Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Raamit ruualle: RinneRadio,Uudenmaankatu 33, sisäpiha, helsinki8.9. Klo 19:00

keikka

Helsinki Design Weekin tapahtuma Raamit Ruualle ­– Frames for Food avaa ovet Punavuorelaiseen taitelijakotiin, jossa on kahden muotoilijan, Marianne Huotarin (Studio smoo) ja Leena Kouhian (Raaka Rå), suunnittelemien ja valmistamien astioiden myyntinäyttely.

Huotarin ja Kouhian kätten jäljet tekemissään saviastioissa ovat toistensa vastakohtia, ja ne luovat kattaukseen mielenkiintoisen vastakohtien jännitteen. Huotarin hienovaraisen hillityt, tarkasti viimeistellyt ja hiotut astiat sopivat hyvin Kouhian rohkean, rouhean ja orgaanisen muotoilun seuraan. Myyntinäyttelyssä nähdään molemmilta muotoilijoilta töitä, jotka ovat tarkoitettu jokapäiväiseen käyttöön. Myyntinäyttely on auki tiistaista perjantaihin, 6.9.–9.9. klo 14–18. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Näyttelypäivien iltoina koti muuntuu intiimiksi konserttisaliksi, missä RinneRadio-orkesteri soittaa herkullista musiikkia. Demmers Teehausin Kirsi Pullinen maistattaa erilaisia tee-juomia ja kertoo teen moninaisista käyttömahdollisuuksista niin juomana kuin ruuanlaiton raaka-aineenakin.

Sisäpihan loft-asunnon olohuoneeseen mahtuu kerrallaan 30 kuulijaa. Illan konsertin pääsymaksu on n. 30 €, ja liput myy Tiketti. Konsertit alkavat koko näyttelyn ajan ti 6.9.– pe 9.9. joka ilta klo 19.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Mental Alaska & Musapojat esittävät: Eugene Chadbourne ja Benway feat. PartinenLavaklubi, helsinki8.9. Klo 19:00

keikka

Lähinnä kitaraa ja banjoa soittava Eugene Chadbourne on lisäksi kehittänyt mm. oman sähköharava-instrumentin. Chadbournen esiintyminen Tampere Jazz Happeningissä 1989 samana iltana Naked Cityn kanssa on iskostunut monien musiikinystävien mieleen. Kyseinen konsertti nimittäin televisioitiin Yleisradion toimesta ja Chadbournen soitinarsenaaliin kuului tuolloin mm. pölynimuri.

Muusikon uran lisäksi Chadbourne on mm. kirjoittanut Allmusiciin ja Maximum Rock'n'Roll-lehteen. Yksi hänen tunnetuimmista projekteistaan oli 1980-luvulla toiminut Shockabilly-yhtye, jonka Chadbourne perusti yhdessä Mark Kramerin (Bongwater, Shimmy Disc) ja David Lichtin kanssa.

Chadbournen diskografia on häkellyttävän laaja, hän on julkaissut pitkälti toistasataa albumia. Soittokumppaneita ovat olleet mm. John Zorn, Jello Biafra, Carla Bley, Fred Frith, Sun City Girls, Turbonegro, Henry Kaiser, Zu, Han Bennink, Toshinori Kondo, Andrea Centazzo, Jimmy Carl Black, Derek Bailey, David Toop, Evan Parker, Joe Morris, Susie Ibarra, Marc Ribot, Matana Roberts, Oliver Lake ja Phil Minton.

Arttu Tolosen ja Teemu Korpipään muodostama Benway tarjoilee "elokuvallista turpasaunaa ja aavikkobluesia". Duosta trioksi illan keikkaa varten kasvava bändi improvisoi ääniraidan hidastetuille tappelukohtauksille, jotka riisuvat elokuvaväkivallasta väkivallan ja palauttavat sen koreografiaksi. Lava-klubilla Korpipään ja Tolosen lisäksi kuvan vietäväksi antautuu Arttu Partinen.

Chadbournen Helsingin konsertin tuottavat yhteistyönä Musapojat ja Mental Alaska.

Chadbournen syyskuun keikat:

6.9. Telakka, Tampere + Fractal Cauliflowers
7.9. Pori, Validi Karkia-klubi, Satakunnan Museo + Faarao Pirttikangas & Kuhmalahden Nuubialaiset
8.9. Helsinki, Lava-klubi

3TM (MÄKYNEN / LÖTJÖNEN / KANNASTE)Koko Jazz Club, helsinki8.9. Klo 19:00

3TM

keikka

Trio ilman harmoniasoitinta  antaa soittajille vapautta, mutta samalla vaatii vastuuta. TM3 on trio, jonka ilmaisu perustuu keskinäiseen vapauteen ja yksilölliseen vastuunottoon. Musiikki saa löytää uusia suuntia ja hengittää vapaasti, mutta välillä pysähtyy teknon kaltaiseen toistoon. Jokainen soitin on yhtä tärkeä ja taivoitteena on luoda yhteinen syvä sointi eli soundi. Improvisointi on väline ja lahja. Jazz on yhteisen kielemme murre. Kehyksen muodostavat Mäkysen originaali sävellykset , joiden akustista äänimaisemaa rikastuttaa samplerin elektroniset värit.  Minimalismi ja maksimalismi kohtaavat. 

Teppo Mäkynen on salolaislähtöinen muusikko, jonka musiikki ja rummut ovat valinneet palvelijakseen. Dynaamisuus ja herkeämätön svengi ovat Mäkysen tavaramerkkejä. Jussi Kannaste on maamme valovoimaisin tenorisaksofonisti, musiikillinen mietiskelijä ja temaattinen taikuri. Hänellä on uskomaton kyky rakentaa pitkäjänteisiä improvisoituja kokonaisuuksia. Antti Lötjönen on tarkka, svengaava ja kauniin oman äänensä löytänyt merkittävä kontrabasisti.  Hän on maamme ylivoimaisesti käytetyin kontrabasisti, jonka musikaalisuus nostaa aina muut soittajat uudelle korkeammalle tasolle. 

Teppo Mäkynen, rummut, elektroniikka
Jussi Kannaste, tenorisaksofoni
Antti Lötjönen, kontrabasso
 
Ovet auki klo 18, showtime 19:00. 

Liput 18 / 15 €