. Jukkiksen kokoonpanoon kuuluu Hartin lisäksi kaksi pohjoismaista mestaria: ruotsalaisen saksofonisti Karl-Martin Almqvistin ja taitavan suomalaissyntyisen basisti Johnny Åmanin.

Jukkis Uotila........................KEYB
Karl-Martin Almqvist......... TENSAX
Jonny Åman........................ BASS
Billy Hart ...................... DRS

Salo Jazz Festival: Esa PethmanSalon taidemuseo Veturitalli, salo1.10. Klo 15:00

keikka

Vapaa pääsy

Saksofonisti Esa Pethmania pidetään yhtenä suomalaisen jazzin kärkihahmoista. Hän soitti 1960-luvulla veljensä Anssin kanssa monissa orkestereissa, muun muassa Radion Tanssiorkesterissa. Suomen lisäksi hän on tehnyt kiertueita Tšekkoslovakiaan ja Puolaan. Hänen sävellyksensä ovat herättäneet huomiota omaleimaisuudellaan. Vuonna 1965 julkaistu Modern Sound of Finland –levyä on luonnehdittu Suomen siihenastisen jazzhistorian kunnianhimoisimmaksi levytykseksi.

Jazzin lisäksi Pethman on tehnyt uran myös iskelmämusiikin parissa. Hän on soittanut muun muassa Laila Kinnusen ja Carolan
taustayhtyeissä.

Esa Pethman tensax
Toni Mäkinen keyb

Salo Jazz Festival: Joana ja BossakoplaCafé Maku, salo1.10. Klo 12:00

Joana & Bossakopla

keikka

Vapaa pääsy

Turkulaislähtöinen Joana & Bossakopla on ottanut tehtäväkseen luoda musiikkia, joka tuo hymyn kuulijoidensa huulille. Nelihenkinen yhtye yhdistää kappaleissaan modernilla otteella keinuvat brasilialaisrytmit leikkisiin suomenkielisiin sanoituksiin. Paikoitellen myös vakavammat
aiheet kaikuvat ilmoille yhtyeen monipuolisen soundipaljetin siivittäminä. Luvassa ei siis ole suinkaan vain pehmeää bossa nova
tunnelmointia.

Johanna Rauma voc, keyb
Alex Lyysaari gtr
Jussi Karhujoki bass
Oskar Suksi drs

Ilmoita keikka

Lokakuu 2016
MaTiKeToPeLaSu
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Selaa kaupungeittain


Katso kaikki tapahtumat