Panurama-klubi vierainaan Felix Zenger & Max Zenger,Lavaklubi, helsinki2.9. Klo 21:00

Panu Savolainen

(+ Max Zenger, Felix Zenger)
keikka

Panurama-klubi vierainaan Felix Zenger & Max Zenger!

Syksyn ensimmäisellä Panurama-klubilla vieraina mainiot Zengerin veljekset. Planeetan parhaaksi beatboxaajaksi tituleerattu Felix Zenger tunnetaan mykistävästä lahjakkuudestaan, kun taas saksofonisti Max Zenger lukeutuu tämän hetken kuumimpiin nouseviin nimiin Suomen jazz-skenessä.

Vibrafonisti Panu Savolaisen isännöimällä Panurama-klubilla tämä kolmikko tulee tekemään jotain taatusti tuoretta – tuskin olet aiemmin kuullut beatbox-saksofoni-vibrafoni-kokoonpanoa (tai jos olet, saat vapaalipun).

Felix Zenger, beatbox & elektroniikka
Max Zenger, saksofoni
Panu Savolainen, vibrafoni & isännöinti

Liput 12/8 € Sarjalippu koko syksyksi 40 €.
Ennakkoliput Kansallisteatterin lippumyymälästä, p. 010 733 1331.

www.panusavolainen.com
www.felixzenger.com  
www.maxzenger.com 

SYKSYN 2016 PANURAMA-KLUBIT:
2.9. vieraina Felix Zenger & Max Zenger
30.9. vieraana Jukka Perko
4.11. vieraina Johanna Iivanainen & Mikko Iivanainen
2.12. vieraina Minna Pensola & Jarmo Saari

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Helsingin Juhlaviikot: Ernest Ranglin & Friends, Kalle Kalima's Long Winding RoadHuvila-teltta, helsinki3.9. Klo 19:00

Kalle Kalima's Long WInding Road (www)

Ernest Ranglin

keikka

Jamaikalaisen Ernest Ranglinin pitkä ja vivahteikas ura hakee vertaistaan: Ranglin vaikutti jo 1950- ja 60-luvuilla varhaisissa ska-, calypso-, reggae- ja dub-bändeissä ja oli mukana luomassa uusien ja kehittyvien tyylien soundimaailmoja. Ranglin on tehnyt yhteistyötä liki kaikkien Jamaikan suuruuksien kanssa Bob Marleysta ja The Wailersistä Jimmy Cliffiin ja Lee ”Scratch” Perryyn. Siinä sivussa Ranglin muun muassa teki musiikkia ensimmäiseen James Bond -elokuvaan Dr. No ja sovitti kansainväliseksi jättihitiksi muodostuneen Millie Smallin My Boy Lollipopin. Ranglinin ominta soundia edustavat kuitenkin kymmenet levyt, joilla hän yhdistelee virtuoosimaista jazz-kitarismia reggae-poljentoon.

83-vuotiaan Ranglinin jäähyväiskiertue saapuu Huvilaan todellisen maailmanmusiikin superbändin kanssa. Senegalilainen laulajaCheikh Lô on länsiafrikkalaisen musiikin suurimpia nimiä, jonka ainutlaatuinen ääni on hurmannut yleisöjä 1990-luvulta saakka. Rummuissa on afrobeat-ikoni Tony Allen, Fela Kutin tunnettu aisapari. Perinteistä jazzia kokoonpanoon tuovat basisti Ira Coleman, joka muistetaan työstään esimerkiksi Herbie Hancockin ja Stingin kanssa, sekä pianisti Alex Wilson, lattarijazzin kuuma nimi. Saksofonissa kuullaan porukan nuorinta muusikkosuuruutta, brittiläistä Soweto Kinchiä.

Eturivin suomalaisiin jazzkitaristeihin lukeutuva Kalle Kalima on imenyt oppia mm. Raoul Björkenheimilta ja John Schröderiltä. Long Winding Road -yhtyeineen Kalima löytöretkeilee free jazzista western-sävelten maailmaan.

Kalle Kalima´s Long Winding Road aloittaa klo 19, Ernest Ranglin & Friends klo 20.30
Ovet avataan klo 17.30.

Ernest Ranglin & Friends:
Ernest Ranglin, kitara
Cheikh Lô, laulu
Soweto Kinch, saksofoni
Tony Allen, rummut
Alex Wilson, koskettimet
Ira Coleman, basso

Kalle Kalima’s Long Winding Road:
Kalle Kalima, kitara
Max Andrzejewski, rummut
Andreas Lang, basso

Liput 55,50 €

Huvilan ikäraja on 18 v. Nuoremmat pääsevät sisään huoltajansa seurassa.

Jazz & Dance: Minna Tervamäki ja Sini Länsivuori & Marzi Nyman 4Koko Jazz Club, helsinki3.9. Klo 20:00

keikka

Kuukauden ensimmäinen lauantai on tanssin ja jazzin juhlaa. Sarja käynnistyy supertähti Minna Tervamäen tanssi-improvisaatiolla Marzi Nymanin uuden kvartetin kanssa.

Minna Tervamäki on Suomen Kansallisbaletin tähtitanssija. Hän on esiintynyt jo kolmatta vuosikymmentä kestävän uransa aikana lähes kaikissa arvostetuimmissa klassisen baletin päärooleissa sekä merkittävien nykykoreografien teoksissa. Tervamäki on esiintynyt erilaisissa gaaloissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.  Jäätyään eläkkeelle Kansallisbaletista keväällä 2012 Tervamäen toiminta on painottunut yhä enenevissä määrin poikkitaiteelliseen yhteistyöhön.

Tervamäki on saanut arvostetun Philip Morris Dance Flower Award -palkinnon vuonna 1997, Edvard Fazer -palkinnon vuonna 2000, Libris Award -palkinnon vuonna 2006 ja Imatran Balettigaalan tunnustuspalkinnon vuonna 2009. Syksyllä 2011 hänelle myönnettiin Suomen Leijonan ritarikunnan ensimmäisen luokan ritarimerkki. Lokakuussa 2011 Minna Tervamäelle myönnettiin Muusikkojen liiton tunnustuspalkinto. 

Sini Länsivuori on luonut merkittävän uran Suomen Kansallisbaletin tanssijana, josta hänet muistetaan etenkin nykytanssin suvereenina tulkitsijana. Hän on esiintynyt koreografien kuten, Ohad Naharinin, Jorma Uotisen, Jiri Kylianin ja Kenneth Kvarnstromin teoksissa. Vuodesta 1998 lähtien hän on tanssinut Tero Saarinen Companyssa. Nykyään hänet tunnetaan Companyn taiteellisen ehityksen päällikkönä sekä Saarisen liikekielen, että opetusmetodin kehittäjänä. Vuonna 2007 Länsivuorelle myönnettiin Suomi-palkinto hänen saavutuksistaan tanssin kentällä.

Musiikin todellinen moniosaaja Marzi Nyman improvisoi ilman turvaverkkoa uuden kvartettinsa kanssa. Kokenut trumpetistitähti Jukka Eskola toimii solistina Nymanin rinnalla. 

Minna Tervamäki, tanssi
Sini Länsivuori, tanssi
Wilma-Emilia Kuosa
Marzi Nyman, kitara
Jukka Eskola, trumpetti
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut

Klubia emännöi jazztanssija Wilma-Emilia Kuosa

Ovet auki klo 19.00.

Liput 20 €