Jazz’n Jam: Pepa Päivinen & Good Romans,Malmitalo, helsinki25.9. Klo 17:00

keikka

Lahjakkaat ja nuorekkaat herrasmiehet yhdistävät voimansa ja jakavat hetkessä sävelletyn teoksensa yleisölle. Luvassa on avaruusromua, sumutorvien ulinaa, paistinpannujen kalsketta. Virheen pelko on kipsin alku!

Pepa Päivinen on pitkän linjan suomalainen jazzmuusikko ja saksofonisti. Good Romans on yhtä kuin kitaristi Ilari Filander ja rumpali Jussi Miettola – improvisoitua musiikkia jo vuodesta 2008.

Pertti "Pepa" Päivinen (s. 1955) on ennakkoluuloton, rajoja rikkova multi-instrumentalisti, jonka maanläheinen soitto on yksi suomalaisen jazzin kulmakivistä. Hän hallitsee baritonisaksofonin lisäksi basso-, tenori- sekä sopraanofonin, klarinetin, bassoklarinetin sekä erilaisia huiluja. Tämä saksofonisti ja säveltäjä on ehtinyt 1970-luvulla käynnistyneellä ammattilaisurallaan työntää lusikkansa moneen soppaan – mutta aina täydellä energialla. Hän on muun muassa soittanut Jukka Tolonen Bandissa, osallistunut arvostettuihin Edward Vesalan Sound&Fury -työpajoihin vuosina 1984-85 ja 1989-97, kiertänyt Anthony Braxtonin Braxtonian kanssa sekä tietysti kuulunut jo kahdeksankymmenluvulta asti UMOn luottoartisteihin. Päivisen syvältä kumpuava baritonisaksofonin ääni on saanut ansaitusti myös kansainvälistä huomiota. Vuonna 2000 Päivinen palkittiin työstään Jazzliiton myöntämällä, arvostetulla Yrjö-palkinnolla.

Pepa Päivinen – saksofonit, puhaltimet, Ilari Filander – kitara ja Jussi Miettola - rummut ja elektroniikka

Kesto noin 1h, ei väliaikaa.

Sarjan taiteellinen johtaja on Teppo Hauta-aho

Liput 6 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Ticketmaster Suomi

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Ei muita keikkoja.