Nordic Trinity, Vilkka Wahl Quartet,TTT-Klubi, tampere1.10. Klo 22:00

Nordic Trinity

Vilkka Wahl Quartet

keikka

Kahden kokoonpanon illassa lavan täydeltä jazz-musiikin persoonia!

Nordic Trinity yhdistää muusikkosukupolvien voimat. Vapaan jazzin erikoismiehistä koostuva yhtye julkistaa tällä kiertueellaan viidennen levynsä, joka kantaa nimeä Blessings.

Trion saksofonisti ja huilisti Juhani "Junnu" Aaltonen (s. 1935) on yksi Suomi-jazzin kantaisistä. ”Suomen Coltraneksi” kutsuttu legenda on
saanut tunnustuksia 1960-luvulta 2000-luvulle, Yrjö-palkinnosta Jazz-Emmaan. Hän on työskennellyt maamme johtavien muusikoiden rinnalla Edward Vesalasta ja Paroni Paakkunaisesta lähtien. Yli viisikymmentä vuotta kestänyt muusikkous jatkuu vahvana ja ”Junnu” tunteekin olevansa tällä hetkellä uransa huipulla.

Amerikassa asuva rumpali Klaus Suonsaari (s. 1959) on toiminut 30 vuoden ajan New Yorkissa rumpalina ja säveltäjänä. Vuonna 1992 Pori Jazz Vuoden Taiteilija -palkinnolla palkittu Suonsaari on esiintynyt ja levyttänyt lukuisten kansainvälisten huippuartistien kanssa, esimerkkeinä Geri Allen, Bob Berg, Tom Harrell, Joe Lovano ja Diana Krall.

Kokoonpanon nuorimmaisin, kitaristi Mikko Iivanainen (s. 1975) on Free Control -yhtyeen ja Johanna Iivanainen Duon jäsen. Laajan soundivalikoiman omaava kitaristi-säveltäjä on Nordic Trinityn alullepanija.

Ennen Nordic Trinitya esiintyvä Vilkka Wahl Quartet on uudempi kokoonpano, jossa on mukana paljon kokemusta.

Yhtyeenjohtaja ja kitaristi Vilkka Wahl on paluumuuttanut Suomeen 2013 Itävallasta. Hän on esiintynyt ulkomailla mm. John Abercrombien, Karl-Heinz Mikhlinin, Stjepko Gutin, Heinrich von Kelneinin ja Ain Aganin kanssa. Kaikkien tunteman vibrafonistin Severi Pyysalon taustalla on jo yli kolme vuosikymmentä huippuluokan jazzmuusikkoutta Suomessa ja kansainvälisillä areenoilla. Kvartetin nuorempaa polvea edustavat instrumenttiensa nousevat nimet Teemu Åkerblom, basso, ja Mikko Arlin, rummut.

Juhani Aaltonen, saksofoni
Klaus Suonsaari, rummut
Mikko Iivanainen, kitara

Vilkka Wahl, kitara
Severi Pyysalo, vibrafoni
Teemu Åkerbloum, basso
Mikko Arlin, rummut

Keikat samana päivänä kaupungissa tampere

Ei muita keikkoja.