Summer Jazz Club: Tuomas Paukku Scription & Jonne Taavitsainen Threedom,Poppari, jyväskylä16.8. Klo 20:30

Tuomas Paukku Scription

Jonne Taavitsainen Threedom (www)

keikka

Vuoden 2016 viimeisellä Summer Jazz Clubilla voimansa yhdistävät jälleen Jyväskylän ja muun Suomen nuoret jazzhuiput, kun Popparin valtaa kaksi debyyttialbuminsa julkaisun kynnyksellä olevaa bändiä, Tuomas Paukku Scription ja Jonne Taavitsainen Threedom. Molemmat bändit ovat ajankohtaisia, sillä niiltä kummaltakin ilmestyy lähitulevaisuudessa debyyttialbumi. Elokuun klubin jälkeen kuluvana kesänä uusiin ennätyksiin yltänyt Summer Jazz Club jää tauolle toukokuuhun 2017 saakka.

Tuomas Paukku Scription jatkaa siitä mihin Paukun suomalais-ruotsalainen Description-kokoonpano jäi. Yhtye edustaa nuoren suomalaisen jazzsoittajiston aktiivista kärkiryhmää ja se tulkitsee kitaristin omaleimaista ja tiivistunnelmaista musiikkia vastustamattomalla palolla. Tyylillisesti Scriptionin musiikki nojaa vahvasti moderniin jazzimpressionismiin, mutta se etsii uusia maisemia ja ulottuvuuksia venyttämällä rohkeasti traditioiden karsinoivia raja-aitoja. Bändi myöskin saattelee marraskuussa ulos Paukun Description-yhtyeellä äänitetyn debyyttilevyn. Tuomas Paukku Scriptionin Summer Jazz Club -keikalla kuullaan ensiesiintymisensä tekevän kvartetin käsittelyssä sekä uutta että levylle päätynyttä materiaalia.

Tuomas Paukku, kitara
Artturi Rönkä, piano
Eero Seppä, basso
Tomi Saikkonen, rummut

Toukokuun klubilla Alexi Tuomarilan taustalla ihastuttanut Jonne Taavitsainen tuo nyt kesän päätösbileissä Poppariin oman yhtyeensä Threedomin. Suomijazz kirjoitti toukokuun keikalla Threedomin komppiparista seuraavaa:

"Komppikaksikon valinta on mennyt nappiin, basisti Joonas Tuuri ja rumpali Jonne Taavitsainen ovat nuoria leijonia, joille on helppo povata isoa roolia suomalaisen jazzin kehityksessä. Tuuri käytti saamansa runsaan soolotilan hyvin kypsästi, kunkin teoksen tunnelmaa nöyrästi kunnioittaen. Taavitsaisen soitto lopsautti ainakin allekirjoittaneen suun auki. Jotain ihmeellistä siinä vain oli miten Taavitsainen ehti jo yhden ainoan kappaleen aikana luomaan lukuisia rytmisiä pienoismaailmoja, ja silti, kaikesta tästä runsaudesta huolimatta liimaamaan kokonaisuudesta täydellisen ehjän ja toimivan. " - Pentti Ronkanen, 28.5.2016 (http://suomijazz.com/keikka-arviot/2016/05/kesajazz-valtasi-taas-jyvaskylan/)

Yhtyeen ensilevy Leap of Faith nauhoitettiin jo aiemmin tänä vuonna, ja se herätti kiinnostusta ulkomaita myöten. Nyt levytyssopimus on viime silausta vaille valmis, ja levy julkaistaan vuoden 2017 aikana maineikkaan eurooppalaisen levymerkin, Ozella Musicin, kautta. Modernia jazzia kitaratrioformaatilla soittava Threedom tuo ilmoille tuoretta ja ennakkoluulotonta musiikkia. Levyltä on kuultavissa yhteen hioutunut, monipuolinen soittotyyli ja bändin keskinäinen kemia. Kaikki levyn kappaleet on sovitettu yhdessä Taavitsaisen, basisti Joonas Tuurin sekä kitaristi Joel Parvamon kesken.

Jonne Taavitsainen, rummut
Joonas Tuuri, basso
Joel Parvamo, kitara

Liput 8 / 5 €

Lipunmyynti alkaa Popparissa kello 20.30, ensimmäinen bändi aloittaa 21.00. Ennakkoliput myynnissä osoitteessa: https://mesenaatti.me/summer-jazz-club-2016/

Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa. Yhteistyössä Omenahotellit, Jyväskylän Yliopistopaino, Poppari sekä kulttuuriyhdistys TUFF!.

Keikat samana päivänä kaupungissa jyväskylä

Ei muita keikkoja.

Ilmoita keikka

Elokuu 2016
MaTiKeToPeLaSu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Selaa kaupungeittain


Katso kaikki tapahtumat