Siirry pääsisältöön

Jazzkukko 2016,Laitilan kaupungintalo, laitila5.8. Klo 20:00

Herd

Kari Antila & Peter Hertmans Quartet

keikka

Aili Ikonen & HERD

Mestarillisena äänenkäyttäjänä ja Suomen tämän hetken johtavana jazznaislaulajana tunnettu Aili Ikonen on musiikkiyleisölle tuttu lukuisista yhtyeistä kuten Kvalda, UMO Jazz Orchestra, Rajaton sekä Don Johnson Big Band.Useimmat suomalaiset muistavat Ailin myös 2015 joulukuun Linnan juhlien solistina.

HERDin ja Aili Ikosen yhteistyöprojekti Jazzbasilli sukeltaa suomalaisen jazz-iskelmän kulta-aikaan. Ohjelmisto koostuu mm. Laila Kinnusen tunnetuksi tekemistä hiteistä päivitetyin versioin, mutta suurella kunnioituksella alkuperäisiä kohtaan. Paljon kiitosta saanut konsepti tuo tähän päivään ikivihreitä kuten "Pojat", "Valoa ikkunassa" ja "Suklaasydän".

HERD on muutaman vuoden aikana noussut yhdeksi maamme arvostetuimmista jazzyhtyeistä. Raikkaalla yhtyesoundillaan hurmaava trio on mm. voittanut arvostetun European Jazz Competition -kilpailun, esiintynyt North Sea Jazz -festivaalilla, toiminut Pori Jazzien house bandina 2010 sekä julkaissut debyyttialbumin “Live!!”. Lisäksi HERD on isännöinyt omaa suosittua klubisarjaansa HERD-klubia Kansallisteatterin Lavaklubilla syyskuusta 2012 alkaen.

Aili Ikonen, laulu
Panu Savolainen, vibrafoni
Tuomas Timonen, rummut
Mikko Pellinen, basso

Kari Antila & Peter Hertmans Quartet

Laitilan oma poika Kari Antila ei esittelyä kaipaa. Jazzkukko festivaalin perustaja ja luoja on ehtinyt pitkän uransa aikana asua mm. Belgiassa ja New Yorkissa ja musisoida monilla maailman tärkeimmistä jazz-estradeista useiden kansainvälisesti merkittävien jazzmuusikoiden kanssa.

Vuoden 2016 Kaupungintalon konserttiin Antila tuo parivaljakokseen Belgialaisen kollegansa Peter Hertmansin. Yhteistyö juontaa jo vuosien taakse, ja Jazzkukko -festivaalin konsertissa on tarkoitus julkaista Kari Antila & Peter Hertmansin keväällä 2016 Belgiassa äänitetty uusi CD.

Peter Hertmans (s. 1960 Gent) on yksi Belgian tunnetuimmista jazzmuusikoista ja kitaristeista. Peter on julkaissut omalla nimellään jo kymmenen levyä ja toiminut rivisoittajana useilla levytyksillä. Hän on pitkän uransa aikana hänet on nähty lavalla mm. Toots Thielemansin, Philip Catherinen, Richie Beirachin, Billy Hartin, Mark Levinen ja monien maailman kuuluisimpien jazzmuusikoiden kanssa. Lisäksi hän on esiintynyt ympäri maailmaa monilla tärkeillä jazz-festivaaleilla ja voittanut parhaan solistin palkintoja (mm. puolassa 1987 ja Gaume jazz-Festivaalilla 1990) Hertmans vastaanotti Belgian arvostetuimman Django D'Or -palkinnon 2006.

Hertmans toimii kitaransoiton opettajana mm. Brusselin Kuninkaallisessa konservatoriassa ja Lemmens-instituutissa Leuvenissa.

Kari Antila, kitara
Peter Hertmans (BEL), kitara
Sal La Rocca (ITA), basso
Lionel Beuwens (BEL), rummut

Keikat samana päivänä kaupungissa laitila

Jazzkukko 2016Tiihosen kahvila, laitila5.8. Klo 17:00

Ilpo Murtojärvi Quartet (www)

keikka

Ilpo Murtojärvi (s. 1954) on monipuolinen turkulainen kitaristi, säveltäjä, sovittaja ja soitonopettaja. Hän on soittanut monissa kokoonpanoissa ja projekteissa niin pop-, rock-, proge- ja jazzmusiikkia kuin iskelmää ja teatterimusiikkiakin. Teatterikeikat, jazzkokoonpanot sekä opetustyö työllistävät Murtojärveä edelleen.

Murtojärvi valittiin Turku Jazz 2015 vuoden artistiksi, mikä innoitti hänet säveltämään uutta materiaalia ja kvartetti sai sen myötä myös uuden rumpalin. Turkulaisen yhtyeen muut jäsenet ovat soittaneet yhdessä jo useiden vuosien ajan, ja yhteistyö onkin hioutunut saumattomaksi. Ilpo Murtojärvi Quartet esittää keikoillaan matkan varrella hyväksi koettuja kappaleita: ohjelmistossa on omaa uutta ja vanhempaa materiaalia sekä kaikuja 1960-70 -lukujen jazzista. 

Ilpo Murtojärvi - kitara
Jusu Heinonen - saksofoni
Vesku Saloranta - basso
Oskar Suksi - rummut

Vapaa pääsy!